No to tego...mnie znowu zaczęło wywalać...eeeeehhhh
Wersja do druku
No to tego...mnie znowu zaczęło wywalać...eeeeehhhh
u mnie jest to samo, to jakas paranoja jest
Serwer od eventu z meczem chyba zdechł. Puściłem atak i do teraz nic się nei dzieje. Włączyłem grę na nowo, wciskam wejdź w event... Wczytywanie mapy... i tak bez końca.
Nie można wejść do gry, nie ma już słów :mad:
u mnie jest tak samo, chwile pogram i na godzine mnie wywala
Dzisiaj normalniej można się zalogować ale wejśc do przygody graniczy z cudem . Może zamiast tych głupich konserwacji poprawicie jakość gry ?????
Jakie wały !!!!!!!! włączyłem 4 mecz o 18 ,18 05 wysłałem wojsko wchodziłem w strefę 35 min po wejsciu 19 07 okazuje się ze wojsko bedzie za 28 min przyklejcie sobie do dupy bo beta juz macie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jestem spokojny i opanowany, mam swoje lata (sporo), ale zaczyna mnie to już wnerwiać. Wydałem trochę pieniędzy, a teraz tracę tylko czas, przygody i wojsko patrząc jak co chwilę jest zwis gry. Albo panowie zróbcie freeze całego serwera na 2 dni i opanujcie sytuacje albo podejrzyjcie co jest inaczej na innych serwerach bo Nowa Ziemia umiera powoli.
Dobrze, że jest chociaż serwer testowy (stabilny) to sobie można pokombinować układy bloków itp.
wybacz bb_xaar ale odpowiedź supportu to czyste <ciach>:
Witaj sars904,
Bardzo przepraszamy za tak długi czas oczekiwania na odpowiedź.
Problem z logowaniem do gry może być związany ze stabilnością połączenia. Jeżeli korzystasz z połączenia bezprzewodowego, upewnij się, że siła sygnału jest odpowiednia (właściwości połączenia).
W przypadku internetu mobilnego, problem może być związany z jakością połączenia, która może być obniżona, zależnie od ilości użytkowników w okolicy. Unikaj otwartych dodatkowych przeglądarek, oraz gier/aplikacji w tle, które wykorzystują Flash (niektóre komunikatory wyświetlają w ten sposób reklamy).
Proszę również upewnić się, że Twój komputer posiada zaktualizowane najnowsze sterowniki karty sieciopwej ze strony producenta, oraz żadne dodatkowe aplikacje w tle nie obciążają połączenia.
Aby wykluczyć jakiekolwiek problemy z kontem, bardzo proszę przetestować grę na innym komputerze, przy innym połączeniu.
Nasze serwery pracują prawidłowo i nie uzyskaliśmy podobnych zgłoszeń w ostatnim czasie.
Bardzo proszę również o regularne aktualizowanie Flasha do najnowszej wersji.
Jezeli problem nie ustąpi, bardzo proszę o bardziej szczegółowe informacje na temat błędu, problemu.
Proszę o podanie wersji testowanych przeglądarek (koniecznie po wyczyszczeniu pamięci podręcznej oraz plików ciasteczek, oraz najnowszej wersji wtyczki Flash).
Bardzo proszę o informację o wyniku testowania rozgrywki na innym komputerze (przy zachowaniu wszelich zaleceń (wyczyszczeniu pamięci podręcznej oraz plików ciasteczek, oraz najnowszej wersji wtyczki Flash).
Dodatkowo, bardzo proszę o podanie sposobu połączenia z internetem, oraz parametrów łącza.
Postaram się pomóc jak najszybciej.
Pozdrawiam,
Piotr
Zespół The Settlers Online
//Proszę dbać o kulturę wypowiedzi
Natalcia
Dalej do dupy serwer milczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! albo rozłącza <ciach>
//Proszę dbać o kulturę wypowiedzi
Natalcia
moje łącze
http://www.speedtest.pl/test/40973954
core 7i 8gb ram 1gb grafika
Nie wiem ale podejrzewam ze blokują graczy bo maja jakiś problem albo z serwerem albo z połączeniem itp bo dziwne ze inne serwery pracują dobrze tylko my na NOWEJ ZIEMI się meczymy
rowniez mam problemy z zalogowaniem, podejscie konczy sie na kolejce logowania. serwer nowa ziemia.
A to dziwne,bo ja dostałam taką odpowiedź:
Witaj ankag,
Uprzejmie informuję, iż sprawę dotyczącą problemów z logowaniem się do gry, doświadczanych ostatnio przez część graczy, przekazaliśmy do centrali The Settlers Online.
W chwili obecnej problemy te są analizowane i trwają prace nad ich rozwiązaniem, a tym samym poprawieniem jakości gry.
Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za cierpliwość.
Pozdrawiam,
Aleksandra
Zespół The Settlers Online
Bo tylko ten serwer ma problemy, inne mają się dobrze.
Pewnie znowu kosza egz dostaniemy i trochę piłek.
Dali gdzieś pewnie ciała otwierając serwer ponownie dla nowych graczy a teraz błądzą i nie wiedzą gdzie jest problem.
A tak w nawiązaniu do odpowiedzi z BB jaką otrzymał kolega sars to powiem szczerze że to jakaś parodia komedii to moje łacze
http://img7.imagebanana.com/img/c42e4q55/speedtest.png
a szopy takie że szkoda pisać
Ja bardzo podobne zgłoszenie wysłałam:
Nie mogę się zalogować do gry. Od kilku dni ten sam problem. Jak już się
uda zalogować to zrywa połączenie. Nie pomaga czyszczenie,zmiana
przeglądarki,zmiana komputera, zmiana dostawcy internetu.
Całkiem inną odpowiedź otrzymałam. Może powinni w supporcie uzgodnić jakąś jedną wersję odpowiedzi :D
A później się dziwią, że człowiek bluzga i się irytuje.
Prawdopodobnie ticket został automatycznie przypisany do nieprawidłowego serwera (jak wiecie, problemy dotyczą tylko s1 - Nowa Ziemia).
Dodatkowo, prosiłbym, by ewentualne zastrzeżenia co do odpowiedzi z Supportu zgłaszać w formie odpowiedzi na otrzymaną wiadomość e-mail.
U mnie już wszytko działa jak należy, dziękuje za interwencję.
Przez 2 dni nie mogłem zalogować się na swoje konto,wszystko szlag trafił,a jak się już zalogowałem i rozpoczełem event piłkarski to w połowie meczu znów nie mogę się zalogować,restart nie pomaga,mam aktualne wtyczki,wcześniej było ok,a czas leci w misji... Edit, teraz nawet nie mogę się zalogować na swoje konto,po prostu macie naprawdę cholerne problemy z serwerami... tylko co ja i inni możemy z tym zrobić.. mam tylko nadzieję na jakąś odezwę i bonusy z waszej strony
Posprawdzajcie szybkość otwierania stron internetowych.
U mnie już pisałem, od rana nie ma problemów z logowaniem.
Test:
http://www.numion.com/YourSpeed3/
wynik:
http://www.numion.com/YourSpeed3/Sho...?ID=79,662,513
ale chwalisz się czy żalisz?
nie działa znowu - uruchamianie kolejki logowania
Oj dziś chyba sobie nie pogram.
Odpaliłem przygodę 4 mecz i nie mogę wejść na murawę :)
Wysłałem wojsko na mecz, mam nadzieje że mi nie zginie bezpowrotnie.
U mnie to samo
Nowa Ziemia to już porażka. Nie da się zagrać nawet jakby się chciało. Chyba przychodzi czas na zakończenie gry bo to już nie ma sensu
u wszystkich tak jest
jest za duzo grających ludzi - za duze lagi
Serwer jest za slaby ale ONI tego nie rozumieją
a oto odpowiedź, jaką dostałam na moje "pozdrowienia",które wysłałam,w związku z problemami,jakie mamy od ok.2 tygodni na naszym serwerze. Wiem,że nie powinnam tutaj tego wklejać,ale traktowanie nas jak kompletnych ciemniaków,delikatnie mnie irytuje.
Cytuję
"Witaj anadziulka78,
Pragnę poinformować, iż prace nad poprawą jakości gry są nieustannie przeprowadzane i zespół The Settlers Online czyni absolutnie wszystko, by poprawić zarówno jakoś gry, jak również zniwelować wszelkie utrudnienia z nią związane.
Zadowolenie Naszych Użytkowników z przeprowadzanej rozgrywki jest dla nas sprawą priorytetową.
Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) oraz plikami ciasteczek Twojej przeglądarki.
Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej po każdej przerwie konserwacyjnej.
Po dokonaniu konserwacji, gra może nie działać, ponieważ zapisane pliki ciasteczek oraz pliki podręczne przeglądarki są niezgodne z obecną wersją gry.
Jeśli wyczyszczenie pamięci podręcznej nie przyniesie rozwiązania, proszę spróbować zalogować się do gry przy użyciu innej przeglądarki, może to wpłynąć pozytywnie na stabilność gry.
W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt.
Pozdrawiam,
Piotr
Zespół The Settlers Online"
...ja również pozdrawiam
jak mnie wywalało dwa razy w ciągu dnia to jakoś to przeżyłam, ale dziś to już przesada, od dwóch godzin próbuję się zalogować i.... "proszę wybrać OK w celu....", żadne czyszczenie ciasteczek ani korzystanie z różnych przeglądarek nie pomogło
bb_xaar czy nadal sądzisz, że ja błędnie dostałem odpowiedź? a może ten cały Piotr jest po prostu niekompetentny i zlewa zgłoszenia?
Prawdopodobnie maja SERWERY kupione w PROMOCJI Z BIEDRONKI i w tym PROBLEM :D
a to dla wielbicieli koko - euro spoko
http://www.youtube.com/watch?v=CiVxAbqSVz8
Takie odpowiedzi mogą dawać dzieciom w przedszkolu. Żal im trochę kasy na unowocześnienie serwera. Szkoda gadać