Przede wszystkim usunąłbym błędy związane z wiszącymi zadaniami - ale odnoszę wrażenie że to przerasta już BB.
Wersja do druku
Przede wszystkim usunąłbym błędy związane z wiszącymi zadaniami - ale odnoszę wrażenie że to przerasta już BB.
+ jest event (bo poza eventem są nudy)
- jest event z błędami. Może nie jakieś wielkie (np. nowa premia na introligatora +300% działa identycznie jak klej cukrowy +200%. itp. itd.) ale wiedzieliście kiedy jest Wielkanoc, a i tak wprowadzacie niedopracowany kontent
A jest gdzieś co jest w kalendarzu ?
Ta nowa premia "Prawdziwie Bratnia Dusza" "Skraca czas produkcji w Introligatorze o 4x przez 18 godzin" coś nie działa jak powinna.
10h na 4 powinno być 2.5h, a u mnie jest jak po kleju za "+200" czyli 3.2h .
Witam chciałbym zobaczyć tego matematyka a mianowicie dając cudowny olej +200% na introligator po 3 godz mam tom natomiast gdy dam prawdziwą bratnią dusze +300% tom otrzymam po 4 godz jak to obliczyli
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/191bae12fba9.jpg
Według opisu klej cukrowy i prawdziwa bratnia dusza to dwie zupełnie inne premie jedna skraca czas druga zwiększa ilość produkowanych rzeczy. Prawdziwa bratnia dusza wg opisu powinna działać tak jak np grillowany stek
Nie sugeruj się opisem Bratniej Duszy, bo on jest po prostu zły, czas premii powinien być krótszy o 4x, ale jest o 3x tak jak kleju cukrowego.
Wydajnosc jest pochodną szybkosci produkcji i ilosci produkowanego.
Tutaj sa 2 problemy :
- tlumaczenie zwyklych buffow typu stek powinno byc tak zrobione, zeby jasne bylo, ze buff podwaja produkcje (czyli zaledwie jeden z aspektow wydajnosci)
- tlumaczenie buffow na budynki specjalne powinno byc tak zrobione, zeby nikt nie mial watpliwosci, ze dzialaja jak wszystkie inne i tak jak zawsze dzialaly (niech mnie ktos poprawi jesli sie myle, ale chyba nigdy nie bylo buffow ktore by zwiekszaly ilosc produkowanego materialu w budynkach takich jak prowiant czy introligator - wiec nie ma podstaw zeby sie spodziewac ze nagle intro bedzie wypluwac po 4 ksiazki, niezaleznie od glupot jakie BB napisalo).
Jakby wziac pod uwage ile powstaje contentu, to dosc oczywiste jest ze przy grze pracuje max z 2 osoby i to pewnie nie na pelny etat, wiec tlumaczenia (albo jak to klasyk kiedys celnie nazwał : tłumoczenia ) na bank ida przez translator.
W pamiętniku developera https://forum.thesettlersonline.pl/t...l=1#post294997
jest to samo co w opisie premii a chyba ten pamiętnik to podstawa. Mnie ta premia jest obojętna tylko pokazuję co napisali a co zrobili
CM z Niemiec zgłosił już ten problem 2 tygodnie temu.
https://forum.diesiedleronline.de/th...=1#post1787608
Oficjalne stanowisko w sprawie premii
...,,To jest błąd tekstowy, który zostanie naprawiony w nadchodzącej wersji. Obecnie nie jest możliwe zwiększenie wydajności introligatora. Ale odnotowaliśmy to jako życzenie i sprawdzimy to na przyszłość.
https://forum.diesiedleronline.de/th...=1#post1788664
bład tekstowy ... to jest wytlumaczenie , a teraz poczekamy po lroku az poprawia literowke
Śmieszniejsze jest to, że pomnik zakochanych z założenia był kopią budynku z przed 14 miesięcy czyli cukiernika. Szybkość wydawania ulepszonych wersji istniejących budynków jest oszałamiająca i świadczy chyba o tym że nic innego nie są w stanie wymyślić.
Jest błąd techniczny.Mimo wykonania wszystkich dostępnych zadań zadanie Odzyskaj wspomnienia wisi od kilku dni w oczekujących. Ktoś tak jeszcze ma?
Plusy - dużo pisanek przynosili odkrywcy , duży minus za to ze trzeba zrobić przygodę skąd biorą się pisanki do osiągów a żeby ją kupić trzeba wydać dużo pisanek. no i rezydencja strasznie droga ;/
Czyli rozumiem że pomnik to pomyłka BB i nie wart kupowania?
Ten event jest na " + " . dzięki za możliwość liczę że kolejne będą coraz lepsze lub przynajmniej na tym poziomie.
Plusy:
- Sylvana i odkrywcy
- Pomysł na nowy budynek - pomnik zakochanych
- Dobrze skalkulowane ceny pisanek (kto chciał to ugrał)
- Rozróżnienie eventów - przygody bardziej opłacalne w jednym evencie wcale nie są opłacalne w innym. Duża opłacalność drwala i końskiego grzbietu sprawiła, że i mniejsze poziomy mogły ugrać swoje, a Ci trochę starsi stażem też mieli przygodę na swoim poziomie.
- Brak konieczności zrobienia wszystkich osiągnięć po to by podnieść magazyn na 6 poziom
Minusy:
- Niepoprawione błędy z zablokowanymi zadaniami oczekującymi - od trzech lat błędy nie zostały naprawione
- Błędne funkcjonowanie premii bratnia dusza: premia +200% dodatkowo grafika premii utrudnia zamknięcie okna
- Strzałki kupidyna nie funkcjonują właściwie na serwerze testowym
super event
tak event super tylko jakby nie te dociągnięcia które to psują
Event jak event, jakaś odskocznia od monotonii.
Fajnie że drwal tak dawał expa + pisanki można było fajnie pociągnąć, ale teraz przydał by się event na te przygody z serii 1-2-3 złodziej bo tego troszke się ostało po evencie.
Oferta w sklepie hm kolejna Sylvana do kolekcji i ... cała reszta to kto co potrzebuje.
Nie obyło się tradycyjnie bez błędów i lagów ale to już norma
Ot generalnie event na mocno 3 i tyle
Kiedy wkoncu exelserior zostanie naprawiony, ten blad jest juz od ponad miesiaca
lag lag lag lag i masa bledow
U mnie event był do kitu. Nie wystartował w ogóle. Mogłem tylko zbierać pisanki i mieć je z przygód. Oceniam więc negatywnie.
Kiedy ta gra będzie działać normalnie i będzie normalnie logowanie i garnie . Wykonywanie eventów zaczyna graczy denerwować , traci się budowle i premie bo nie można przewidzieć kiedy uda się zalogować .
Pozdrawiam
mam 62 poziom
EVENT
PLUSY:
1. Brak nowego gienka. Dałem to na plus, ponieważ każdego nowego kmiota jakiego wymyślą to "jakoś" tam kusi a potem gnije w Gwieździe. Ważne, że były Sylvany. Nawet za klejki. Nie zastanawiałem się długo, kopalnie klejków natrzepały więc skorzystałem.
2. Premiowanie przygód. Teraz nie mogę patrzeć na Drwala. Po prostu mam go dość na jakiś czas.
3. Symboliczne ilości pisanek za misje gildyjne. Pisałem o tym kiedyś w opinii po jakimś evencie. Wysokiego levela może to nie ucieszy ale niskie levele już tak.
4. Duża ilość pisanek do zdobycia, zarówno dla hardkorów jak i leniuchów. Ja tu się znalazłem po środku, co zdobyłem z przygód to zdobyłem, resztę znieśli Odkrywcy.
Grałem jak chciałem i kupiłem co chciałem, bo nie było sensu wykupować całego sklepu.
5. Kalendarz eventowy. Nie ma co komentować ostatnich drzwi bo to w sumie norma że na samym końcu szajs jest, no ale w trakcie było kilka ciekawych więc tu już wybaczę.
MINUSY:
1. Bezsensowne paczki. Oczywiście żadnej nie kupiłem, bo jak mam mieć kolejnych gniotów nieużywanych w Gwieździe no to sory, nie tędy droga BB. W każdej paczce po jednej sztuce było coś wartościowego, reszta nie warta samej wartości paczki.
2. Tłumaczenie premii w Pomniku Zakochanych. Człowiek kupił to, ulepszył a w trakcie okazuje się, że tam jest BŁĄD W TŁUMACZENIU. BRAWO! No [TAJNE] brawo! Pozdrówcie tych matołów, którzy to tworzyli i tłumaczyli. Aha i jeszcze jedno, darujcie sobie te Koszyki Egzotycznych Owoców jako rekompensata....
3. Farma Królików. Budynek, który swoją obecnością spowoduje spadek wartości magicznej fasoli. Nie posłuży ona już jako waluta płatnicza za dropy lub budynki. Brakuje nam jeszcze Betoniarni do wiadomo czego... BB to jednak ma pomysły na rozpieprzanie aspektów gry.
4. Zablokowane (wiszące) zadania.
5. Osiągnięcia - kolejny raz z rzędu osiągnięcia, które można ukończyć tylko przez kupno przygody za klejki.
Po zastosowaniu premki Prawdziwie Bratnia Dusza problem z zamknięciem introligatora
Chyba nie widziałeś
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61a7cd3cab77.jpg
Beznadzieja. Nie można było zrobić łańcucha zadań, bo wisiało cały czas w oczekujących. Ze strony BB żadnej reakcji. Nie odpowiedzieli na żaden z trzech maili zgłaszających problem. Porada na chacie - "zgłoście na pomoc" i dalej udają że nie było problemu.
Postacie na pomniku zakochanych są nagie, proszę je ubrać. Pegi 7.
I do tego są to dwie niepełnoletnie laski :p