Jeśli wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! ;)
Wersja do druku
Jeśli wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! ;)
Główny nacisk przy zmianach powinien być kładziony na grywalność i wszystko co jest w stanie ten aspekt polepszyć. Grupowe wysyłanie geologów, odkrywców czy tez wojska jak wspominało wiele osób wcześniej to właściwy kierunek. Masowe kasowanie zbędnych wiadomości ale tez ich odbieranie (np łupy odkrywców) to tez dobry pomysł. Kolejnym usprawnieniem mogłoby być odnawianie ofert handlowych - wystarczą kratki do odznaczenia po jednej ze stron ofert i dodatkowy przycisk "ponów". Fajnie gdyby udało się całe wojsko rozmieszczone po różnych zakamarkach wyspy "spakować" do jednego budynku ... Takich ciekawych propozycji było już wiele na forum ale po co zaprzątać sobie tym głowe jak można poprawić teksty, ramki, strzałeczki .....
Mam kłopoty z logowaniem i ja :( Może doczekamy się gry, na normalne przeglądarki. Mam dość już tej waszej przeglądarki inaczej przyjdzie czas się pożegnać
z kolegami i koleżankami, a co za tym idzie i z GRĄ :(
fajnie, tylko kiedy koniec tej wiochy, że jakiś klient itp. Inne gry sa prawdziwie przeglądarkowe, tak jak kiedyś wasza była.
Kosmetyka, a główny problem pozostał. KIEDY w końcu gra będzie znów przeglądarkowa?
nie, napisane jest że ogłoszą powstanie TESTOWEGO serwera na unity, a od tego już mały krok-dwa (miliony kroków) do przejścia na unity po zakończonych testach :D:D:D:D:D
może przy okazji jakąś datę losowo wybrana podadzą, jak ich zapowiedzi wyglądają wiesz od pół roku i dalej nic, pisanie dla pisania ;)
Nie widzę budynków na wyspie, genków, a w przygodzie obozów. Ktoś też tak ma? Jakaś rada?
Kwiecień się kończy, więc raczej od grudnia do maja a mogę się założyć, że przy ich skuteczności, pojawi się nagły problem i potrzeba "dopracowania i wprowadzenia na wyższy poziom", że będzie to czerwiec.
Przecież już od 2 lat było wiadomo że flash przestanie działaś i gra też przestanie działać. Jeśli tak duży zespół ludzi i taka duża firma nie zrobiła tego na czas to znaczy że w tą grę nikt nie gra. Może kilka osób czasem zaglądnie na chwilę i to wszystko.
Ktoś kto choć chwile grał w tą grę wie że wbijanie mega leveli w koło na tych samych przygodach które są co raz mniej z czasem nieopłacalne do zrobienia powoduje że każdy gracz przestaje grać tak jak ja skasowałem konto przy 63 lvl po zrobieniu 120 razy drwala miałem dość.
Przygody kooperacyjne szczególnie te duże to jet fikcja bo niewielu jest graczy i nie ma z kim je robić a je sie defacto najbardziej opłacało by zrobić.
Tej gry już nic nie uratuje. Ona już utonęła.
Może każdy co m jakieś stare konto wejdzie z ciekawości zobaczyć czy jest coś nowego zrobi kilka przygód i wyjdzie albo już nic nie zrobi bo gra jest staromodna i przestarzała.
Nikt nie będzie siedział tygodniami by wbijać chory lvl.
czy komus udało sie wejść na serwer testowy i odpalic to cudo zwane UNITY ???
Wszedłem na 5 minut wszystko wygląda podobnie i działa nawet spoko. Pusta wyspa i start od zera wszystko się budowało.
Witam serdecznie!
Serwer Testowy już działa! Jeśli doświadczacie jakichkolwiek problemów z uruchomieniem, należy wyczyścić pamięć podręczną i spróbować ponownie.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
a jak wszedłeś? bo ja próbowałem otworzyć ten link ale wyrzuca...
Ciężko będzie dzisiaj wejść bo to serwer testowy dużo ludzi chce sprawdzić. Normalnie wszedłem jest na początku takie dodatkowe wczytywanie i dalej wszystko normalnie było teraz już nie mogę wejść.
no ale jak zwykle u BB wszystko gra...szkoda czasu na ten badziew,...pora skasowac konto i miec święty spokój
Wersja unity działa to najważniejsze można grać jeszcze kilka tygodni i wszystko ruszy na serwerach live
próbowałem wejść to pod konieec logowania pojawia sie napis bym włączył wspomaganie sprzętowe w ustawieniach przeglądarki i restartował... Tylko ze wspomaganie oczywiście jest włączone
wchodze w ten link i włacza sie klient, to ma byc serwer testowy unity w przegladarce ?!
Serwery są przeciążone
https://www.tsotesting2.com/en/play
musiałem wyjśc z normalnej gry i wtedy wszedłem na testowy ale przez klienta gry...zatem to kolejna ściema BB ze to unity :) w przegladarce tego nie da sie otworzyć...szkoda słów. Wychodzi na to że puszczaja unity na kliencie udając ze cos tam zrobili i popatrzcie sobie jak od nowa budowac wyspe:) ale hała:)
abrams85 wyczyść dane przeglądarki i restartuj wtedy wjedziesz na tsotesting2 a nie na klienta
masz 2 serwery testowe ten nowy z unity już wywaliło więc przerzuca cie na stary
zwracam honor, odpala się w przeglądarce ale chyba będzie trzeba poczekać bo nie loguje się do końca
https://forum.thesettlersonline.com/...837#post362837
tu macie liste rzeczy ktore wiadomo ze obecnie nie dzialaja na Unity ;)
niestety nie raczyli podac listy rzeczy ktore dzialaja, wiec trudno powiedziec czy cokolwiek by sie na niej znalazlo.
to po co robią szum w szklance wody???żeby nazywało sie żxe coś robią? to już miało byc 2 lata temu zrobione
u mnie na 1000 znajomych 78 świecących, naprawde imponująco ta gra wciąga:)
Udało się wejść, ale od razu wyskoczył młotkowy i mówi - " problem z połączeniem. połączenie zostało utracone. poczekaj, aż spróbujemy rozwiązać ten problem"
Ruszyło i o dziwo daje rade :D Trzeba uporczywie odświeżać strone aż do skutku
na chromie ciągle żąda akceleracji sprzętowej mimo że jest włączona a na firefoxie nie żąda ale po wejściu na wyspę jest tylko młotkowy...
zalogowano , po 10 min jak nie zdążyły się załadować nawet drzewa zakończyłem testy :D
na Edge nie żąda akceleracji, ale i tak gra stanęła po wykonaniu kilku zadań.
Udało się zalogować kilka rzeczy nie wczytało ale grać się da
U mnie na testowym, po zalogowaniu przez UPlay, odpala się klient a nie gra z przeglądarki? Myslałem że TSO na Unity będzie pod przeglądarką a nie na kliencie...
Jest na Unity.
W adresie masz mieć https://www.tsotesting2.com/en/homepage
a pewnie wszedłeś na starą stronę.
Obecnie nie da się grać na tsotesting2 na unity.
Logowanie pierwsze to męka, a później out of memory.
Osobiście poczekam na poprawioną wersję testowego serwera na unity.
czyli 3 razy rpzekładali date , dopracowywali kombinowali i jak zawsze wyszlo wielkie G ... widac podejscie bb , kompromitacja....
Ja osobiście jestem mile zaskoczony bo myślałem ze oni oszukuję z ta wersją na unity a okazało się że jest i nawet dużo rzeczy działa. Moje oczekiwania co do wersji na unity jak i całej gry są zerowe więc jestem bardzo mile zaskoczony własnie wbiłem 9 lvl za kilka godzin pierwsza walka