dziękuję bardzo, napisałam ale nie pod ten adres już piszę tutaj
Wersja do druku
Witam
Chciałbym zgłosić pewien problem z zasięgiem świątecznej piekarni. Dotyczy on ostatnich dwóch wysp na północnym-wschodzie archipelagu. Piekarnia mimo postawienia jej na skraju sektora 9, który graniczy z wyspami lub na samych wyspach, nie obejmuje swoim zasięgiem złóż na ostatniej wyspie. mało tego zasięg ten "przesuwa" się na wnętrze setora 9. Dodam, że budynek nie był ponoszony na wyższy poziom i nadal jest w swojej podstawowej wersji.
Poniżej (powinien) być link do screena
http://zapodaj.net/5e24185ba95e8.png.html
Witam serdecznie!
Prześlij proszę zgłoszenie w tej sprawie do naszej pomocy technicznej. Formularz kontaktowy znajdziesz na stronie: https://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie
Zdjęcie dodaj w formie załącznika.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam, czy ktoś może wie gdzie znaleźć misję (przygodę wojskową) na 5 poziomie, która jest w zadaniu Kryjówka?
Zerknij na listę przygód na settlers wiki - wszystkie przygody od trudności 5/15.
Pytanko dla zasady. Na testowym piekarnia dawała 300% do wydajności, w grze jest 200%, błąd czy po prostu zmiana ?
w opisie w pamiętniku jest "trzykrotnie" czyli +200%
Witam serdecznie!
Oficjalnie potwierdzam, że małym domkiem nad rzeką można handlować. Dziękuję Wam za czujność! :)
Opis w pamiętniku dewelopera został zmieniony.
Wesołych Świąt!
BB_Penelopa
Chciałabym zgłosić błąd w działaniu olejarni - podczas produkcji 25 szt na raz nie trafia on do magazynu - po prostu znika... Ma ktoś podobny problem? Pojedyńczo produkowany (po 1 szt) po zakończeniu produkcji widnieje 1 szt w magazynie, a przy tworzeniu 25 już niestety nie. Problem zgłosiłam do działu technicznego - Edit - olej pojawił się w gwieździe - nie było tematu :P
nie aktualne
Taka mała dygresją - chciałem nabyć promocyjne 125% kleików za 40zł (tak mnie napadło) ale po wybraniu coś mielił i nie mogłem wejść w płatności i suma summarum nie kupiłem i kiedy chciałem spróbować jeszcze raz to okazało się że nie mam już promocji na kleiki za 40zł - to jest tak byle jak skonstruowany sklep, że nie liczy się limit 1 zakupu od faktycznie przeprowadzonej transakcji ale od kliknięcia. Do sruportu pisać nie będę - mam na to wylane; nie kupiłem i moich pieniędzy już nie zobaczycie.
Witaj! :)
Pakiet +125%, który jest dostępny w naszym sklepie online, jest ofertą promocyjną dostępną tylko podczas pierwszego zakupu. Jeżeli nie kupowałeś wcześniej klejnotów tym sposobem, powinieneś mieć możliwość skorzystania z tej oferty.
Jeśli jednak w trakcie zakupu wystąpił błąd lub oferta zniknęła z innej przyczyny, pakiet powinien pokazać się ponownie w ciągu 48 godzin.
Ewentualnie możesz spróbować wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki lub uruchomić stronę gry w trybie prywatnym/incognito, co również być może pozwoli na ponowne skorzystanie z tego rozwiązania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
dzień dobry,
czy ktoś ma pomysł na najlepsze usadowienie świątecznej piekarni?
https://zapodaj.net/989ab1c1b6407.png.html
takie miejsce znalazłam na piekarnie, przynajmniej na premiowanie kopalni. Dajcie znac czy miejscówka dobra czy macie leszą
Dlaczego Świąteczna piekarnia nie premiuje łowców? Mięso to nie żywność ;p?
Mam problem ze Świąteczną Piekarnią z premią do żywności: na postawione i ZBALANSOWANE (kilka lat juz) 20 ul. gosp i 20 ul. silosów odpaliłem ww premke - czyli 200% do farm i niepotrzebnie (sic) do silosow... A teraz mimo ze silosy tez dostaly 200% z pola pszenica zaczęła znikać w oczach. 800 jedn. zniknęło w 2 godziny!
Musiałem za trzymać premie ze Świątecznej Piekarni na silosach i dałem kilka stekow i pszenicy zaczęło przybywać... Ktos może mi powiedzieć jak premia może wpływać na balans silos-farma????
I w tym momencie Świąteczna Piekarnia jest totalnym bublem bo nie będę odpalał premii obszarowej po to by musieć zatrzymywać ww premie na połowie budynków ręcznie.
generalnie nie powinno to wpływać w żaden sposób, bo używając premii zwiększamy produkt wyjściowy,a nie pobór surowca pierwotnego. Ale może to kolejny budynek z niespodzianką (jak stanica i obserwatorium, które również do dziś, na ile mi wiadomo, nie działają jak powinny). BB lubi sobie od ostatnich kilku eventów wrzucać takie "śmieci z niespodzianką" - mają pięknie działać, po czym jak go się już postawi okazuje się, że to strata surowców i miejsca bo nie działają lub działają źle. Ja piekarni nie stawiam bo do niczego mi nie jest potrzebna. Jak napisałeś mam balans i nie widzę potrzeby posiadania milionów zboża w gwieździe bo i niczemu to nie służy. Podobnie jak 80 lvl czy tym podobne SUPER nowości nic nie wnoszące do gry.
Też dziś mnie powitały wyjałowione pola. Piekarnia redukuje pobór surowca wejściowego a do tego daje premie +200%. Ale chyba te redukcje jakoś psuja silosy, bo niby podsumowanie pokazywało olbrzymią nadwyżkę sypania do pół to nikły w oczach.
niedlugo dziesieciolecie istnienia gry, a im sie nawet dzialanie buffowania udalo wreszcie zepsuc ;)
Kolejna sprawa, czy mi sie wydaje czy pływający dom z kalendarza nie wraca po zburzeniu? Nie ma złotej obwódki jak inne wracające budynki i jak sie najedzie ikona burzenia też nie ma tej informacji.
https://i.imgur.com/qIqRzvn.png
Kopalnie "naprawiali" od reki ciekawe jak bedzie w druga strone.
Witam serdecznie!
Opisany problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Nie ma potrzeby wysyłania zgłoszeń do Supportu w tej sprawie.
Dziękuję za zrozumienie.
BB_Penelopa
Czyli event w tradycji podtrzymany, że jak zawsze coś nie działa coś nie funkcjonuje jak powinno ot NORMA.
Po takim czasie to już nikogo nie powinno dziwić że nawet tego nie potrafią wgrać poprawnie.
Tu serwery testowe i produkcyjne to synonimy :D
Silosy nie pracują na premii z piekarni :)
https://imgur.com/a/uk65WwP
Witam , mam pytanko o wieksze PD z przygód . Jest do jutra czy do końca eventu...???
chyba niestety bb nie ujelo tego nigdzie w pamietniku ani na forum
Czy wy umiecie czytać forum albo wypociny Penelopy jeden gra od 2012 a drugi od 2014 juz ile eventów za wami a ciągle te same pytania.
Każdy event ma 2 fazy - jedna to część gdzie się zbiera a druga to gdzie się wydaje
https://forum.thesettlersonline.pl/t...l=1#post285285
Główne mechanizmy wydarzenia zostaną wyłączone wraz z rozpoczęciem fazy usuwania.
piekarnia premiuje silosy, ale dramatycznie wydłuża ich czasy pracy i pola wciąż padają
Jak to w końcu jest z tymi poszukiwaniami? W pamiętniku developera znajduje się informacja:
Odkrywcy wysłani wczoraj, wrócili dzisiaj około 11:00. Wszyscy na pusto.Cytat:
Wszystkie poszukiwania skarbów rozpoczęte przed fazą usuwania mają szansę na nagrodę w postaci zasobów eventowych.
"Mają szansę" nie oznacza "Na pewno przyniosą".
"Houston, mamy problem"
Otóż, są porypane osiągnięcia eventowe. Osiągnięcia z tego eventu są pod zakładką "2019" i te mam wszystkie zrobione. Natomiast pojawiła się kolejna zakładka "2020", w której są częściowo porobione osiągnięcia. Nie jestem jedyną osobą, która tak ma. Czyżby BB zrobiło wstawkę pod kolejny event? :D Wiem, że to bug - po prostu zgłaszam :) Penelopo - wybieram Cię! :P
http://prntscr.com/qjz7uk
Piekarnia nie tyle wydłuża czas pracy silosów, co całkowicie wyłącza ich pracę.
To jeszcze lepiej, czyli ta piekarnia czy jak zwał to najlepiej w gwiezdzie zostawić i nie ruszać.
Do tego problem z logowaniem i mamy piękny obraz gry - ale zaraz będzie kolejna promo na klejki
pretor29, tu nie ma co sie domyslac, zawsze w fazie drugiej zostaje tylko sklep, więc wszystko co nim nie jest znika i tak trzeba zawsze zakładać. Bo bardzo często to co jest napisane w pam dev nie ma realnego odzwierciedlenia przez błędy w samej grze lub tłumaczeniu
spoko ja to rozumiem , mogla to poprostu napisac jak kazda inna rzecz ktora wymienila... albo dac tylko jeden punkt "po 6 stycznia zostaje tylko sklep"