Nie róbcie takich aktualizacji więcej!!
Na unity nieda się grać!
Zostawcie w spokoju klienta.
Wersja do druku
Nie róbcie takich aktualizacji więcej!!
Na unity nieda się grać!
Zostawcie w spokoju klienta.
Prawda jest taka że po tej "cudownej" konserwie, Klient się nie ładuje okienko klienta się nie otwiera nawet jakby się zaklinało.
Zaś wasze Unity u mnie nie działa od samego jego powstania, dzisiejsza konserwa sprawiła że nie otwiera się Klient, no ale może o to chodziło serwisowi BB
nie działa klient, co wy tam wyprawiacie?
Penelopa, a z węglem jak będzie? Nie będzie żadnych problemów z dostawami i ceny niskie? :D :D :D
beeeeeeee
BB nie wspiera klienta, BB nie wspiera graczy- klient darmowy fanowski WSPIERA GRĘ i graczy, oraz zryte unity
" Ludzie zostali stworzeni do tego, by być kochani, a rzeczy do tego, aby być używane. Powodem, przez który na świecie panuje chaos, jest to, że rzeczy są kochane, a ludzie używani... "
Może nadszedł czas przestać kochać grę i nie dawać się używać...
U mnie nie działa ani klient, ani Unity. https://www.facebook.com/photo.php?f...3104490&type=3
hahaha penelopa przebiliscie wszystkich, tak jak mowilem promo na klej i pyk mamy promo na klej do gry ktora nie dziala .... poczczytaj skrupulatnie komentarz penelopa i raz miej henor i sie przyznaj ze sie nie nadajecie..... no chyab ze twierdzisz ze wszyskto gra i jest ok brawooooo
settlersonlinewiki.eu/granie-na-unity-przez-klienta/
tutaj niby jest opis moze ktos wie dokladnie jak uruchomic skip i co dokladnie wpisac w elemencie docelowym bo jakos nic mi nie dziala..
okno sie odpala gra laduje i wyskakuje wyczysc pamiec przegladarki itp itd jakby dalej swf byl nieaktualny
Jak wkleisz nowy plik swf to po włączeniu klienta portable on się sam aktualizuje do poprzedniej wersji i nie będzie działał trzeba jakoś zatrzymać tą aktualizację wsteczną
na wiki jest instrukcja ale nie jasna
1. Pobierz nowy plik client.swf (aktualizacja 29.09.2022)
2. Zastąp istniejący plik client.swf w %localappdata%/temp/tso_portable (wklej adres w oknie folderu)
3. Uruchom klienta z opcją –skip
Utwórz skrót klienta na pulpicie, klikamy na nim właściwości i w okienku „element docelowy”, dopisujemy tak: „TSO CLIENT\Client.exe” –skip”
C:\Users\twoja nazwa użytkownika a\AppData\Local\Temp\tso_portable\client.exe
jak powinna wyglądać cała ta ścieżka jakby ktoś uprzejmy podał
Czas się pożegnać w końcu. Patrząc na (sr)Unity jakoś wcale mi nie żal. Mam nadzieje że cała wasza ekipa niedługo będzie pracować na zmywaku w popularnej sieci fastfood :D zwłaszcza ci pseudo-programiści którzy dorabiają u was po szkole :D :D :D
Witam wszystkich Forumowiczów. Zainstalowałem nowego klienta (29-09-2022) i niestety nie uruchamia się - okno wyskakuje na chwilę i zaraz zamyka się. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
Pozdrawiam wszystkich.
wojtex113 - klient portable działa z tą opcją skip?
A odpalanie klienta przez Tampermonkey nie działa, bo coś zmienili w kodzie strony - poniższa linijka ze skryptu TSOlastBreath nie może pobrać danych do zmiennej tso (brak na stronie fragmentu kodu ze stringiem 'thisProgram:')
var tso = (/thisProgram: "(.*)"/g.exec(body))[1];
na podstawie jednego ze skryptów z neta dot. tego problemu tę linijkę trzeba zamienić na poniższą i ma działać
var tso = (/return "(.*)"/g.exec(body))[1];
niestety odpala z twego skrotu z tym dopiskiem i dalej wyczysc ciasteczka itp
Moze pomoge po swojemu , bo tez bładziłem
Po sciągnieciu tego nowego Klient Flash Portable 22.09.2022 i zainstalowaniu
nie odpalił sie, wyczysc ciasteczka sie pojawilo
ściągnąłem nowego client.swf (aktualizacja 29.09.2022)
Podmienilem go ale nie tam gdzie zawsze sie podmienia pliki , tak robiłem na początku , chyba nie tylko ja ten bład robi, tylko szuka nowego folderu z clientem, w folderze docelowym temp/tso_portable, stary client był w foldesze ubisoft
po podmianie pliku ,zamykam folder i z nowo ściągnietego klienta flash portable , tworze skrót na pulpicie
otwieram własciwosci i w miejscu element docelowy gdzie ja mam
C:\Users\PC\Desktop\client.exe
po exe robie pauze i dopisuje -skip
tak to wyglada
C:\Users\PC\Desktop\client.exe -skip zapisuje zmiany i z tego skrótu odpalam grę
Zadzialało
mam nadzieje ze pomogłem , mi pomógł znajomy bo też jak wielu miałem pod górke , moze słowami laika napisze , to wiecej osób da radę
Pozdro
niestety nic.... tylko pogratulwoac bb kolejnej nieudolnosci, pozwaljniajcie sie tam wszyscy bo niczego nie potraficie
Udało się w końcu ogarnąć ten skip
Istotnie, ten sposób działa. Może przedstawię go po swojemu:
1. Usuwamy starego klienta.
2. Ze strony https://settlersonlinewiki.eu/en/pla...by-the-client/ pobieramy nowego klienta oraz plik client.swf
3. Wchodzimy do folderu użytkownicy/user/appdata/local/temp/tso_portable i w tym miejscu podmieniamy plik client.swf
4. Tworzymy skrót od naszego świeżo pobranego klienta
5. Klikamy na skrót prawym przyciskiem myszy i wybieramy właściwości
6. W miejscu "element docelowy" , po końcówce "exe" dajemy spację i dopisujemy -skip
7. Gramy.
......a jak usunąć starego klienta -że zapytam może naiwnie?????
zadzialalo....
tu jest najprostsza opcja nic nie trzeba tworzyc skrot sie sa mrobi itp tlyko pamietac bez antywira, i krok po kroku jak pisze w opisie
http://87.101.76.67/klientTSO/
Podziwiam Waszą kreatywność w radzeniu sobie z kłodami rzucanymi pod nogi przez BB. Podstawowe pytanie jednak brzmi: czy faktycznie o to chodzi? Czy gracz musi być informatykiem lub programistą, żeby spędzić czas przy grze przeglądarkowej? Najpierw jakiś "geniusz" wybrał Unity, bo "zaskoczyło" go wyłączenie flasha. Efekt był taki, że znaczna ilość graczy nie była w stanie grać, bo komputery nie radziły sobie z tą "innowacją". Gracze-pasjonaci znaleźli na to rozwiązanie. BB oczywiście od razu odcięło się od tych pomysłów twierdząc, że nie będzie ich wspierać. Dotychczas w miarę prosto można było sobie poradzić z "usprawnieniami" i "poprawkami" wprowadzanymi kolejnymi konserwami. Teraz BB pokazało lwi pazur i uniemożliwiło nam grę na starym kliencie. Mam poważne wątpliwości, czy warto bawić się w kolejne instalacje programików, wtyczek itp.tylko po to, żeby za jakiś czas okazało się, że znowu nie można grać. A jednocześnie BB organizuje Happy Hour, żeby wyciągnąć kasę od graczy. Tylko od których, bo większość grała na kliencie, bo Unity było niegrywalne. Niechybnie nadchodzi czas rozwodu z grą... Życie bez TSO też istnieje.
Witajcie,
znajomy na fona przesłał mi taki adres
http://z3n.pl/portable.txt
wszystko się zrobiło w parę minut.
pozdro
Czy ma ktoś z was też tak że musi ręcznie szukać surowca w przypadku wystawiania czegoś bo wyszukiwarka nic po nazwach nie znajduje?
przecież handel pod unity, ma wyłączone sortowanie i musisz szukać, to co szukasz ręcznie.
znowu jakas konserwa czy co bo w zaden sposob wejsc nie idzie?
tak, na kliencie był komunikat o konserwacji jakieś 5m przed wyłączeniem serwerów
teraz dodali info , tylko czemu nie napisali co ta aktualizacja ma na celu.... juz bardziej niekompetentnych ludzi niz tam to nigdzie chyba nie ma...
poprosimy standardowa formułke pani P. " pracujemy, pracujemy , pracujemy" i do tego " klient nie jest rpzez nas wspierany lepszym wyjsciem jest unity" :D
cytat ze strony glownej
"aktualizacja gry jest zaplanowana na piątek"
zaplanowana? 10 minut po wydarzeniu dali info o zaplanowaniu ja kjzu wszystko wylaczyli... tam chyba tez nie bardzo rozumieja znaczenia niektorych slow
Ktoś wie co sie stało, że gra nie działa?
Przeczytałem posty powyżej i z nich się dowiedziałem, niech żyje komunikacja:))
Witam serdecznie,
Chciałabym poinformować, że 30 września od około 15:30 do około 17:30 odbędzie się aktualizacja.
Podczas aktualizacji gra będzie niedostępna.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wiemy sami sie poinformowalismy ... troche juz po fakcie piszesz wiec szkoda slow
pytanie z innej beczki oczywiscie nie do P. tylko do graczy... cyz po tej aktualizacji znowu bedzie kombinowanie z klientem portable czy bedzie dalo sie grac po tych zmianach ktore udalo sie rozwiazac pare dni temu?
cytat glavo:
"Możesz tak w domu do rodziny się odzywać, tutaj zachowaj trochę kultury"
ciebie juz pogieło? co zlego napisal ze ona wstydu nie ma? bo nie ma? a na cholere twoje wyjazdy na temat tego co on moze w domu do swojej rodziny pisac? lepiej patrz swojego nosa
24 minuty temu na stronie głównej jest komunikat o aktualizacji od 15:30 do 17:30