problem występuje nadal, od rana próbuję się zalogować i nic z tego
Wersja do druku
problem występuje nadal, od rana próbuję się zalogować i nic z tego
pośmialismy się, było nawet zabawnie przez chwilę, a teraz mogłoby w końcu wstać.
Witam serdecznie,
Opisany problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad przywróceniem serwera. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
:d :d :d :d
no i za taki wpis Kotka, będą kolejne 12h doliczone. :D
mamy 12, kto da więcej?! :)
co taka cisza jest dłuzsza przerwa poszli na kawe
Ghhhhhzzzzrrrrr mówi John Connor, powtarza-aaaagghhzzzrr-mmm John Connor rozpo-ghhhhrrzzzzz-czeliśmy podłączanie Doliny Odkrywców, Terminator Pen-06 wyeliminowany-yyy, ggghhhrrzzzzzzz mieeeej-grhhrrrr-cie nadzieeejjjjjjuuuuauaaaa.... :D
Tym sposobem Dolina Odkrywców odkryła, że jest forum... :)
I dalej lipa - chyba już zakwitnie :cool:
Dolina Odkrywców jest forum? ghhhzzrrr Error, error...
20:07 deweloperzy poszli do domu :D , młotkowy pozostał i pracuje nadal :D :D :D
a gdybym był młotkowym na setach z młotkiem szalał to bym tu wszystko poro.......
20:45 młotkowy dalej wali a na stronie ani śladu informacji o przerwie ani jak długo potrwa.
Brawo BeBe!
Komunikacja to podstawa a problemy o których się nie mówi nie istnieją :)
nie martwcie się za przerwe dostaniemy 1000węgla i 1000 bali aby ciepło się trzymali
Wszyscy wiemy dokładnie gdzie nas maja:))...
przegapiłem posta Penelopy o "poprawianiu znanego problemu" :)
Brawo Kotek, strzał w 10!
a młotkowy dalej se " wali". może Wielmożna Pani Penelopa raczy podać jakąś informacje jak długo bedzie tak ?
ja nie mogę wejść w grę zanim pojawia by potwierdzić dzienną nagrodę . od razu zerwanie połączenia wy tez tak macie
nadal nic z tego młotkowy górą
Dzień stracony
Najbardziej mi sie podoba jak w "żetelny" sposób jesteśmy informowani o tym co się dzieje. Brawo Penelopa
Tak jak wyżej od wczoraj brak możliwości zalogowania suport odpowiedział ciasteczka itd niestety młotkowy walczy cały czas.
a Wy myślicie ze Penelopa coś wie a kiedy tak było?
a po drugie jak sie macie i dobranoc więc już jej nie ma
problem z polączeniem, prosimy o cierpliwość ;)
https://zapodaj.net/images/6413d6067254c.png
cały dzień młotkowy stuka i nie moge wejść do gry:(
Powyżej - niewinnie wyglądający początek, logicznej, nieskończonej "pętli dopytań" w wykonaniu toma.
Prawidłowa odpowiedź powinna zaczynać się wyjaśnieniem natury wszechrzeczy i nie kończyć, brak dowolnego z tych elementów dyskwalifikuje odpowiedź, a co gorsza, dostarcza tomowi kolejnego pytania :)
przynajmniej coś się dzieje, nie to co w grze
co wcisnę F5 to młotkowy, a tutaj przynajmniej coś nowego poczytam:)
mam tak samo ... nie mogę się zalogować, klikam graj- kręci kręci i młotkowy
Takie cos znalazłam w -pytaniach i odpowiedziach-
"Zespół TSO ds. jakości: Zgłoszenie błędu jest przekazywane do Zespołu Zapewniania Jakości TSO. Kierownik tego działu przypisuje błąd do jednego z naszych testerów. Od tej chwili zależy to od kwalifikacji testera i obłożenia pracą. Tester sprawdza istnienie błędu, a kierownik przekazuje go do zespołu produkcji. Z zespołu produkcji raport jest wysyłany do właściwej osoby w zespole deweloperskim. Ta procedura trwa zwykle od jednego do trzech dni.
Jeśli błąd jest krytyczny lub całkowicie blokuje grę, zespół pracuje nad szybką poprawką, która przekłada się na znane konserwacje. Inne błędy będą zbierane a poprawki wdrażane w różnych wersjach gry. Kierownik produkcji decyduje o tym, który błąd ma znaczenie i jaki błąd nie ma istotnego wpływu na grę. Nie jesteśmy w stanie naprawiać wszystkich błędów na bieżąco, ponieważ musimy także opracowywać nową zawartość dla naszych graczy. Ale są specjalne spotkania w celu weryfikacji wszystkich istniejących błędów i przypisania ich do konkretnych wersji gry.
Czas rozwoju między serwerem testowym a serwerem live czasem nie jest długi. Programiści pracują nad poprawkami błędów, ale czasami potrzebują dodatkowej wersji, aby sprawdzić czy wszystko działa poprawnie i zgodnie z planem i upewnić się, że nie ma to wpływu na inne aspekty gry. Ten sam proces istnieje dla tłumaczeń, co wymaga czasu, aby mogło zostać wdrożone do wszystkich wersji gry."
https://forum.thesettlersonline.pl/t...iek-Odpowiedzi
To raczej procedura naprawy błędów edytorskich w grze a nie działania całego serwera.
a jak nie dają rady to koniec gry !!!!!!!