...
Wersja do druku
...
ahahahahahaha event. ciekawe czy ktos podejmujacy decyzje tam na gorze wszedl chociaz na chwile do gry w wersji unity.
" Dostałam również informację, że Unity nie jest dla naszych deweloperów ostatnim przystankiem." Od razu przypomniał mi się cytat z "Misia". "My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie – mówimy – to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo”. A teraz poważnie. Rozumiem, że jedynym zadaniem do wykonania w nadchodzącym evencie będzie- Spróbuj się zalogować raz dziennie.
dobre to, bo więcej niż żenujące, gra działa na starym kliencie, czas na oficajlny powrót
Chcecie wgrywac wydazenie rocznicowe? pytam czy z nas robicie *****i? gra nie dziala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy ciezko to zrozumiec?
No teraz to mnie powaliłaś,wydarzenie rocznicowe gdy gra śmiga na wstecznym GRATULUJE pomysłu !!!
Tyle ironii,a tak poważnie,zanim coś wdrożycie naprawcie aby dało się grać
Ja mam tylko jedno pytanie: Czy ktoś do nowej aktualizacji zrobi plik client.swf?? I gdzie będzie on dostępny do pobrania?? Bo na tym syfie Unity grać się nie da. Na Unity działa tylko jedna rzecz - Pinky. No ale Pinky nie jest w domenie BB, gdyby było działałoby tak samo jak settlersi na Unity
Doczekamy sie wreszcie naprawy wiadomosci? Proba otwarcia konczy sie po chwili zgonem okna gry i komunikatem out of memory. Jak brac udzial w evencie bez mozliwosci korzystania z wiadomosci, moze mi ktos z BB wytlumaczyc?
Predzej sie doczekamy dedniecia gry...
Mi za to przy próbie wywalenia wiadomości do kosza wyskakuje komunikat "Server Response Error Code E:10009 M:1180!" i gra się wykszacza :mad:
Nie wspominając o tym że nie można nic odebrać z wiadomości bo nic nie wskakuje do gwiazdy a po przelogowaniu i tak wszystkie wiadomości są te same.
Pisałem już o tym posta, ale został usunięty, bo jak że można wypisywać że są błędy.
Droga Penelopo,
proponuję przekaż z życzliwością od graczy prośbę do działu developmentu: albo niech solidnie zaczną przygotowywać kod (poprzedzony odpowiednimi testami przed wdrożeniem), albo niech zmienią status kodu na OpenSource - zapewniam Cię, że wśród graczy jest wielu programistów, którzy by sobie prędzej poradzili jako społeczność z tymi błędami, niż Ubisoft...
PS. Zamulanie gry, opóźnienia we wgrywaniu interfejsu, wyczerpywanie pamięci - mnie się to kojarzy z brakiem jednej rzeczy w kodzie tej cudownej gry... słowo klucz # singleton # może zapomnieli użyć w kodzie i mamy tego efekt. :D
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z urodzenia Łodziak, z zamieszkania Toruniak
to akurat jest pewne , jzu nie raz gracze podsuneli im pomysly jak usprawnic gre (kiedys byl problem z ladowaniem wielkich plikow itp) , teraz mamy klienta ktorego tez ktos mądry z graczy ogarnał... jak narazie poprawki wprowadzane przez bb to poprawa tekstu , zmiana nazwy generala itp....
Tak z ciekawości też macie taki błąd że jak chcecie np. zrobić steki czy dowolny surowiec (olej, wyzwanie tygodniowe, itd) w dowolnym budynku produkcyjnym to wam nie pokazuje ile sztuk tego zrobicie aż do momentu zaakceptowania produkcji?
a kiedy naprawicie "odświeżanie strefy", które to włącza się co chwile i zawiesza grę. I z tym idziecie na event ? Wolne żarty.
Kiedy będzie możliwość grupowego otwierania wiadomości ? Tak jak było to możliwe wcześniej
Jak zwykle ośli upór w trwaniu we wprowadzaniu kitu, nawet kiedy grywalność praktycznie całkowicie spada.
Oczywiście trzeba na siłę promować gniota który całkowicie niedopracowany zniechęca do użytku, pozbawiając ludzi działającego produktu jakim był klient.
Warto iść widać w zaparte i liczyć na cud, że zostaną jeszcze jacyś gracze jak to nad czym pracują programiści będzie grywalne na poprzednim poziomie.
Dlaczego ta gra tak muli i nikogo nie ma ?
Ludzie odeszli - bo gra tak muli, a klient został 'odcięty'.
kiedy naprawicie gre by dał sie w nią normalnie grac ????
teraz to gra sie jak w atari z lat 90 tych
ludzie zróbcie cos z tym
Na Wiki jest już event urodzinowy.
Tylko tym razem jak będą progi 1 i 2 fazy jak z zeszłego roku to do połowy nawet nie ma szans dojść.
Na testowym nie widziałem progów, ale event dopiero za tydzień więc ... poczekamy, zobaczymy.
Niech Ubisoft wreszcie przestanie się kompromitowć i zamknie tę grę.
jestem wolny!!!!:) odcięli mnie od TSO i detoks od gry pomógł:) wchodzę raz na tydzień albo rzadziej, patrzę że dalej nie da się grać i wychodzę:) też tak róbcie. mówię Wam fajnie jest bez tej "popsutej" gry:) Pozdrawiam wszystkich narzekających i męczących się w grze:)
Hej, polecam clienta i wtyczke tempermonkey, zrobienie tego nie jest trudne.
na 32bitowych systemach tego nie odpalilem. Natomiast na 20letnim laptopie 32bity
wgralem win7 64bitowy - co dziwne działa bez problemu a skrypt śmiga, gry nic nie tnie
działa wszystko jak dawniej zero zacinek, polecam wszyskim zainstalowanie skryptu to tylko 3 rzeczy do zrobinia
do tego na wiki jest nowy plik dodany z sierpnia ktory trza wkleic do folderu z clintem.
Ludzie przestaną grać to zaczną myśleć a wtedy czuję polecą głowy obecnie rządzących i opozycji nie tylko w Polsce. Czuję krew w powietrzu , będzie rzeż.
Najpierw to poprawcie błędy, zróbcie grę grywalną i dopiero róbcie event... smiech normalnie..
Gdzie działą klient?? u kogo ???
Nie wiem jak go uruchomić choć czytałem wiele razy.Pobrałem clienta .swf i nie można nic z nim zrobić,Pobrałem klienta TSO 64 bitowego i nie wiem co dalej.
To jakiś nietrafiony dowcip?
Pobieramy całą paczkę z klientem, instalujemy i postępujemy według instrukcji: http://settlersonlinewiki.eu/granie-...przez-klienta/
W paczce jest już aktualny client.swf, nic nie trzeba dodatkowo podmieniać, przynajmniej do jutra, bo znowu się zmieni.
Czytal 2 razy wiec poderzewam ze i za 3cim nie zakuma... A prosciej, niz na wiki jest to opisane, chyba sie juz nie da...
Do Penelopy
Ufff... Juz mnie i pewnie wiekszosc graczy uspokoiliscie. Myslelismy ze te opisy zostawicie na sam koniec bo bez nich grac sie nie da...:rolleyes:Cytat:
- Tekst: Naprawionych zostało kilka błędów w opisach.
I tak jak M0rdechaj stwierdzil, pewnie glownym, niepisanym i najwazniejszym celem tej aktualizacji jest zablokowanie dostepu do gry przez klienta... (jedynej rozsadnej i grywalnej opcji)
wirussss! co ty za pierdoły opowiadasz z klientem nie na tym polega ta gra to ma chodzić normalnie a nie jakieś kombinacje. Prowizorkę to rób u siebie a nie reklamuj bzdur