Kupiec - zakładka "Wielkanoc!".
Tytuł jest mylący, prawidłowo powinien brzmieć "Jak bezsensownie stracić 89* pisanek" :D
*Za zrobienie pierwszej mamy osiągnięcie dające w nagrodę 10 pisanek.
Wersja do druku
Kupiec - zakładka "Wielkanoc!".
Tytuł jest mylący, prawidłowo powinien brzmieć "Jak bezsensownie stracić 89* pisanek" :D
*Za zrobienie pierwszej mamy osiągnięcie dające w nagrodę 10 pisanek.
Brak w magazynie prowiantu możliwości wyprodukowania Mikstury nieskończonej energii ?
Aż mi głupio, zmyliła mnie grafika i opis na wiki :)
a co na wiki jest napisane, że zmyliło?
masz tam (pochodzenie) skąd wpada i że jest w DOMU WŁADYKI do zrobienia i z czego, nic o magazynie prowiantu, zamotałeś się trochę ;)
a Kopernik była kobietą!!
Scenariusz z jajkami to czasem nie tylko strata 89, ale u mnie to było 99. Kupiona za pisanki. Pojawiła się w gwieździe. Odpaliłem. Nie pojawiła się. Reset. Gwiazda pusta i brak przygody.
Zakapturzony generał - jakieś pomysły życiowe :p
Nie moge poradzić sobie z 1 pisanką ktoś pomoże gdzie może być ?Albo oślepłem albo jej nie ma ;-)
To ja napiszę z innej beczki.
Ludzie siedzą na ogół w domach, a dlaczego to wiadomo, jest event. Jedni mają stanice/obserwatoria, inni nie mają, tak czy siak, stanica/obserwatorium trwa tylko 2h.
Może by tak na ten okres, czy przynajmniej na czas reszty eventu dać jakąś premię strefową na generałów, żeby nie czekać na nich aż dojdą czy wrócą z przygody 3 minuty, 5 minut czy 15, żeby szli w jedną stronę i drugą natychmiast ? pytanie raczej do BB.
Uwaga!
Moje osobiste odkrycie!
Jeśli macie mini przygody z szukaniem obiektów na retro wysepkach (mini przygody te wpadają z Szamana i Starych ruin), to z nich też lecą pisanki. Odpowiednio 14 i 28. Przetestowałem! Na dropy z tych mini też działa premium.
https://pokazywarka.pl/minijajka/
Hej!
Warto ten pomysł wraz z opisem dodać w sekcji "Pomysły i Sugestie".
Zobaczymy co inni Gracze na to i może wtedy zostanie ten pomysł rozpatrzony przez deweloperów.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
no widzę, że cenzura działa i pani penelopa kasuje niewygodne posty (mój poprzedni napisany wczoraj po sparkz). Kolejny DUŻY + dla ekipy TSO za czujność i szybką reakcję :)))
Czy eventowy generał ma jakiekolwiek zastosowanie (poza utylizacją nadmiaru pisanek)?
Naprawdę nie ma żadnych ukrytych mocy :) ma 1.000 życia dużo nie dużo ale pomimo tego że jest ślepy i okazjonalnie w coś trafi to ma jakieś -25% do obrony wrogich obrońców bossa itp., więc może do czegoś, oprócz ozdoby w gwieździe, się przyda? Tak nawiasem mówiąc do zdobycia jest mistrz obrony 5.000 życia który ze swoimi obrażeniami trochę ślepego w kapturze przypomina, a taka generał Niezłomna ma 10.000 życia i parę asów w rękawie. Więc szkoda że nie można dokupić za eventową walutę niezłowmnej.
Dzięki, tak podejrzewałem, że nie warto :)
Na pierwszą falę mam kilkunastu innych...
Punkty zycia nie maja zadnego znaczenia bo general nie jest atakowany zanim cala armia nie zginie - stad wielu ma 1HP i im to w zadnym stopniu nie przeszkadza.
General jest prawie bezuzyteczny dlatego, ze jego glowna umiejetnosc zmniejsza HP bossom, co dziala w zasadzie tak samo, jak zwiekszenie obrazen armii (w sensie takim ze nie zmienia mechaniki walki a wplywa jedynie na jej dlugosc ), wiec rownowazny efekt mozna uzyskac stosujac po prostu o wiele wiecej jednostek, a mamy juz ogolnodostepnych generalow ktorzy to potrafia.
Do tego jeszcze jego zakres dzialania jego umiejetnosci jest ograniczony (dziala tylko na bossow i niektore typy jednostek ) przez co jego zastosowanie ma sens moze w 5% obozow, plus ze wzgledu na procentowy charakter umiejetnosci umiejetnosc ta nie daje prawie nic przy slabych bossach ( na alibabach sa np minibossowie z ok. 4-5k hp, co po zredukowaniu o 25% daje zysk rownowazny atakowi doslownie kilku obleznikow )
dzięki za wyjaśnienia:) i teraz pytanie za 100 punktów, po co on jest?
Nie po co a dlaczego.
On jest dlatego, ze BB musi stworzyc pozory rozwijania gry w jakis sposob i dodawania nowej zawartosci, a jednoczesnie nie ma czasu ani nikogo na tyle kompetentnego zeby poswiecil 10 minut i sie faktycznie zastanowil ktore z tych nowosci maja sens, albo policzyl jak te liczby graja ze soba.
Zakapturzony generał jest o kilka klas lepszy od:Zwykłego Generała, Doświadczonego Generała, Ponurego Żniwiarza, Lorda Draculi, Szalonego Naukowca.
https://i.imgur.com/Kcb4z5n.jpg - można sobie zerknąć jak wypada ten zakapturzony np w lampie użyłem tego symulatora symulacja całej mapy https://forum.thesettlersonline.pl/t...or-w-wersji-PL. W innych przygodach wypada podobnie można nim zrobić kilka obozów oszczędzając kilkanaście kz w porównaniu do starszego gemini.
Faktycznie zaskakujace, ze general o pojemnosci 200 z jakas umiejetnoscia jest lepszy od takiego o identycznej pojemnosci bez zadnych umiejetnosci :D
Zakapturzony generał bardzo poszerzył możliwości robienia przygód tam gdzie inni generałowie sobie nie radzą on przybywa z pomocą genialny i bardzo przemyślany ruch ze strony projektantów BB. Ten generał i jego doskonałość odsunęły wszystkie moje obawy dotyczące przyszłości tej gry. Własnie sprzedaję dom żeby doinwestować moją wyspę. Tak mnie ta gra urzekła, że na stałe przenoszę się na moją wyspę a zakapturzony będzie mnie prowadził we wszystkich bitwach.
Pozdrawiam wszystkich i proszę was kupujcie zakapturzonych.
ps
Jakby jeszcze projektanci z BB dodali niewyczerpalną kopalnię kamieni i marmuru tak po 10 k klejnotów za sztukę już nic więcej by mi nie brakowało proszę spełnijcie moje marzenie.
ano generalnie napisałem, że po powrocie do gry po prawie roku nieobecności ten Event przez duże "E" strasznie mi się podoba, bo nie trzeba w nim nic robić ponieważ:
- Borysa kupić za pisanki nie mogę bo jest kłódeczka ( i zapewne większość graczy ją ma), a reszta generałów na obecnym etapie gry to zwykłe śmieciuchy nie warte zachodu;
- domki, włącznie z tym czymś od kur to też bezużyteczne śmieci;
- no i pozostają jak zwykle odkrywcy, ale biorąc pod uwagę, że każdego trzeba indywidualnie wysyłać (bo wysłanie kilku na raz przerasta BB, choć oni mówią, że zaznaczenie kilku żeby poszli szukać tego samego byłoby automatyzacją psującą radość i zabawę z gry - SZOK!!!) to po wysłaniu tych 55 co już mam, nic więcej już mi się robić nie chce, tak jest to blazujące, więc sens kupowania kolejnych też jest raczej... mało sensowny.
Reasumując BB idzie jak szło po równi pochyłej w dół, ale teraz to już nie do dna (bo to dawno już osiągnęli jeśli chodzi o (niedo)rozwój TSO), ale ryją już w mule. Więc brawo dla zespołu BB za trzymanie poziomu - jak zwykle są niezawodni :))))
I to było mniej więcej to co zostało usunięte. Na koniec mogę jeszcze jedynie dodać to co ładnie napisał sparkz - pomysły BB nadal są zerowe; rozwijanie domków na 7lvl służy... nie wiadomo czemu, nowo wymyślani "specjaliści" to (s)hit jak się patrzy, itd. Ale szybciej zostanie odkryty lek na covid-19 niż działania BB zaczną mieć jakikolwiek sens :))) )
P.S.
wojtex, po 8 latach grania brakuje Ci kamienia i marmuru??? Niewyczerpalna kopalnia??? A dlaczego nie niewyczerpalna manufaktura drewna iglastego za 10k klejnotów? Też fajny pomysł, w końcu może komuś brakuje. I nie obraź się, proszę bo nie to jest moim zamierzeniem, ale czy BB płaci Ci za pozytywne recenzje i reklamę ich durnych pomysłów ("Zakapturzony generał bardzo poszerzył możliwości robienia przygód tam gdzie inni generałowie sobie nie radzą on przybywa z pomocą genialny i bardzo przemyślany ruch ze strony projektantów BB. Ten generał i jego doskonałość odsunęły wszystkie moje obawy dotyczące przyszłości tej gry.(...) Pozdrawiam wszystkich i proszę was kupujcie zakapturzonych.")? No chyba, że to żart, a ja go nie zrozumiałem bo jestem już za stary :)))
Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrowia :)
Oświadczam, że to żarty były z mojej strony mości rolniku35 gra leży i kwiczy a ja się z niej śmieję a do tego gram w 100% za darmo więc generuję im koszty
generalnie tego typu watki ktore otwiera penelopa zeby wyrazac swoje zdanie na dany temat nie maja zadnego sensu ...
kazdy pisze swoje opinie w 99% sa to niezadowolenia z takiego czy innego powodu ludzie podaja tu mnostwo argumentow ze to wszystko zmierza do nikad i jest coraz gorzej , a na koniec po wszystkim penelopa pisze dziekujemy za wasze opinie przekaze je dalej i jak zawsze konczy sie tak samo czyli zadnych wnioskow nie wyciagaja ... wiec po co cala ta szopka ?
dziwne ze Rolnik nie dostrzegł ironii pięknego pomysłu Wojtexa ;DD ja dodaje watek do odpowiedniego działo z ankietą - uważam ze niewyczerpalna kopalnia kamienia za 30k klejnotów jest bardzo potrzebnym budynkiem na obecnym etapie gry :DD
W ogóle to forum i dialog z BB przypomina mi Rejs i scenę z poetą mówiącym o smutku i bezsensie - on to mówił no przecież prześmiewco ironicznie
Tytanowa kura - najbardziej beznadziejny budynek w historii tej gry.
Wydajność - 1 szt rudy tytanu co 40 minut to czysta kpina
Zużycie surowców - 50 ryb można przeboleć, ale 20 sztuk surowca dostępnego tylko jako drop, na dodatek potrzebnego jeśli chcemy rozwijać budynki do 7 poziomu.
W końcu nadszedł ten wspaniały dzień kiedy mogłem sobie pozwolić na zakup tytanowej kury. Stawiam sobie na wyspie ten piękny budynek i z bijącym mocno sercem otwieram interfejs tego budynku i moim oczom ukazuje się wspaniałe przeliczenie zbędnego nasienia oleistego i kilku ryb na 1 tytan co 40 minut. Oczami wyobraźni już widzę ile dobra będzie z tego tytanu na mojej wyspie. Wspaniała robota programiści z BB im więcej patrzę na ten budynek tym większy podziw we mnie wzbudza. Duma mnie rozpiera że ja posiadam ten wspaniały budynek a jak sobie pomyślę, że jeszcze dokupię sobie 2 sztuki tytanowej kury szok. Własnie spostrzegłem, że znowu BB mnie rozpieszcza i jest promocja na klejnoty to dzisiaj będę mógł sobie pozwolić na komplet tytanowych kur na mojej wyspie. Siedzę i patrzę na moje 3 tytanowe kury im więcej patrzę tym większa radość mnie ogrania ja sobie siedzą a tytan płynie na moją wyspę szerokim strumieniem. Tyle szczęścia dla mnie czym ja sobie na te tytanowe kury zasłużyłem. Wielki podziw dal twórcy tego budynku jeszcze raz dziękuje za tyle radości dla mnie.
Ale jest bardzo piękna ta tytanowa kura. Kurnik jest przepiękny i pasuje mi do epickiego gospodarstwa. W dodatku jest ona wyjątkowa, bo pływa po wodzie.
Dokładnie jak w zagadce: Co to jest? Po wodzie pływa kura się nazywa?
Może ktoś podać choćby 1 skład obozu wroga (przygody z wojskiem elitarnym) gdzie wyszkolony zakapturzony będzie miał mniejsze straty niż najlepszy (na ten obóz) inny generał?
Bo ja nie znajduję...
Ali Baba, młody drwal, obóz 5, straty wg symulatora 15-24, gdzie Borys ma 23-24, Vargus 31-34