dokładnie, też mnie to ciekawi
Wersja do druku
pewno wejdzie to Bliźniacze miasto, jak pisze sparkz:
zadania eventowe: http://settlersonlinewiki.eu/przygod...niacze-miasto/
sama przygoda: http://settlersonlinewiki.eu/przygod...-umiejetnosci/
nie rozumiem tylko punktów "anuluj przygodę" a potem jej kontynuowanie: czy anulowanie nie powoduje utratę przygody? I do kontynuowania nie potrzeba kolejnej sztuki z gwiazdy?
Podpieli hook ktory powoduje, ze po anulowaniu przygody dostajesz ja jeszcze raz w nagrodach. Dziala to w taki sposob ze grasz w kolko w ta sama przygode, z przerwami na questy, gdzie po tych przerwach odtwarzany jest zapisany stan sprzed anulowania.
Generalnie przed ostatnim fiaskiem z zepsuciem buffow na snieznej kampanii to wygladalo dosc sprytnie i fajnie, ale obecnie to raczej trzeba zakladac, ze bedzie tam sie psuc wszystko co moze sie zepsuc.
Druga sprawa ktora mnie osobiscie ciekawi i ktora moze byc gwozdziem do trumny calego ciagu to to jak dlugi jest ten ciag przygod (czego nie wiemy bo w grudni dostepne bylo tylko pare pierwszych zadan), a co za tym idzie na jak dlugo bedzie blokowal wykonywanie normalnych przygod w stosunku do nagrod ktore oferuje, i czy nie skonczy jako cos co (niezaleznie od tego ile czasu BB poswiecilo na jego stworzenie) zrobi sie raz i o tym zapomni (tak jak u wielu ludzi jest z czerwonymi kapturkami)
No i zaczelo sie :( Ciekawe co skopia w aktualizacji :D
No wiec czekamy co znow skopia... Ale poslizg dzis mieli faktycznie spory...
Robiąc taki system przysparzają tylko dodatkowe możliwości do robinia błędów. Pewno sie okaże ze dopóki sie nie ukończy (bądź wykasuje) BM nie będzie można nic innego w robić. System zawieszania i wracania... aż boje sie myśleć jaka wspaniała to będzie katastrofa ;D
mogli ta uprawe nasiona jeszcze wieksza zrobic tak na pol mapy wtedy by bylo idealnie ... parodia
wywalone d o gwiazdy zbedny szajs
swoją drogą na te pola słonecznikowe działają premie strefowe? drzewo miłości, rynek bożonarodzeniowy? jakiś podręcznik?
nawóz słonecznikowy u kupca w czarnym rynku, drzewo i rynek powinny zadziałać, ale farma jest taka wielka, że szkoda miejsca.
Widać że nad tą aktualizacją pracowały tęgie umysły, BB chyba zatrudniło tych najlepszych, a chodzi mi o dwa nowe osiągnięcia, wybudować uprawę i użyć 10x nawóz :P Czyli teoretycznie 10 dni i po sprawie, tylko kto będzie stawiał to pole, bo tak "na chłopski rozum" wystarczy zrobić ali babę drwala raz na 2 dni i będzie więcej nasion niż z tego pola.
Twin Towns czy tam po polsku Blizniacze Miasto, raczej nie wejdzie teraz, żeby ukończyć całość potrzeba około miesiąca grania, jak nie więcej (chyba, że za klejki).
Z uwagi na nagrody, to będzie raczej przygoda premium, którą kupimy za klejnoty. Pełno w niej błędów jak narazie, możliwe, że twórcy przerobią ją całkowicie, po komentarzach graczy, dlatego na testowym nie widać postępów i poprawek do niej.
Przygoda premium wyłącznie za klejnoty? Sa takie?
Poza tym nie byłoby komunikatu by wstrzymywać rozbudowę koszar skoro przygoda byłaby dla bardzo niewielkiej grupy graczy.
Najśmieszniej będzie jak się nie dowiemy do wtorku o co chodzi - i koszary by się zdążyły podnieść - bo to znaczy ze BB nawet do 7 nie potrafi liczyć...
A co mogą dać teraz ? tydzień przygód sezonowych albo kryzysowe.
Ciężko mi się odnieść, gdyż wywaliło mnie o 10:25 i już się nie da zalogować.
Przykro mi, że cię sprowadziłem trochę na ziemię, nie znasz BB?
Po ukończeniu całości Twin Towns, wskakują nam zadania w wykrzykniku, które pojawiają się co kilka dni, za nie też są dobre nagrody. Więc nie sądzę, aby tak łatwo ją rozdawali. Więc albo będzie do zdobycia za klejki, albo na jakimś evencie, w co wątpię.
A teraz, tak jak piszą ludzie wyżej, będzie jakiś mini-event z dropem x2 czy tam x3 z niektórych przygód.
przypomnij jeszcze co z tego lecialo, bo z tego co pamietam to nic co reprezentowalo dla mnie jakas szczegolna przydatnosc
jakoś nie wydaje mi sie byś mnie gdziekolwiek sprowadził. Co do "cennych" przygód i nagród - za łańcuchy górskie tez sa nagrody IMHO cenniejsze niż cokolwiek w podzielonym mieście i nie są to przygody za klejki. To ze się raz w historii 8 lat darzyło (przygoda za klejnoty) nie znaczy sie sie teraz powtórzy. Jedyny sensowny argument to ten ze było za mało testów na testowym i dlatego bedzie jakis event coop. Ale BB nie raz nas z tej strony zaskakiwało dając nieprzetestowane albo ewidentnie zbyt mało przetestowane "produkcje"... Wiec żebyśmy sie nie zdziwi ;D
Technicznie nie są, realnie - trochę są, bo cały Excelsior opiera się na tym, zeby graczowi obrzydzic zbieranie krysztalkow do poziomu przy którym zacznie się podpierać klejnotami.
Poza tym subiektywna wartosc tych nagrod to troche inna sprawa, jesli np w ktorejs z nowych przygod bedzie wypadalo Friendly Premium albo jakis inny towar ktory jest de facto alternatywnie dostepny za klejnoty.
Od 2013 roku praktycznie wszystko co sie pojawia na testowym jest w jakis sposob popsute, a wiekszosc z tego jest popsute w sposob wskazujący, że testów wewnętrznych nie ma w ogole, wiec raczej nie powinno sie pisac o slabym przetestowaniu :)Cytat:
Jedyny sensowny argument to ten ze było za mało testów na testowym i dlatego bedzie jakis event coop. Ale BB nie raz nas z tej strony zaskakiwało dając nieprzetestowane albo ewidentnie zbyt mało przetestowane "produkcje"... Wiec żebyśmy sie nie zdziwi ;D
Sam raportowalem w 2015 buga w Księżniczce który sprawial, ze przygody się nie dało (fizycznie się NIE dało) skonczyc, a co mozna bylo znalezc w 100% przypadkow po 10 minutach od jej uruchomienia.
NO i jednak event coop. NIe za klejki, nie TwinTown. 100% więcej O rany juz widzę to oblężenie, jak się wszyscy rzucają na.. właściwie na co? na lg by mieć dwa razy więcej niczego? Rozumiem w evencie bo kalkuluje się czas gry i ilość jajek czy prezentów. Ale dla PD... 2x shit to dwa razy wiecej shita.
A moglem ulepszac te koszary... a nie jednak nie moglem bo przeciez oleju nie mialem ^^
teraz łatwiej bo można ślusarzy wbić na, aż 7lvl budynku..
tylko ten czas...
Dobrze ze choć te miasto jesienią jest w coop bo inaczej znowu event tragedią by był.
Jestem wstrząśnięty (nie zmieszany) szczodrością BB.
W najlepszym przypadku dostanę dodatkowo (na premce) w najpopularniejszej chyba przygodzie czyli łupieżcach grobowców:
925 monet
720 saletry
795 doładowania do złoża żelaza
150 nasion oleistych
9 opowieści przygodowych
Podkreślam - to najlepszy możliwy drop i to na premce.
A na koniec to co najlepsze - aż 11.058 punktów doświadczenia.
żeby przejść na kolejny poziom muszę zrobić ich 3.200:)
Generalnie fajna rzecz, ale dla graczy poniżej 60 poziomu.
Problem w tym, że ci aktywni mają dużo wyższe poziomy.
Myślę, że podwojenie szans na wygrane losowe wzbudziłoby większe zainteresowanie niż samo podwojenie łupów.
no niestety w tych przygodach 100% nie daje nic , jak dla mnie tlyko miasto w lecie jeszcze jakos sie broni
jesli ktos ma sensownie rozbudowana wyspe to, poza jakimis szczegolnymi przypadkami, i tak tych upgradow nie potrzebuje, a ograniczajac sie jedynie do koszar i moze prowiantu szybciej naprodukujemy potrzebna ilosc tych narzedzi na torbach sniegu niz skoncza sie upgrady.
Oczywiscie warto robic pod warunkiem ze zawsze bedziesz miec kogos kto bedzie za Toba biegal i robil wspolnie. Rownie dobrze mozesz robic inne przygody ktore daja nawet wiecej expa.
Poza tym w kontekscie eventu, to jest nadal jedyna przygoda w calym evencie ktora jest cokolwiek warta ;)