System robienia zadan gildyjnych mial się tez zmienić, wiec może wrócmy do tej jalowej dyskusji PO zmianach i poprawieniu wprowadzeniu zwiazanych z nimi bugow :D
System robienia zadan gildyjnych mial się tez zmienić, wiec może wrócmy do tej jalowej dyskusji PO zmianach i poprawieniu wprowadzeniu zwiazanych z nimi bugow :D
zasoby eventowe
Witam , głosowałbym na korzyść zasobów w stosunku 10-1 na korzyść zasobów , oczywiście po zaproponowaniu konkretnych surowców i przelicznika
zasoby
Zamiast zmieniać system wynagrodzeń gildii, wprowadźcie pierw zapowiadane zmiany - a mianowicie reset zadań gildii co 24h. Jeszcze jednej zmiany nie wprowadzono a już proponujecie drugą.
Druga kwestia, co za różnica czy zasoby eventowe będą tak jak teraz czy w zadaniach gildii? Oczywiście odpowiedź jest prosta, będzie dyskryminować niezależnych graczy, którzy nie chcą należeć do żadnej gildii. Będzie na siłe upychanie graczy do gildii, tylko po to aby zdobywać więcej surowców.
Chciwość nie popłaca. Niech pozostanie tak jak jest.
Zasoby Eventowe
Zasoby Eventowe
ale co tu sie zastanawiać jaki będzie kurs, latwo wywnioskować patrząc na obecna ofertę
100 prezentów = 300 klejnotów
0,33 prezentu = 1 klejnot
7425 mg = 2450 klejnotów (opactwo)
3,03 mg = 1 klejnot
wniosek
1 prezent ~ 9 mg
Przy obecnych ilościach dla gildii 56+ ppl (17+119 = 136) wychodzi za zadanie około 15 prezentów
I teraz pytanie czy by sie to opłacało, np z prochem czy armatami, lub przygodą która by nie dawała w dropie surki eventowej
Jakby było 1:1 to wiadomo że by sie raczej opłacało.
Kolejny temat dla odwrócenia uwagi od spraw pilniejszych
Szczerze to forsowanie pomysłu na gildie i sens robienia zadań, tylko kwestia jaki by to był przelicznik bo póki co to wygląda jak oferta sprzedaży auta bez wyceny tylko na chybił trafił
Zasoby
Zasoby Eventowe
opcja wyboru lub monety :)
możliwość wyboru: monety lub zasoby, kto co lubi
Zasoby Event
tak hi
bardzo fajnie i zrozumiałe super
Najpierw powinny być zmienione zasady przyznawania gildenów za zadania. Teraz jest że dostaję np. 11 jak ja zrobię i 77 za całość a jak by było odwrotnie czyli 77 za moje i 11 za całość to by ludzi zachęciło do robienia zadań.
zasoby ewentowe
zasoby
na poczatek to ponaprawiajcie bledy i nie dorobki w grze, a nastepnie wprowadzcie zmiany ktore juz wczesniej byly zapowiedziane (gdzie mozliwosc porzadkowania gwiazdy) a nie kabinujcie jak wycyckac graczy z mg w kolejnym evencie
glos na mg niech jest jak jest bo jeszcze cos spiepszycie
Witam.
Ja uważam iż BB powinno w ogóle zacząć myśleć tzn. !!!
1. Każdy odkrywca w każdym evencie czy jest jajko czy prezent czy piłka czy dynia za każdym razem przynosi dany przedmiot tzn. nie ma takie jak 0 "zero" "nic" np. Krótkie: 5 lub 30 lub nic. KONIEC z NIC
2. Koniec z poszukiwaniem przedmiotów podstawowych kolekcji czyli w evencie nie ma podstawowych przedmiotów które są poza eventem, czyli event świąteczny jest kolekcja przedmiotów tylko: piernik, dzwon, cukierki ; itd. Kończy się event wracają podstawowe przedmioty kolekcji.
3. Coś jeszcze mogę wymyśleć wystarczy jak się zgłoszą do mnie Ci wielcy projektanci phiii. Podałem rzeczy które ja uważam że powinny się zmienić!!!!!!!!!!
Zasoby eventowe. :)
Monety gildii. Co mi po tym że dostane niby więcej zasobów eventowych skoro w sklepiku wszystko proporcjonalnie zdrożeje i tak naprawdę nic na tym nie skorzystam. A tak chociaż mam monety
wg mnie powinna być możliwość wyboru za każdym razem
zasoby
Osobiście poczekam - niech BB_Penelopa lub któryś z jej pomocników wypowiedzą się na temat przelicznika.
Drodzy Gracze
W świetle informacji zwrotnych, które otrzymaliśmy, chcielibyśmy wyjaśnić pewne aspekty dotyczące naszej ankiety.
Ankieta dotyczy tego, co chcecie zobaczyć w grze, szczegóły dotyczące ewentualnych zmian nie zostały jeszcze ustalone. Jeżeli podoba Wam się pomysł, dotyczący różnych nagród w zależności od bieżącego eventu, macie szanse na to, aby zespół projektantów dowiedział się o tym! Będziemy pracować nad tym, aby wszystko było wyważone i sprawiedliwe dla każdego z graczy.
Proszę pamiętać o tym, że potencjalne zmiany w nagrodach nie będą miały wpływu na system Zadań Gildii: Wszelkie zmiany będą wykonywane po Modyfikacji Zadań Gildii.
Miłego głosowania!
BB_Penelopa
BB_Penelopa wypadało by się nauczyć pisać na forum, jak dajesz aktualizacje pierwszego posta to linkuj post a nie wątek :)
tu masz prawidłowy link zapewne, gotowy do skopiowania i wklejenia w pierwszym poscie, proszę :)
http://forum.thesettlersonline.pl/th...l=1#post193044
:)
pomysl nie jest zly ale uwazam ze zespol projektantow powinien dac jakis zarys jak to oni widza ,ja na obecna chwile odebralem to tak otrzymuje za wykonanie zadania 13 monet to podczas ewentu mam 13 pisanek,spada zadanie dostaje 91 pisanek skoro zamiana to zamiana a nie jakies proporcje za np 5 monet- 1 pisanka ,to wogole nie wchodzi w rachube
Wybieram monety bo sama idea eventu nie będzie się różnić od zmiany przedmiotów w targowisku gildii, które to powinno posiadać ciut więcej opcji wyboru.
jezeli 1 do 1 to dobry pomysl
tak, ewentowe surowce
Zasoby eventowe w proporcji 1:1
zasoby eventowe
zrobią taką durnotę jak z kopalnią granitu, połowa wydobycia bez premii. Wsadźcie sobie tą kopalnię głęboko, gdzieś ....
Zdecydowanie zasoby eventowe.
co wolisz? być zdrowym i bogatym czy biednym i chorym?
istnieje cała seria bajek o złotej rybce, gdzie rybak dokonuje wyboru nagrody za jej wypuszczenie na wolność.
ja tę ryBBkę wolę wypuścić bez nagrody:)
powinno byc do wyboru, kto zbiera monetki klika na monetki, kto chce jajka czy prezenty czy coś innego klika na zasoby eventu, przelicznik 1:1