czy te zadania i ten stateczek finalnie do czegos proweadza? czy tylko takie klepanie zadan i na tym koniec?
Wersja do druku
czy te zadania i ten stateczek finalnie do czegos proweadza? czy tylko takie klepanie zadan i na tym koniec?
totalna kupa jesli chodzi o to wydarzenie. Nie chce mi sie bawic w wyszukiwanie tych roznych rzeczy na mapie ktore trzeba odnalezc a sa schowane gdzies za budynkami., Nie wiem mialo byc ciekawie interesujaco a jest nudno i frustrujaco.
Wydałem 850 fragmentów gwiazdy ma podstawowe kompedium, otwarłem i moim oczom ukazały się ekscytujące nagrody... 1 manuskrypt, 2000 kamienia...
lol to jest ZAWSZE w tych samych miejscach! jak zloza do kopalni!
https://settlersonlinewiki.eu/wyzwan...rerunner04.jpg
https://settlersonlinewiki.eu/wyzwan...rerunner04.jpg
Nie zaglądałem jakiś czas na forum. Statek znajduje się w 4 strefie naciśnij na numerycznej 4 i z prawej strony on jest oczywiście jak skończysz odpowiednie zadanie po wybudowaniu tego statku gwiezdnego.
tak wiem umiem czytac wiki, ale odpowiem ci jednym z cytatow Penelopy . "Wiki nie jest strona wspierana przez BB "Tak samo jak klient. Zatem oczekiwalbym aby to w omowieniu wydarzenia na stronie BB byla taka mapka i omowione gdzie mam tego szukac, moze wydaje sie to smieszne, ale jesli robi sie event to wypada wyjasnic ludziom co i jak maja robic. Nie zlicze ile widzialem pytan na czacie gdzie jest ten stateczek (sam o to pytalem) , gdzie sa znajdki, dlaczego pylek nie podswietla znajdek
U mnie też ostatecznie udało się wszystko wydobyć, ale streszczając: najpierw był obszar serwera uszkodzony, rano się naprawiło, potem nie wydobywało, po przestawieniu budynku blokującego złoże produkcja nie chciała ruszyć, po kilku godzinach próbowania wszystkiego: zatrzymywania produkcji, przelogowywania, wydobycie ruszyło, ale nie mam pojęcia czy coś z moich działań się do tego przyczyniło.
del
Budynek może blokować u mnie Mroczna Forteca blokowała.
Mam uzyc wspolrzedne lotu pioniera,a nie mam pylku i stoje z zadaniem jak ta ...bo nie mam go jak zrobic
Witam, w zadaniu z pionierem mam dostarczyć paliwo, kadłub, żagiel i tu jest wszystko jasne :). Na początku tego eventu wyprodukowałem tych towarów trochę więcej i mam je w gwieździe ale przy próbie wrzucenia ich z gwiazdy do domu władyki pojawi mi się komunikat ze osiągnięto limit a przy próbie wyprodukowania ich w magazynie, produkuje ale tez nie zalicza zadania. na szybko zbudowałem około 15 magazynów i tez lipa. Co z tym zrobić??
Mam użyć współrzędne lotu pioniera, a nie mam pyłku skąd go wziąć?
jeżeli te dane (https://settlersonlinewiki.eu/poradn...iazda-z-nieba/) sprawdza to wydaje mi sie ze wszyscy którzy mówili o braku opłacalności spadłej gwiazdy będą musieli odszczekać bardzo głośnio...
Wszyscy ktorzy mowili o braku oplacalnosci mowili w oparciu o dostepne dane z serwera testowego, gdzie na testowanie ostatniej wersji miales niecale 8 dni, i to zakladajac ze w ogole mogles wejsc na wyspe, wiec nawet nie bylo wystarczajaco duzo czasu zeby zdobyc surowce na zakup tych paczek.
Stad mnie w sumie ciekawi skad te dane wzieli.
Brak możliwości wytwarzania premek do tych nowych złóż , w skrzyni z nagrodami zamiast pd był zielony pasek nic nie dający.
Jakieś to wszystko niespójne. W jednym ciągu napstrykałem 1000 smarów żeby mieć na kolejne złoża po czym w kolejnym ciągu zadań okazuje się, że nie mogę ich wrzucić na złomiaki - a złoża są te same praktycznie. Dziwne to nieco :) A co do skrzyń...osobiście dla mnie porażka na moim poziomie (80). Zbieranina tylko więcej tego czego i tak już człowiek ma dużo np gwiezdnych monet - po co mi ich więcej jak możliwość ich wydania jest ograniczona kłódkami. Obecnie zalega tego 2kk i nie ma co z tym zrobić. Sprawdziłem, zobaczyłem i karawana jedzie dalej, ale dla innych osób być może nagrody z tych pudeł okażą się atrakcyjne :)
3 dniowy kryształowy zamek dla 80 lvlu to chyba jednak za malo ;D ale dla mnie na 74 szybkie zrobienie pd do 80 akurat podoba mi sie
Jestem w zadaniu Wyznacz Kurs i mam użyć współrzędne lotu pioniera ale nie mogę bo nie mam go choć na pewno go robiłem dodatkowo nie mogę zrobić nowego bo nie mam na mapie gwiezdnego pyłku, kopalni też nie mam. Miał ktoś też tak?
Brak możliwości wytwarzania premii Z.U.O.M.I.A.K, nie ma zakładki w Pionierze...
tylko jak zebrac jak nie moge wytwarzac premki?
amatorzy - powinniscie byc wdzieczni tworcom i osobom co tworza wiki ze dzieki nim to wasze wydarzenie wciaz zyje..jak mozna takiego gniota wypuscic ..
i nowy ciekawy problem - po zrobieniu serii "Wydobycie gwiazdy z nieba" gdzie używany byl smar powinna zacząć sie seria V czyli "Wykorzenienie problemu" a u mnie zaczęło sie nie wiadomo co, bo nazwa "Deszcz Gwiazd 2" ale nie robię od nowa I tylko misje z "Miedzy młotem a kowadłem" czyli jakby z II pod nazwa I. I bez możliwości rzucenia smaru który mam w zapasie wiec zebranie 1k odłamków 50h znowu...
Dostałem za ciąg zadań 4 skrzynie + 1 . W skrzynkach we wszystkich 5 były fragmenty gwiazd po 100 w każdej ,Niestety dostałem i doliczyło mi tylko fragmenty z jednej skrzynki.Pozostałe 4 skrzynki ,czyli 400 fragmentów gwiazd po prostu przepadła, nie doliczyło ich do Władyki ,nie ma ich w gwieździe,ani w zakładkach ani w premiach.I to na tyle:(
Ja nie mogę użyć ZUOMIAKA jak i nie mogę tej premii wytwarzać.
https://zapodaj.net/images/aaf4e9cbc34dc.png
https://zapodaj.net/images/160b47a0a85f0.png
Bo zuomiak smar jest tylko w JEDNYM cyklu, pozostale go nie maja.
Igorze :) zuomiaki smar sa tylko w jednym cyklu zadan. A tak przy okazji gdzie mozna trafic na Twoje poradniki do wypraw, tesknimy za nimi, byly doskonale.
Zadanie główne :"Wydobycie gwiazdy z nieba"(zadanie:Na medal). Zaliczyło zrobienie tylko 2 elementów kadłubów dla Pioniera a ma być 5 sztuk.
Robienie następnych nic nie zmienia: licznik się zablokował na 2 sztukach i cały cykl zadań stoi...
Ps To chyba druga strona medalu:)
Dzień dobry,
Sytuacja z niedziałającym Z.U.O.M.I.A.K W Z. I jest bezpośrednio powiązana ze zablokowaną strefą wyspy.
Oba problemy są spowodowane zablokowaniem wejścia do budynku depozytu lub nawet zablokowaniem drogi do magazynu z punktu depozytowego.
Zgłoszony problem został przekazany naszym programistom, którzy będą nad nimi pracować. Istnieje jednak rozwiązanie, które powinno pomóc Ci w tej sytuacji.
1. Usuń/Przesuń wszystkie budynki znajdujące się w pobliżu wejścia do depozytu
2. Umieść magazyn bliżej złoża, aby ominąć zablokowaną ścieżkę/wejście
3. Wyloguj się na co najmniej 15 minut z gry.
4. Koniecznie wyczyść pamięć podręczną przeglądarki i ciasteczka.
5. Po ponownym zalogowaniu powinna rozpocząć się eksploatacja złoża.
Jeśli po wykonaniu tych kroków nic się nie zmieni, prześlij załącz zrzut ekranu przedstawiający pozycję niedziałającego zdarzenia Z.U.O.M.I.A.K. do supportu.
Pamiętaj proszę, aby na zrzutach widoczne było całe okno przeglądarki oraz czas systemowy oraz by były one zapisane w formacie jpg lub png.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
przerób w pionierze cześci na monety zrobiłeś na zapas i teraz dodac nie mozesz też tak miałem
A ja mam inny problem. Za wcześnie użyłem 1 chemiczny ładunek wybuchowy i jak przyszło do zadania to gleba, zaliczyło mi 49 a jednego nie mam gdzie użyć.