Zamieszczone przez
DeVvV
Też się wypowiem, ale na pewno nie będę przebierał w słowach.
1.Zacznę od minusów, wpierw tego największego bo bez niego się nie obejdzie: LAGI i ROZŁĄCZANIE serwera KOLONIA(nie wiem jak pozostałe). To było po prostu ŻAŁOSNE! Wydawało mi się, że gra ma sprawiać przyjemność ale w tym evencie zostało to jednak świetnie zaprzeczone. Nie wiem po jaką cholerę jest "serwer testowy", po jaką cholerę są te testy, zgłaszanie bugów i innych niedoskonałości i co za dzbany wgrywają takie coś na grywalny serwer???? Oj, pomyliłem się z tym grywalnym - przecież na ziemniakach gramy. "Nasi technicy znają problem i pracują nad tym..." <---- to nie mogli w trakcie testowania tego zrobić? Event jest po to by bardziej zachęcać ludzi do gry, tu chyba było odwrotnie.
2. Odkrywcy i ich przynoszenie skarbów. No dobra, zmniejszyliście ilość znoszonych kwiatków ale czy ktoś pomyślał o niskich levelach, którzy mają tylko tawerniaków? Chyba , że ta polityka opiera się właśnie na kupnie klejnotów to gratulacje.
3. Kalendarz eventowy : zgodzę się co do kiepskiej nagrody w ostatnim dniu... po cholere to klikanie by dojść na samym końcu do "królika".
4. Długi czas tworzenia walentynek - kolejny znakomity matematyk tam się u was znalazł.
5. Kolejne kupowanie tych samych budynków by skracać czasy tworzenia/regeneracji premii. Ciekawe gdzie to stawiać?! Fajnie, że zachęcacie jakimiś "unikatowymi" budynkami i dajecie możliwość zdobycia ich ale zmieńcie wpierw projektanta, który życzy sobie stawiania kilka takich samych budynków by uzyskać znośne efekty. Zamiast waflować kilka takich samych budynków to nie lepiej w oknie ulepszania danego budynku dodać opcję "Skróć czas produkcji/regeneracji premii o 100%" za równowartość waluty eventowej potrzebnej do zakupu budynku? I od razu miejsca zaoszczędzone na wyspie... Ale co ja tam wiem, projektanci wiedzą lepiej.
6. Cena kwatermistrza : no bez jaj. Nawet nie wart tej ceny.
7. Brak nagród w postaci kwiatków w Osiągnięciach, tylko nędzne premie które każdy ma.
PLUSY:
1. Premia od Walentynek 200%.
2. Premie Cukiernika przydatne.
3. Kalendarz eventowy, szkoda że nie dopracowany do końca.
4. Obserwatorium i Stanica - niezbędnik do szybkiego expienia każdego gracza. Szkoda tylko, że trzeba kupić więcej i postawić na wyspie marnując miejsce, o czym pisałem w minusach.
Póki co, nic mi na razie wiecej nie przychodzi do głowy. Minusów pewnie jeszcze bym nazbierał, niż plusów.
Podsumowując, dla mnie event 4/10.
PS. Penelopa, przekaż przekaż. Tylko nie zapomnij poupiększać tych wypowiedzi, by wiedzieli że wszystko jest w porządku.