Potwierdzam opinie innych- klient tylko pod windowsa a wiec lipa, czas sie pożegnać
Wersja do druku
Potwierdzam opinie innych- klient tylko pod windowsa a wiec lipa, czas sie pożegnać
Pobrałem zainstalowałem , a po próbie włączenia gry dalej wyswietla sie tylko komunikat pobierz grę, próbowąłem odistalowac i zainstalować juz kilka razy , ale bez zmian, jakies rady ?
Wróciło to o czym pisałem , przy testowym, ale nikt z BB/Ubi nie raczył sie pochylić.
Odinstalowywanie, czyszczenie, zdrowaśki - nie pomagają. :mad::mad::mad:
to samo mam, nawet do punktu 8 nie mogę dojść
nawet do punktu 8 nie mogę dojść / białe okienko z zapytaniem czy otworzyć URL , potwierdzam, ekran mrugnie i nic więcej
Mam ten sam komunikat !
Nie można chociaż raz zrobić konserwacji/aktualizacji bez problemów ? Sprawdzić wcześniej niezależnie ? ..... ech /......
No niestety, niebieski przycisk graj przekierowuje mnie do strony pobierz klienta. Pomimo tego, że już to zrobiłem i zainstalowałem, zgodziłem się na wszelkie wyskakujące okienka itp. jak w "instrukcji". Gra się nie uruchamia bo za każdym razem przycisk graj przekierowuje mnie do strony pobierz.
Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo, nie zmieniło się nic. Wypróbowałem na trzech różnych przeglądarkach.
Jakieś pomysły?
działa wszystko oprócz Exceliora
o Pinky info na stronie twórcy - Klient za mały żeby pinki zmieścić do niego - bedzie myślał o wstawieniu w Unity
U mnie wyskakuje error: brak pliku api-ms-win-core-localization-l1-2-0.dll i lipa.
Instalator z wirusem nie można zainstalować klienta :(
@Abrams85
Zrobiłem tak a i tak nie działa.Cytat:
Trzeba mieć odinstalowany klient testowy. Pobrać ten, zainstalować i nie grzebać w folderze w którym się zainstalował tylko odpalać ze strony niebieskim guzikiem.
Wyskakuje mi taki oto błąd
ROZWIĄZANIE
Dodać do reguł firewall
https://forum.thesettlersonline.pl/a...1&d=1608293721
ROZWIĄZANIE
Dodać do reguł firewall
https://forum.thesettlersonline.pl/a...1&d=1608293721
Teraz przyszła pora uporać się z zawieszaniem, choć mam nadzieje, że pierwszy raz ściąga temp files, dlatego tak długo to trwa.
oj bedzie bardzo elitarny event chyba...
Klient pobrany i zainstalowany , wciskam play i dalej nic, tylko komunikat pobierz grę, próbowałem zainstyalowac i odinstalowac kilka razy juz , bez efektu , jakies rady?
Czy tylko powiedziec do widzenia wszystkim ?
Po kilku latach grania, koniec nic nie działa
zainstalowalem pomyslnie ale i tak nie dziala wyswietla blad i brak api-ms-core-localization-l1-2-0.dll
ico dalej ?
wyskakuje mi ze jestem zle zalogowany i nie mozna zaktualizowac klienta dodam ze loguje sie prze fb
No niestety, niebieski przycisk graj przekierowuje mnie do strony pobierz klienta. Pomimo tego, że już to zrobiłem i zainstalowałem, zgodziłem się na wszelkie wyskakujące okienka itp. jak w "instrukcji". Gra się nie uruchamia bo za każdym razem przycisk graj przekierowuje mnie do strony pobierz.
Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo, nie zmieniło się nic. Wypróbowałem na trzech różnych przeglądarkach.
Jakieś pomysły?
client gry tylko pod windę 64 - reszta może tylko pomarzyć o grze - po tylu latach - szkoda
Gra otwiera się w nowym oknie. Gra ładuje się już od ponad 15stu minut. Okno co chwila podświetla się jako "brak odpowiedzi". Gra nie działa. Podejmowałam próbę już kilka razy, zmieniłam przeglądarkę oraz odinstalowałam i zainstalowałam klienta ponownie.
Dopiero za 5 razem gra się uruchomiła. W trakcie ładowania gry pokazywał się komunikat brak odpowiedzi do góry na pasku
Zrobilem wszystko i gra nie dziala i tyle lat gry w nogi poszlo.
Do tej pory gra była uruchamiana na Operze pod VPN'em, ale teraz jest uruchamiana aplikacja która tego VPN'a nie uwzględnia. Router w mojej sieci blokuje wiele rzeczy i nie mam możliwości tego ominąć jak to robiłem przy użyciu VPN'a w przeglądarce Opera.
Jednym słowem mogę po 6 latach gry o niej zapomnieć prawda? Konto przechodzi w stan uśpienia lub je skasuję?
Miło było ale się skończyło, chyba że ktoś podzieli się pomysłem jak to ominąć.
kombinowałem kilka razy - nie działa
czy gra zostanie przywrócona do działania?
sciagnelem klijenta i po instalacji wyskakuje mi komunikat ze klijent nie jest z updatowany pisza takze zeby cofnac sie na strone i lognac normalnie nieststy gra nie dziala
nie ma takich okienek jak podaje ten regulamin, nie działa i tyle.
nie znaleziono api-ms-core localization-1-2-0.dll i po grze
A u mnie się w ogóle nie odpaliło. Pokazuje komunikat, że brak pliku w systemie jakieś api-ms-win-core .......
konserwacja i jak zwykle wszystko nie działa :(
mam to samo :(
https://prnt.sc/w5dq2r
Na Windows 7 (64 bit) nie działa, wywala, że nie ma bibliotek ( http://prntscr.com/w5dki1 ). Pewnie koniec gry.
Jak ściągniesz z neta tę bibliotekę i wrzucisz ja do katalogu z instalacją klienta Setów, to później pokaże, że brakuje następnej biblioteki i tak w kółko do (chyba) czwartej sztuki, której nie mogłem ściągnąć i i tak gra nie poszła.
Załadował grę ale przycisk GRAJ nie działa. Nie otwiera się gra. Na innym kompie u męża działa prawidłowo jego konto. Co robić. Zaraz event swiateczny!!
Gra wczytała się za czwartym razem. Wcześniej klient zawieszał się podczas uruchamiania.
W "lupce" wpisz "Zapora" i włącz Zaporę Windows Defender. Następnie po lewej Ustawienia zaawansowane. W lewej kolumnie kliknij 'Reguły przychodzące", następnie po prawej "Nowa reguła". Następnie zaznacz "Program", wyszukaj ścieżkę (zaznacz The Settlers Online) a następnie klikaj "Dalej" aż do nadania nazwy. Nazwij np "Settlersy" i zakończ. Powinno zadziałać.
Ale od kiedy? Proszę, pokaż mi to w regulaminie, bo z tego co pamiętam, granie na innych światach nie koliduje ze sobą. Nawet kiedyś support w tej sprawie pisał. Co innego jak ma się dwa konta na jednym i tym samym świecie. Przecież jakiekolwiek przesyłanie surowców nie jest możliwe między światami - to jest tak jakbym grał w dwie osobne gry. To nigdy nie łamało regulaminu...
Codziennie nowości...
Ja niestety korzystam z Malwarebytes Windows Firewall Control, lecz jeśli zadajesz takie pytanie, to nie korzystaj z niego.
Wydaje mi się, że takie ustawienia w standardowym zarządzaniu siecią powinny zwrócić komunikat przy próbie połączenia clienta do neta.
https://forum.thesettlersonline.pl/a...1&d=1608296027
Jak to nie pomoże, to należy dodać regułe wychodzącą w "Zapora systemu Windows z zabezpieczeniami zaawansowanymi"
dla pliku The Settlers Online.exe oraz i client.exe
Dodałem wyjątek w defenderze, dalej mam to samo (dodałem wyjątek jako folder)