Dzięki za info krotos. Rzeczywiście proste i banalne a ja po prostu nie pomyślałem tylko zadziałałem z automatu jak robot :)
Wersja do druku
Dzięki za info krotos. Rzeczywiście proste i banalne a ja po prostu nie pomyślałem tylko zadziałałem z automatu jak robot :)
Taka drobna sugestia w Ali Baba i Skarb Wiedzy obóz 9. Można wybić kilku Szermierzy atakując dowolnym generałem + 75 Rekrutów. Po tym atak 270 KA bez strat.
W g3 blok 7 i E jest felerny . Dwa razy robiłem tym sposobem i za każdym razem strata. Major wyskakuje z obozu i idzie na drugi obóz. Bambo 555 oczywiście drugi złodziej
Kolejna mała uwaga do Alibaby i Skarbu Wiedzy.
Atak: 24B.(Przywódca pustynnych bandytów) (90ŁK 90SZ 1GR) - [(65KZ 65RY 140OB)] [(62KZ 140OB)]
Straty nie 62 KZ 140 OB co może do bloku zniechęcać ale [(57KZ 60RY)]
SŁUSZNA UWAGA
Miało być 62KZ 61RY - średnie straty ;)
Skarb Mądrości i Piękna Księżniczka dodana.
Testować i zgłaszać ewentualne błędy
Mam nadzieję, że ich nie ma, ale ... ;)
cos mi się nie zgadza w g1
chodzi o atak na obóz nr 4 skład mi nie pasuje wg symulatora będą straty, oprócz tego został jeszcze jeden obóz po drodze 110ps i 100 zwadzca
skład obozu nr 5 tez jakiś dziwny
proponuje na obóz 4 wysłać 60kz i 210ka, po drodze zniszczy obóz 4a
atak na 9 obóz można zrobić na 2 fale
1f 50R dowolny Gienek
2f 90AZ 180KA zero strat
A ciężko jest się zorientować, że w tym temacie jest kilka przygód i należałoby podać, o którą chodzi ?
kolego, a więc:
- obóz 4 - symulator kłamie, podaje zły skład obozu i stąd wydaje Ci się, że będą straty.
W symulatorze pokazuje jeźdźca a faktycznie jest pustynny strzelec.
- obóz 5 - poprawiony
- obóz po drodze: to 4a, jak wyślesz atak na obóz 4 to po drodze zniszczy obóz 4a,
tak samo jak wyślesz atak na obóz 27 to zniszczy po drodze obóz 27a
Sugestię do obozu 9 dodałem.
W skarbie wiedzy przy ataku na obóz 29, z blokiem potrzebnych jest 295 KA. W podsumowaniu jest informacja, że potrzeba zabrać 270 KA. Dla kogoś kto robi pierwszy raz jest strata 15 minut na dosyłkę.
Ali Baba i Skarb Mądrości
Obóz 24 Można dodać jako alternatywa
38KZ 68A 147KA 17 Ob (straty średnie 35KZ i 63A)
Obóz 26 można znacznie zmniejszyć straty
26A 50Rek
26B 16KZ 254AZ (straty średnie 50 rek, 14KZ - zawsze pada 8 lub 16KZ)
Jeśli, straty 500 wojska, w tym pewnie około 350 KZ mniej, daje użycie 2 gradów strzał, to poproszę o alternatywę.
obóz 24, mówiąc szczerze wolę stracić 20KZ więcej niż Arkebuzów tracić.
obóz 26 .... LINK czy o to Tobie chodzi ?
Ja wiem, że symulator symulatorowi nie równy, ale ....
Możliwe, że jest jakiś błąd w zalinkowanym przez Ciebie symulatorze.
Ma zbyt wysokie uszkodzenia dla głupiego rozbójnika. Symulacja
Robiłem ten atak kilkadziesiąt razy więc nie ma mowy o pomyłce.
Co do Arkebuzerów, to nie są oni tak drodzy i robią się o 50% szybciej od KZ.
Dodatkowo zmienił bym atak na obóz 21.
Skład 2 KZ 208 Rycerzy i 60 Ob Symulacja daje straty średnie niecałych 2 KZ i 70 Rycerzy a rycerze też robią się o 50% szybciej od KZ i są znacznie tańsi.
Tak masz rację johnyw, to kolejny błąd w tym symulatorze.
Zmiany naniosłem, poza tymi arkebuzami.
Dzięki ;)
Plusy wielkie za Skarb Wiedzy, właśnie skończyłem i wyszło bez problemu.
Aladyn i Piękna Księżniczka
popraw blok w g2 bo używasz tam 3 majorów a limit jest 2 (nie wiem skąd masz 3)
Nie używam trzech tylko na jednym screenie pokazałem jak ich rozmieścić.
Najpierw wysyłasz blok na obóz 10, jak Major zacznie walczyć to możesz
wysłać blok na obóz 12, jak rozwalisz obóz 12,
to przestawiasz jednego Majora na atak na obóz 13.
PS: na testowym jest Majorów 4 :p
W Księżnicce obóz 59 i 60 powinny być zaznaczone na odwrót. Atakując obóz 59, obóz 60 go przechwytuje
Ali Baba i Skarb Wiedzy
Dzięki za ogarnięcie ślimaka :)
Ali Baba i Skarb Mądrości
Odkurzyłem niedokończony poradnik i wrzucam kilka propozycji / alternatyw.
G1
2C.(Przywódca pustynnych bandytów) (1NR 100WS 100MM) - [(110KZ 70AZ 90OB)] [(102KZ)]
propozycja: [(111KZ 70AZ 89OB)] [(93-110KZ)] -> bieżacy -> propozycja
4.(Obóz pustynnych bandytów) (50WS 80ZW 80J) - [(50KZ 220KA)] [(28KZ)]
wystarczy 200+: [(32KZ 149KA)] [(26-31KZ)] -> symulacja
5.(Obóz pustynnych bandytów) (60SZ 60KD 60ŁK) - [(75KZ 80RY 115OB)] [(72KZ 47RY)]
alternatywa: [(14KZ 81A 124AZ 51KA)] [(10-13KZ, 67-81A)] -> symulacja
6.(Przywódca pustynnych bandytów) (200KD 1GR) - [(30KZ 240AZ)] [(25KZ)]
alternatywa: [(16KZ 215AZ 39OB)] [(8-16KZ)] -> symulacja
G3
12A.(Obóz pustynnych bandytów) (90PS 50SZ 90KD) - [(230r)] [(230r)]
propozycja: [(236r)] [(236r)]
przy 230r jest szansa na stratę AZ bieżacy -> propozycja
D1.(Obóz pustynnych bandytów) (120WS 130ŁK) - [(1r)] [(1r)] - MISTRZ
D2.(Obóz pustynnych bandytów) (120WS 130ŁK) - [(200KZ)] [(0KZ)]
propozcyja - blok bez osłabiania: [(192KZ 8KA)] [(0KZ)] -> symulacja
G5
23.(Przywódca pustynnych bandytów) (1ZR 120J 100ŁK) - [(270KZ)] [(99KZ)]
alternatyny atak: [(52KZ 85RY 133Ob)] [(45-51KZ, 72-84RY)] -> symulacja
24.(Obóz pustynnych bandytów) (100PS 100J 50ŁK) - [(270KZ)] [(118KZ)]
alternatyny atak: [(218RY 52Ob)] [(190-217RY)] -> symulacja
Aladyn i lampa oliwna.. w G1 obóz nr 2 podajesz skład: 2.(Przywódca żeglarzy) [(70KZ 200B)] , odczytałam jako 20 oblężników i niestety wtopiłam, podejrzewam że miało być 200 oblężników?
Masz rację 200 oblężników ma tam być.
... zawsze pozostaje symulator - nie zaszkodzi upewnić się przed wysłaniem ataku:)
A poza tym - to nie jest różnica rzędu kilku najemników wysyłanych do ataku, ale prawie 2 setki, więc nawet pobieżna znajomość siły ataku i siły obrońców powinna już dać do myślenia:)
Chyba, że wierzysz bezgranicznie w słowo pisane i pakujesz bezmyślnie składy do ataku, bo tak stoi w poradniku;D
Nie powiem, że mi nie zdarzyła się "wpadka", ale praktycznie zawsze jest to tylko następstwem niechlujstwa i rutyny - zwykle coś zdarza mi się zamienić w składach ataku, lub wysłać na inny obóz.
Pozdrawiam
Fajny zbiór poradników.
Pozdrawiam
Witam!
Z przyjemnością ogłaszam, że gracz krotos666, za swoją pracę otrzymuje 1000 klejnotów! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
szał rozrzutności, bogacz będzie z niego
A czy nagroda została opodatkowana czy zwycięzca sam musi oddać fiskusowi o ile mnie pamięć nie myli 10% wartości nagrody. I czy ma on oddać ekwiwalent pieniężny czy 100 kamyczków. Temat ważny i poważny bo fiskus ostatnio wszędzie kasy szuka a szkoda by było żeby nam jednego gracza ubyło
Podsumowanie do oblężonego miasta dodane.
Jak znajdziecie jakieś błędy, krzyczcie będę je analizował, poprawiał, tak żeby Nam się łatwiej te przygody robiło.
Oczywiście piszę do tych co korzystają przez przypadek z poradników w tym temacie.
Co do klejnotów dziękuję :)
PS: a fiskusowi nie oddam :p
PS2:
Oczywiście muszę jeszcze podziękować jeszcze jednemu graczowi.
Graczowi, dzięki któremu znalazły miejsce moje screeny na jego prywatnym serwerze.
Wielkie dzięki kolego :)
o wow! graty Krotos! :) twoje poradniki są świetne, ogromne dzięki za komplet Alibab :)
Witam!
Jeszcze raz dziękuję w imieniu społeczności za świetną robotę krotosowi! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
No ja właśnie tylko screeny łapię i fraszki klecę, a uważam że robienie poradników jest dużo bardziej wartościowe i powinno być przez BB doceniane - mi jakoś weny brakuje, żeby swoje wersje publikować - mam tylko w notatniku zmiany składów zapisane, bo nie chcę kopiować cudzej roboty ze zmianą składów tylko, a robienie mapek mnie przerasta.
Rewelacyjna robota z tym oblężonym miastem. Pełen szacunek. Dodaj jeszcze tylko proszę w stratach rekrutów bo jakoś tak ich pominąłeś .
Pozdrowionka
hej Krotos :) dzieki za super poradnik do drwala :). Mam jednak prosbe, sprawdź proszę G3 - wydaje mi sie, ze w opisie powinno byc tak : Wysyłamy generała D na obóz D i generała 5 na przywódce, ktory po drodze zniszczy oboz 5a.
pozdrawiam ,Ellaz
A już kumam, napisałem 4 zamiast D, oki poprawiam ;)
dzieki :)
Skarb Madrosci jest dla jednego gracza. Sorki.
Krotos gratuluję - i chęci i kompetencji.
Mam dla Ciebie propozycję w Oblężonym Mieście - zmień kolejność atakowanych stref i po obozie 18 przejdź do ataku na obozy 33-39 (W załączeniu ustawienie generałów scr.hu/1ek6/n5ldi).
Zostaje obóz 19 i 22, więc atak na obozy w tej strefie proponuję następująco:
E: 100k (MSW)/200KZ (blok) 22: 180KZ 20AwZ (blok)/ F: 200KZ (blok) 23: 75KZ 190AwZ 5KA - ustawienie generałów scr.hu/1ek6/q88gq
Pozdrawiam
A może by te poradniki umieścić w "Poradnikach" obok Poznańczyka :)