Szkoda.... Czasu BB i naszego.... Wejde klikne i tyle....
Wersja do druku
Szkoda.... Czasu BB i naszego.... Wejde klikne i tyle....
No dobra, event jest daremny...
Ale jakbym tak chciał takie trofeum dnia zagłady u siebie na wyspie (gram dopiero rok z hakiem), to... ile przygód muszę zrobić?
ile to jest "100%" na brązowe?
100% czego?
Ktoś jeszcze pamięta jak to było? ;)
Cały serwer musi musi wykonywać przygody
+200% do expa będzie tylko w przygodzie eventowej? Czy do każdej będzie się doliczać?
Witam, również zgadzam się z innymi graczami, że nagrody nie są motywujące do walki. Co do paczek za klejnoty - no cóż, może się nie znam, ale za surowce z gry bym się nad nimi zastanawiał, a co dopiero za klejnoty. A co do przygody, to liczę jak inni zapewne, że gracze z poziomami 50+ będą mieli poziom trudności przygody dostosowany do swojego poziomu. Mam jedynie głęboką nadzieję, że nie powiedziano wszystkiego i się okaże, że jednak warto wziąć udział w tym mini evencie. No ale zobaczymy jutro, wolałbym robić tą przygodę, ale jak exp będzie ok 25k, to wracam do Drwala, bo szkoda czasu..................
Była ustalona jakaś liczba ( z pierwszego eventu informacja: "... Wymagana ilość ukończeń jest zależna od aktywności graczy na danym serwerze. Dzięki temu wszystkie serwery mają taką samą szansę na odniesienie sukcesu - nie liczy się liczba graczy na serwerze, a Wasza umiejętność współpracy!..." ) i jeżeli suma zrobionych przygód na danym serwerze/świecie osiągnęła tą liczbę to było 100% dopiero. Czyli jeżeli ustalimy że ta liczba jest równa 1000 to jeżeli przygoda zostanie zrobiona 1000 razy to masz 100% ale jeden gracz może np. zrobić ją 5 razy a inny 0 razy. Ważne było to aby suma ukończonych przygód wynosiła ta określoną liczbę.
Edit1:
Link do postu z pierwszego wydarzenia https://forum.thesettlersonline.pl/threads/26928
Edit2:
Dodam teraz że według tego wpisu https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47734, pozwole sobie zaczytować: "... Każdy gracz będzie musiał ukończyć przygodę „Koniec Świata” tyle razy, ile to możliwe, aby uratować świat. ... Wymagana ilość przygód niezbędnych do ukończenia, aby ocalić świat zależy od liczby aktywnych graczy na całym świecie. ...".
Więc zasady nie uległy zmianie od tamtego czasu ;p tylko zmniejszyła się lub zwiększyła ilość aktywnych graczy :)
cały ten klient to tragedia, cały ten event podobnie, ale na to drugie mam rozwiązanie - nagroda to buffy na kopalnie kleju, ich ilość i jakość zależy od zajętego miejsca
Jakby ktoś chciał robić ten cały koniec świata tu moja propozycja na szybkie zrobienie https://i.imgur.com/8WEt7NP.jpg większość ataków w łańcuchu. Kolejność ataków zapożyczyłem z http://settlersonlinewiki.eu/przygod...ans-mgg-bruno/
Ostatnio sobie ogladalem moja wyspe - stoi na niej Zlote Trofeum Dnia Zaglady - i pomyslalem sobie "Ale fajnie, mam na wyspie budynek, ktory mozna bylo zdobyc tylko w 2012 roku, czyli prawie na poczatku istnienia gry." - no, ale okazuje sie ze przyszlo BB i nawet to zabierajo.
Tym wydarzeniem przekonaliście mnie do odpoczynku od TSO. Dzięki.
jeszcze sie event nie zaczal a juz mamy pelno negatywnych komentarzy ...no ale przyjdzie penelopa powie ze dla nich wazne sa nasze opinie i tyle i dalej beda wciskac nam tego typu niewypały
Event oficjalnie uznaję za zakończony, bardzo udany :)
Dołączam się do przedmówcy :)
Kupiłem ,,Paczkę wzmocnienia" za rybki i jestem teraz mocny. Koniec eventu:):):):):):):)
Zacny drop z włączoną stanicą wywiadowców oraz czasem premium.
ja tam gram po 24h na dobę, drop malina
Dzięki Penelopa za event który nam nic nie daje
to nie KONIEC ŚWIATA a właściwie to KONIEC TEJ GRY
ludzie! miał byc evet niespodzianka po walentynkach a przed.. uwaga UNITY! Zgodnie z danymi teraz ma byc nowy silnik jeszcze przed wielkanocna... ;DDD
paczka kupiona , koniec eventu dzieki penelopa
W tych dropach nie ma nawet kilku kawałków Opowieści przygód :(
a ja na TO odpaliłam obserwatorium i stanicę nawet..
ciekawe w dropach jest to że sa rózne a brak opowieści przygodowej a na to liczyłem w tym beznadziejnym dropie
Witam, raz wykonałem tą przygodę eventową i na tym kończę ten event. Szkoda czasu dla ok 20k expa. A można było przygotować rywalizację drużynową, w której 3-5 graczy tworzy drużynę i wykonują przygody dostosowane do swojego lvl, a z tych przygód wpada surowiec eventowy w postaci np. flagi The Settlers, za który to kupujemy po uzbieraniu odpowiedniej ilości złotą wieżę magazynową (o większej pojemności od zwykłej) i tak do końca eventu. A dodatkowo jeśli drużyna w rankingu zdobywa konkretne miejsce, to otrzymuje interesujące nagrody, typu Cudowny dom mieszkalny lub inne interesujące gadżety wirtualne. Drop i exp x3 bym pozostawił. Coś by się wtedy działo, a nie cisza i uzasadnione pretensje graczy oraz zawiedzione nadzieje. Pozdrawiam
Event wygląda jak odliczanie do końca istnienia gry, a prace z unity nie przyniosły efektu...
Złoty Poziom: 200% Trofeum (Złote trofeum Dnia Zagłady), 4x Rytuał Drzewa-Matki, 1x Ulepszone gospodarstwo,
1x Generał Ponury Żniwiarz, 1x Posiadłość piratów, 6x Mikstura słabego punktu, 3x Eliksir.
Ponury Żniwiarz, 200 jednostek i żadnych pasywnych umiejętności... No cóż, ten obraz wyraża więcej niż tysiąc słów.
https://i.ytimg.com/vi/cDphUib5iG4/mqdefault.jpg
Odgrzewany kotlet... Z wielkiej chmury, mały deszcz. Czyli kolejna kompromitacja BB.
A można było ten event zrobić bardziej zachęcającym. Mam nawet kilka pomysłów:
1. zamiast kiepskiego generała dać sensownego odkrywcę - coś przydatnego dla każdego na każdym poziomie - to pomysł najprostszy :) i kilka osób by zachęciło do włączenia się do zabawy
2. stopniować trudność i łup z przygody (w tym doświadczenie) - gdy większość graczy ma poziomy 60+ doświadczenie jest towarem deficytowym jest to niezła zachęta
3. zrobienie 3 przygód odpala na 24h premię - x3 łup i doświadczenie z przygód (coś jak walentynka) - i wszyscy się rzuca do robienia końca świata :) (opcja 3B: zrobienie 3 końców świata daje premię x3 na wybrane przygody, zrobienienie większej ilości, np 6 - na wszystkie)
4. połączyć punkty 1-3 :D.
Nie czarujmy się... - dla większości graczy event zakończył się ok 10.05 - lub 5 min po zalogowaniu się po godz.10.00 - wejść, kupić paczkę za ryby i ... koniec tego "cudownego" eventu ;)