po mojemu to testowy działa bo ma mniejsze obciążenie
Wersja do druku
po mojemu to testowy działa bo ma mniejsze obciążenie
Hej. Jak wszyscy, lub znakomita większość, borykam się z zacięciami. Różnie z nimi jest, raz ciężej, raz ciut lepiej. Gram na różnych konfiguracjach sprzętowych, nie dajmy się zwariować, to gra przeglądarkowa i nie ma znaczenia czy na waszym sprzęcie pójdzie Wiedźmin, czy GTA. Gra się zacina bez względu na to. Na rozwiązanie trafiłem przypadkiem - jest nim klient gry Settlers (to magiczne i tajemnicze "pobierz grę", kilka pozycji nad przyciskiem logowania lub gry). Gra nadal ładuje się koszmarnie długo, ale, o dziwo, daje się postawić kilka kopalni czy linie obronne na ekspedycji. Nie jest to rozwiązanie idealne, używam go doraźnie, ale może komuś też pomoże.
Myślę, że wydajnością gry, czepiają się dupki. Gra się dobrze. Szacun dla programistów. Gra wnosi do mojego życia miłe chwile, rzadko gram, ale to najlepsza gra z tych.
A, zablokowali mnie kiedyś, bo jakiś gnojek pożalił się, że mu drewno wiszę, a może coś podobnego hahahaah, grałem z miłymi ludźmi/zapamiętam/, gram z miłymi, pozdrawiam bulowiana/Andrzej/ i anlob, redjul, i ten tego tamten świat /imieje/, gram teraz, gra darmowa :) Ha
Na stawianie kopalni pomaga trochę maksymalnę przybliżenie
no to mamy kolejna konserwe zapowiedziana , w celu poprawwienia wydajnosci ... czyli pewnie bedzie jeszcze gorzej
Niech jeszcze wiecej wymyślają to bedzie super działac. 3 rodzaje wojsk, kilka rodzai przygód,wypraw itd. Dodatkowe wyspy, setki geologów i generałów i tysiace premii do wrzucenia. Przy tym miliony kliknieć i wszystko sie pier...... ! Jak aj bym w firmie wszystko na raz puścił i podostawiał jeszcze kilka maszyn to jak to ma normalnie funkcjonować? jak sie rano zaloguje to godzine klikam non stop zeby wszystko chodziło jak chce. No ale tak to jest gra ma zarabiac to sie wymysla setki różnych "fajnych" rzeczy i mamy co mamy.
witam. na serwerze testowym nie da sie zbudowac nowej studni na wyczerpanej ani nawet na tym samym miejscu po zburzeniu zapdnietej studni
Witam, rozumiem , że już od teraz nie można wejść na wyspę? Bo od 1 godziny jestem na stronie głównej i wczytuje mi grę:((((((((((((((
Zapalnik89, To akurat nie dziwne, tam nawet pola sie nie wyczerpują mimo wyeksploatowania. Jest to raczej związane ze środowiskiem testowym i tym że mamy od pierwszego zalogowania zabudowaną wyspę. Jakbyś miał czystą od 0, podejrzewam że by tych problemów nie było.
Witam,
pamiętacie grę 'Might & Magic Heroes' i jej problemy 'z pamięcią'? to chyba było w 3ciej części, wersja pudełkowa. gra muliła kompa, zacinała się, wieszała.. Tłumaczone to było 'problemem z oczyszczaniem pamięci gry w kompie gracza'. na to samo narzekali gracze 'sieciowej' wersji gry'/nie online/. po poprawkach gra lepiej chodziła, ale nigdy idealnie.
To takie babskie zastanawianie się gracza - czy teraz nie mamy podobnego problemu? objawy bardzo mi przypominają herosów sprzed poprawek... a i dostawca ten sam :)
Ta wersja na serwerze testowym jest poprawiona i teraz ją wgrywają na główny, hmm będzie wesoło :) Tnie się gorzej niż teraźniejsza popsuta wersja
Zalogowałam się:) Zobaczymy co znowu sknocili...
Witam serdecznie!
Proszę o informację jak wygląda logowanie, stawianie budynków i wszystko inne po dzisiejszej konserwacji. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Kopalnie nie zawieszają się, gdzie przed konserwacja pojawil się problem.:) Czyli jest dobrze :). Logowanie trwa 1:30 a do pelnego " obrazu " gry prawie 2 minuty. U mnie logowanie bez większych zmian przed konserwacją jak i po .:)
nic sie nie zmienilo, dla pewnosci wywalilem ciastka i wszystko po konserwie, gra sie laduje i laduje i nic, choc jest jedna roznica nie trwa to dlugo bo raptem po 30 min proby ladowania wyskakuje odrazu
https://clip2net.com/s/3ZWAcuv
U mnie zdecydowanie lepiej. Gram od ~~3h. Tylko raz się gra zwiesiła na przygodzie. Na wyspie wszystko śmiga. Postawiłem już kilkanaście kopań i jest ok. Tylko lekka zwieszka jak wskakuje zadanie lub wysyłam gienków na przygodę. Ale to 1-2 sec.
Oczywiście wyczyściłem przeglądarkę przed uruchomieniem gry po konserwie. Ładowanie gry - też nie najgorzej. Z minutkę czy dwie.
przekaz do góry, ze przestoje sa do 10 sek i wiecej,
przed tymi zmianami z dzisiejszej konserwy, mialem ok.
dalej sa lagi na grze tyle ze juz nie trwaja minute lub dluzej i ladowanie pomimo czyszczenia ciasteczek okolo pol godziny trwalo
lagi są może mniejsze ale ładowanie to masakra, 30min albo i dłużej
Chat działa ze strasznym opóźnieniem. Cokolwiek chcesz napisać jest już nieaktualne zanim literki łaskawie się wyświetlą... :(
U mnie zdecydowanie widać poprawę.
1) Logowanie - ok 30-35 sek
2) Wizyta u znajomego (wejście i powrót) - tu rewelacja, 1 sekunda! Aż mi się wierzyć nie chce. Sprawdzałam kilka razy. Już prawie zapomniałam, że kiedyś, parę lat temu tak było.
3) Stawianie kopalni bez problemu.
4) Przesuwanie mapy, przybliżanie, oddalanie - działa płynnie
- Nie sprawdzałam jeszcze jak w przygodach z przestawianiem generałów i przechodzeniem między mapami wyspy i przygody.
- Nie przetestowałam również wrzucania premii, szczególnie dużych ilości u znajomych.
Zamrażanie ekranu - nadal się pojawia, ale trwa dość krótko. Jeszcze testuję.
Podsumowując: u mnie jest lepiej, ale nie będę chwalić dnia przed zachodem.
Witam!
Problem nieaktualny - wątek zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria