Wygląda na to że dziś już nie pogram. Za każdym razem wyskakuje że serwer przeciążony.
BB niech się cieszy że pług konny mi już dawno zardzewiał i się rozsypał. Gdyby był sprawny to zaprzągł bym do niego tych pseudo-programistów i pogonił po polu.
Wersja do druku
Wygląda na to że dziś już nie pogram. Za każdym razem wyskakuje że serwer przeciążony.
BB niech się cieszy że pług konny mi już dawno zardzewiał i się rozsypał. Gdyby był sprawny to zaprzągł bym do niego tych pseudo-programistów i pogonił po polu.
Ja chyba też na dzisiaj się już poddam z próbą zalogowania. Maile do supportu wysłane, zobaczymy jutro...
To tylko się cieszyć, że nas wyróżnili ;). A tak serio to od kilku dni faktycznie serwer przeciążony, wywala, lagi, więc problem cały czas jest, nie da się grać.
Może trzeba poczekać do planowanego eventu?
Pierwszy raz mam problem z logowaniem. Od 2h tylko strona logowania. Będzie to naprawione? Kiedy?
Najlepsze jest to, że kiedy mi wyskakiwał komunikat "serwer wyłączony z przyczyn technicznych", znajomy się bez problemy logował na ten sam serwer. Czyli zrobił coś co potrafi tylko Chuck Norris- zalogował się do wyłączonego komputera. Nieźle nas traktują.
Witam!
Uprzejmie informuję, że technicy pracują nad rozwiązaniem opisywanych problemów.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Technicy coś chyba majstrowali. Zauważyłem że odkrywcy mają jeszcze 7 - 9 godzin do końca poszukiwań, a powinni wrócić już przed godziną 11. Premie też wydają się przesunięte i będą działać o 12 - 13 godzin dłużej niż by to wynikało z czasu w którym je rzuciłem. Zupełnie jakby na mojej wyspie czas stanął w miejscu na te kilkanaście godzin.
Witam!
W przypadku nieprawidłowości, proszę napisać do Supportu, najlepiej bezpośrednio na adres: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Czy serwer nie jest przeciążony tylko o piątej rano?
Może ktoś doradzić jakąś inną grę online? Na czym mi zależy:
1. Żeby nie było tak długich czasów "niedziałania" (wyrzucanie z przygód, z wysp innych graczy, z własnej wyspy), tracenia przez to wojaków w blokach czy surowców, bo czas się "zamroził"
2. Żeby nie trzeba było siedzieć w konkretnych godzinach (szczególnie nocnych), bo inaczej stracimy cały czy część dorobku (np. Travian)
3. Częste wchodzenie jest nagradzane rozkwitem konta (jak tutaj w TSO)
Chyba warto już zmienić tą fuszerkę tutaj
Będę wdzięczny za fajną propozycję :)
Dzisiaj znowu to samo, mówiąc krótko nie da się grać.
E informatycy do roboty sie weście grac się nie da za co kase trzepiecie
BB_Penelopa z całym szacunkiem do suportu to uważasz nikt nie pisze podejrzewam już od 4 dni piszą a efekty żadne
Nie wiem czy pisanie do suportu ma sens..problem od 2 września po restartach serwera ten sam..serwer przeciążony..o ile po zakończeniu przygody genek przyspawany wrócił na wyspę o tyle problem przeciążenia trwa na dobre..czy żeby pograć to trzeba ..w nocy się logować i max do 14-stej w dzień i nie w weekend?..
Pozdrowienia z doliny Odkrywców..
znowu to samo ,serwer pzeciazony ,ciekawe nad czym oni pracuja
3x juz pisałem do suportu i dalej nic to trwa od piatku,myslałem ze juz naprawili a tu lipa
Zamiast naprawiac ciagle cos psuja/
3 razy pisalem do supportu a oni mi kaza wyslac screna jak mnie wywala - zenada Panowie.
Możemy sobie pisać, pisać,pisać...
witam
rano czy wieczor, noc :(
kolejny dzien pod rzad - znowu to samo, mówiąc krótko nie da się grać.
Witam!
Uprzejmie informuję, że wszystkie zgłoszone przez Was trudności z logowaniem są na bieżąco zgłaszane do techników.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam
to juz przesada jutro bedzie tydzien jak nie mozna sie zalogowac na gre
czy te jełopy potrafia cos zrobic? konto premium leci to juz jest złodziejstwo!!!
czy to tak ciezko naprawic gre?
juz 3x pisałem i zlewka a wy ciagle ze trudnosci sa zgłoszone, komu?
Dokładnie, kolejny dzień problemy z logowaniem i lagi. Czyli wieczorem będzie znowu przeciążony :)
Witam
Czy jest gdzieś dostepna informacja kiedy się skonczą problemy na przygodach?
Witam masakra. Przedwczoraj serwer przeciążony, wczoraj nadzieja odżyła, dało się logować i grać (do około 21:00), dzisiaj próba logowania ok 19:30 i znowu kicha, serwer przeciążony, na przedwczorajsze wiadomości do supportu doczekałem się tylko odpowiedzi, że problem zgłoszony dalej i tyle. Co to k... ma być?
Droga Mod PENELOPO, pisanie do supportu nic nie da. jesli chcesz wiedziec, to wczoraj otrzymalem taka odpowiedz: zgłoszenie przyjete, pracuje nad problemem odpowiedni dział. i tyle. a na koniec tylko pozdrowienia od Pana Marka, zapewne jakiegos kolegi, ktory pisze wszystkim takie same bzdury. i jak tu życ i grac, jak nikt graczy nie słucha, znasz droga Penelopo na to odpowiedz? jestes Mod wiec powinnas nam w jakis sposob pomóc, no chyba , że Tobie problemy z logowaniem nie przeszkadzaja.
Sukces! Udało mi się zalogować, ale na mojej wyspie czas stanął od wczoraj w miejscu.. Nic nie ubyło, nic nie przybyło. Brawo support. Jak tak dalej pójdzie, to i za 100 lat nie posunę się do przodu :(
anakin, masz słuszna racje, wczesniej sie grało bez problemu
Panowie support i techniczni, przecież dziś już czwartek, potem piątek i będzie jeszcze więcej ludzi online.
Za chwilę zaczniecie tracić subskrybentów - i tych co graja za free i tych co korzystają z mikropłatności.
Niestety i ja od dobrych 40min nie mogę się zalogować. Za każdym razem ten sam romantyczny komunikat o przeciążeniu serwera. Zwykła ludzka uczciwość wymagała by od bb napisania że na razie nie znają przyczyny powstałego problemu i pracują nad jej ustaleniem i późniejszym rozwiązaniem a nie chowanie głowy w piasek jakby nic się nie stało i nie działo. Porażka. Moim skromnym zdaniem nigdzie nie ma oficjalnej wzmianki o problemie bo po prostu bb do tej pory nie ustaliło dlaczego dzieje się jak się dzieje i dlatego milczą.
Sukces okazał się jednak tylko chwilowy :( :( :( SERWER PRZECIĄŻONY JEDNAK :(
ser.przeciążone - i klops znowu z gry
ciekawe czy zdążą do eventu albo dadzą komunikat że wygaszają grę ?????!!!!!!!
my ostatni zgasimy światło szefuniu, nie oni hahahah
ale widac, ze problem dotyczy tylko graczy z doliny odkrywców, bo innych wpisów i innych serwerów nie widac tutaj od kilku dni
sorki pomyłka, jedynym graczem z innego serwera nowa ziemia jest BBPenelopa, która udzieliła odpowiedzi około godziny 12 i dalej juz nie ma od niej wzmianki
Bo pewnie padł im ze starości tylko ten serwer, a po nowy właśnie jadą do Auchan...
hehhehee
Bo BBPenelopa (i każdy inny BB) gra sobie spokojnie i nie ma czasu, ani tym bardziej potrzeby tu zaglądać....
Może tak być, w końcu dodane jest kilka nowych funkcjonalności, i po prostu staruszek się przepracował.
Jak spadnie ilość graczy do 50% lub o 50% to pewnie się da grać, i nie będzie potrzebny upgrade sprzętu :)
Nie ma sensu naprawiać, samo się naprawi ...
co tam w tym bb jest tylko Marek:)) 4x pisze i on mi tylko odpowiada:) ale ma etat:))
naprawde ciekawi mnie dlaczego nadal bez wzmianki ze dolina pada:)
a moze jest nas tylko małe grono,ktorych trzeba poswiecic:)
tylko ze nie kazdy da rade wytrzymac do 1 w nocy gdy bedzie mniej graczy, tak bylowczoraj i dwa dni temu, po polnocy gralo sie juz normalnie
prosta sprawa-serwer jest po prostu uwalony:-) ale oczywiście zmiana sprzętu nie wchodzi w rachubę bo za mało ludzi płaci za grę-a za mało ludzi płaci bo i tak nie da się grać od pewnego czasu. czyli koło zamknięte-a ci co zakupili klejki mogą je sobie po prostu w d..ę wsadzić i tyle. operator gry ma nas wszystkich gdzieś. ta "gra" od pewnego czasu już mnie tak wku.wia że nawet nie chce się przygód robić-trzeba chyba szukać alternatywy i to takiej od innego producenta. dziwne że na World of tank problemów takich nie ma -a graczy jest od groma i trochę. w dodatku gra jest nieporównanie dynamiczniejsza i na 100 procent bardziej obciąża serwer