bb z kazdym dniem z kazda decyzja strzela se w kolano i dalej tego nie potrafi zrozumiec , nie slucha ludzi w ogole .... moze jak ten klient calkiem padnie to wtedy zrozumieja ze tam juz nikt nie zagra
Wersja do druku
bb z kazdym dniem z kazda decyzja strzela se w kolano i dalej tego nie potrafi zrozumiec , nie slucha ludzi w ogole .... moze jak ten klient calkiem padnie to wtedy zrozumieja ze tam juz nikt nie zagra
To jakieś kpiny są? Byłam na testowym, działało to prawie akceptowalnie. A tu dostajemy znowu s*it, gdzie jest odświeżanie strefy? gdzie ta płynność gry?
akkurat z tego co mialo porpawic jakosc to zrezygnowali , oni zawsze wiedza co zrobic zeby popsuc wszystko
nowy swf na starym miejscu ;)
Dzięki, dobry człowieku :)
Nie zalicza osiągnieć związanych z zakazanymi eksperymentami. Można przejść kilka rzy samymi żółnierzami, spełnić warunki i nic to nie daje. Pisanie w dziale pomoc kończy się poleceniem założenia następnego tematu i tak już 3 i zero pomocy lub naprawienia błędu. Brakuje Wam programistów lub osób do helpdesku? W czym macie problem?
a czy jest szansa na naprawienie Excelsiora ?
Witam serdecznie,
Prosimy pamiętać, że w najnowszej wersji zmieniony został proces ładowania. Zanim pojawi się Wyspa, minie trochę czasu, ale później wszystko będzie się ładować znacznie szybciej. Jeśli przez jakiś czas widzisz niebieskie tło, nie przerywaj procesu ładowania.
Polecam też wyczyszczenie pamięci podręcznej Unity.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
BB_Penelopa a jakieś info nt. zaistniałej awarii? Nie oczekuję żadnej rekompensaty ale chociaż "w dniu wczorajszym wystąpiła awaria, systemy już pracują poprawnie (albo: pracujemy nad pełnym przywróceniem)" by się przydało, a tutaj jakby nigdy nic
Edit: "Gra nadal działa w tle i wszystko załaduje się, gdy tylko gra zostanie ukończona."
Tzn mam rozumieć że jak mi się gra załaduje to będzie ukończona? Takie lekkie masło maślane jak dla mnie
Z nieoficjalnych źródeł: podobno nad TSO pracuje ta sama ekipa, która ogarnia IT od PKP;)
A może im Anonymus na serwery wszedł skąd wiesz? Swoją drogą ekipa z BB siegneła juz dna mułu na dole rowu mariańskiego :D
Myslisz ze Anonymus nie ma nic lepszego do roboty jak hackowanie BB? BB sie samo hackuje...
Witam serdecznie,
W dniu wczorajszym w wieczornych godzinach nastąpiła awaria, w dniu dzisiejszym została naprawiona. Gra działa poprawnie.
Pamiętaj o tym, że w najnowszej wersji zmieniony został proces ładowania.Zanim pojawi się Wyspa, minie trochę czasu, ale później wszystko będzie się ładować znacznie szybciej. Jeśli przez jakiś czas widzisz niebieskie tło, nie przerywaj procesu ładowania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dziękuję za odpowiedź na mój post i ujęcie moich uwag :)
To jak teraz napisałaś ma o wiele lepsze ręce i nogi niż poprzedni wpis, nie robi wody z mózgu. Co jednak nie zmienia faktu że nadal jest lipa.
to może maresazcie zrobicie porządek z grą po waszej aktualizacji nie moglemwejść do gry przez co najmniej24 godziny a terazpo wgraniu mam tylko niebieskie tło
Niestety aktualizacja ostatnia dobiła z deka klienta, ja juz wcześniej było zauważone pojawiły się co kilka minut ściny, które naprawdę uprzykrzają gre. Dotego coś chyba poszło nie tak z optymalizacją, bo gra jak kiedyś mogła być odpalona cały dzień i jakoś to grało, to teraz po jakichś 2-3h online zaczyna brakować ramu, bo gra sobie spokojnie może zjeść tyle wolnej pamięci ile znajdzie.
u mnie to samo po aktualce maskra sciny i zzeranie ramu
w sensie 32bitowy będzie lepiej chodził niz 64? bo u mnie 10s gry i 5s laga do tego komunikat windows "bym zamknął przeglądarkę bo mało pamieci jest" ;D przy 32G RAMu..
Dlatego ja juz sie powoli przestawiam na Rise of Cultures. Co prawda gra jest tylko na telefony (chyba ze uwzglednimy Bluestacks to wtedy tez i PC) ale podobnie jak w TSO nikt cie nie zaatakuje, jest gildia, co ok 2 tyg jest event gdzie mozna zdobyc unikalny budynek, gra sie milo i pzyjemnie, bez pospiechu...
Kochani, przypominam też, że gra poprzez Klienta może powodować błędy.
Proszę pamiętać, że w najnowszej wersji zmieniony został proces ładowania. Zanim pojawi się Wyspa, minie trochę czasu, ale później wszystko będzie się ładować znacznie szybciej. Jeśli przez jakiś czas widzisz niebieskie tło, nie przerywaj procesu ładowania.
Polecam też wyczyszczenie pamięci podręcznej Unity, instrukcja znajduje się tutaj: https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48137
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
a u mnie nadal mimo reinstalacji klienta nadal występują takie kilkusekundowe zawiechy. Spróbowałam z tym klientem flash portable i jest trochę lepiej.
O grze na unity, proponowanej przez Penelopę, to nawet szkoda gadać. Nie dosyć ,że nie są w stanie naprawić własnego rozwiązania , to jeszcze paprzą takie alternatywne, wypłodzone przez graczy :(.
Kiedy spuścicie wodę z planszy ???
przeciez kazdy juz wyprobowal te unity i nikt z tego nie korzysta bo tlyko klient zapewnia w miare stabilne granie....
Penelopo,
Próbowałam, naprawdę byłam pełna dobrych chęci. Niestety dla dobra własnych nerwów i całości mojego komputera musiałam przestać. Inaczej albo ja bym wyszła z siebie albo komp by wyleciał za okno ;)
Ja wiem że musisz, bo robota, bo rachunki do zapłacenia, ale bez przesady :)