Czego się spodziewacie? Takie problemy z liczeniem są normalne. Pewnie programiści BB dopiero za rok podejdą do matury z matematyki. Niektórzy może nie pierwszy raz. :D
Wersja do druku
Czego się spodziewacie? Takie problemy z liczeniem są normalne. Pewnie programiści BB dopiero za rok podejdą do matury z matematyki. Niektórzy może nie pierwszy raz. :D
oddawać sc dranie , albo ksiązki na ulepszenie ... po kiego genki jak nie mozna z tego skorzystac
Na jednodniowej premce zrobiłem 6x drwala i za każdym razem dostałem 72 gm + premia, oczywiście nie wychodząc z przygody, ale na dłuższą metę jest to bardzo niekomfortowa sytuacja choćby w przypadku wypraw, gdzie trzeba wyjść na wyspę aby zrobić potrzebne do ukończenia premie :(
Potwierdzam wczoraj robiłam drugiego złodzieja. Relog robiłam po wysłaniu generałów, a przed pierwszym atakiem. Potem zrobiłam całą przygodę i w oczekiwaniu na dropowicza wróciłam na główną wyspę i spowrotem na przygodę. Efekt- 0 gwiezdnych monet.
Czy Community Manager jest w stanie poinformować graczy o postępach w "rozwiązywaniu" problemu z błędnym naliczaniem gwiezdnych monet? Czy nadal jesteście w fazie analizowania błędu, czy może przeszliście już do etapu "szukania jego rozwiązania"?
Tomard, oni sa jeszcze w fazie czytania informacji od graczy.... ;p
witajcie:) zrobilam dwa razy skarb madrosci, dwoma identycznie wyszkolonymi majorami, w obu dropach dostalam po 537k pd natomiast gw m w pierwszym 213 a w drugim 192 ??? Masakra:) jak dlugo jeszcze?
przestańcie robić sobie kpiny z graczy! 3 tygodnie minęły, nadal naliczanie gwiezdnych monet źle działa. Żadnych informacji zwrotnych, poza ogólnikową formułką.
mi z dwa razy naliczyło monety jak sądzę albo przynajmniej za pierwszym razem bo rzucily mi się w opczy :P, potem nie wnikałem, choć nie wiem czy właściwie naliczało a od dwoch dni przestało wogóle cokolwiek wpływać, wyszkoliłem gienki i odpaliłem na tą okazję premium na tydzien, 2 dni stracone, ciekaw jestem co dalej...czy zaległe trafią i można dalej trzepać przygody czy darować sobie, aż wróżka powie kiedy będzie dobrze...
bełkot, który źle świadczy o osobie, która powinna pełnić funkcję łącznika pomiędzy graczami a działem technicznym. Rola BB_Penelopy ogranicza się do wklejania gotowych formułek i zamykania niewygodnych tematów. Była nawet ankieta na temat kompletnej bezużyteczności i indolencji "Community Managera", ale ją oczywiście Pencia zniknęła.
Moi Drodzy!
Na chwilę obecną mogę powiedzieć, że dział techniczny pracuje nad niedogodnościami związanymi z błędnym naliczaniem gwiezdnych monet.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Na chwilę obecną mogę powiedzieć, że nie ma przewidzianych żadnych rekompensat z tytułu tej niedogodności (jakby ktoś sobie jakieś nadzieje robił na odzyskanie czy coś).
Przecież pełni taką funkcję, jest łącznikiem między graczami a "górą". Narzekanie nic nie zmieni bo to nie ona zajmuje się naprawianiem błędów i nie ma wpływu na to kiedy to naprawią. Jedynie co może zrobić to tylko zapewniać, że problem jest rozwiązywany a później poinformować nas, że naprawili problem i kiedyś tam zostanie wgrana poprawka. Błąd dotyczy wszystkich wersji a nie tylko naszej, więc jeśli ktoś chce to jakoś przyspieszyć, to na pewno nie pisząc ciągle na tym forum. Lepiej już pisać na testowym albo bezpośrednio do Blue Byte czyli do "źródła" problemu. CM to nie support ani programista BB, który zajmuje się naprawianiem błędów w grze.
Wklejanie gotowych formułek powoduje tylko zbędny szum informacyjny. Wiadomości od Penci nie zawierają najczęściej żadnej treści. Używanie określeń "niedogodność", "na chwilę obecną", "badamy" w gruncie rzeczy nic nie znaczy. Odpowiedź, jakiej oczekiwałbym od CM:
- zamiast "zgłoś do supportu" - "zgłoszę do supportu",
- "niedogodność" - "błąd w grze",
- jakikolwiek termin rozwiązania problemu,
- informacja, czy brakujące SC zostaną zwrócone.
Witam ponownie!
Przyczyna opisanej niedogodności wynika z tego, że strefa przygody jest nieaktywna dłużej niż 30 minut. Nie opuszczajcie strefy przygody do czasu, aż jej nie ukończycie. Możecie ja zostawić na krótko tylko po to, aby wezwać posiłki. Proszę zanotować, że wyłączenie strefy przygody nastąpi, gdy nikt nie odwiedzi przygody przez czas dłuższy niż 30 minut.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Brawo penelopo w końcu jakaś konkretna odpowiedź, tylko szkoda że to gracze już dawno opisywali że nie należy wychodzić z przygody czy się wylogowywać.
Od tego jest polskie forum aby tutaj pisać i narzekać, nie mam ochoty siedzieć na testowym i jeszcze na normalnym.Cytat:
Zamieszczone przez Elelkal_
Lepiej już pisać na testowym albo bezpośrednio do Blue Byte czyli do "źródła" problemu.
PS nie przypominam sobie gry on line gdzie grasz po to aby pójść na testowy i tam zgłosić problem.
Patrzac na historie postow w tym temacie mozna odniesc wrazenie, ze Pencia to w rzeczywistosci Frau Helga i z jezykiem polskim ma do czynienia tyle, ile wklepie w translatorze.
Jesli tak sie sprawy maja, to z jednej strony troche mozna wybaczyc, z drugiej - jest sie z czego posmiac.
Około 15 dropów z Drwala, pilnowałem żeby nie wylogowywać się w trakcie przygody. Exp 157k, gwiezdnych monet zawsze 74 sztuki.
No tak, jakiś czas temu gracze już doszli do tego czym jest spowodowane to błędne naliczanie sc. To, że teraz dostajemy oficjalne potwierdzenie naszych przypuszczeń, nie zmienia zbyt wiele. Czy możemy liczyć, że w niedalekiej przyszłości ten problem zostanie wyeliminowany czy może zostanie na tym, że mamy sami pilnować tego, aby nie opuścić przygody na dłużej niż 30 minut?
dobrze widzę, że najbliższe planowane poprawki nie uwzględniają "tej niedogodności"?
Wydaje mi się, że ten enigmatyczny opis jednej z planowanych zmian(usprawnień) tyczy się właśnie naprawy tegoż błędu ze star coinsami.Cytat:
Przyznawana liczba gwiezdnych monet z umiejętności "Łowca nagród" odpowiada liczbie punktów doświadczenia zainwestowanych w umiejętność generała.
Proszę o informację czy błąd już został naprawiony czy nie - nie wiem czy warto inwestować w tą umiejętność u gienka??
Błąd w postaci utraty SC po wylogowaniu raczej został naprawiony (raczej bo nie jestem pracownikiem BB) obecnie wylogowuje się i ilość jest OK nie ma pomniejszania jak było do tej pory.
Jeżeli chodzi o złe liczenie nie wiem osobiście nie sprawdzałem ile powinienem dostać (bo się niechce) ufam BB :):)