Oprócz kasowania całości można by dodać przycisk "przenieś na początek kolejki". Też ułatwiłoby to kolejkowanie w magazynie/koszarach, bo przesuwanie pojedyncze góra/dół jest "dość" męczące :)
Wersja do druku
Oprócz kasowania całości można by dodać przycisk "przenieś na początek kolejki". Też ułatwiłoby to kolejkowanie w magazynie/koszarach, bo przesuwanie pojedyncze góra/dół jest "dość" męczące :)
Dzień dobry,
o tym rozmawiamy tutaj. Polecam przyłączyć się do głosowania ;)
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa
Miał ktoś kiedyś tak, że nastawił sobie np: 5k rekrutów, a później z wielu różnych powodów trzeba było to anulować lub czekać kilkanaście godzin na realizację?
Proponuję aby dodać opcję zaznaczania (np: checkbox), jednego lub wielu albo wszystkich nastawionych wojsk i jednym przyciskiem móc anulować.
W zależności od prędkości serwerów, czasem anulowanie jednej paczki (25 rekrutów) trwa kilka sekund i to razy N kliknięć, zamienia się w męczarnie....
Myślę, że opcja ta, to nie jest "rocket science", a pomoże wielu graczom...
Miałem taką sytuację, rzeczywiście katorga. Dlatego będę "ZA".
Juz nawet nie musi być anulowanie ale kosztem nie wiem paru fasolek czy granitu - przekopanie 25 jednostek na początek kolejki - bo anulowanie całości to potem znów kolejkę wbijaj
jestem na tak ,temat byl kilka razy walkowany , moze teraz ruszy
puscmy linka w gildiach i na g1 swych serwerach, zmobilizujmy wiare, jak 500 glosow bedzie to moze bb sie ugnie
No bo muszą wybierać czy poprawiać istniejące mechanizmy czy pracować nad nowym, przeniezwykłym kontentem, co przy jednym programiście, jednym grafiku, jednym Alexie i jednym Orowie jest nie lada wyzwaniem (zakładając, że Alex nie jest programistą a Orowa - grafikiem, bo wtedy to już w ogóle tylko współczuć).
A, zapomniałem:
Witam!
Pozdrawiam,
Larxand
Tak, jak najbardziej ale wystarczyłoby zwiększyć liczebność szkolonego wojska na nieco większą niż 25 jednostek a 2 problemy same rozwiązałyby się.
BB_Penelopo, czy ten pomysł został już przekazany dalej? Wyniki są jednoznaczne : )
Jak każdy wie, tworzący się wojskowi w koszarach są pogrupowani w pakiety 25-osobowe. Czasem zdarzają się sytuacje, że nie wyjdzie nam blok, lub potrzebujemy czegoś najpierw, a nasze koszary są już załadowane na 2 dni i czeka nas żmudne przepychanie do góry stu puszkarzy lub godzinne kasowanie rekrutów, znajdujących się w oczekiwaniu.
Moja propozycja jest taka, aby wprowadzić opcję zaznaczania niechcianych pakietów wojskowych, albo kasowania wszystkiego poza jednym pakietem w toku (tym, który można skończyć za klejki) ;)
Pozdrowionka
1. Poczytaj inne pomysly na forum "pomysly i sugestie", zanim zalozysz swoj temat - to bylo juz wiele razy.
2. Jak pomyslu nie bylo omawianego wczesniej, to dodaj ankiete, bo watek zostanie usuniety.
Ps. jakby co, to i tak wiekszosc jest ZA ;)
pomysł powielony w troszkę inny sposób, ale oczywiście jestem na tak.
następnym razem podbij już otwarty pomysł.
Witam!
Zachęcam do głosowania. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
oj nie każdy siedzi non stop na forum jak tu niektóre stare wilki settów :) pomysł na plus wielu to graczy spotkało a wyklikiwac wojo po 25 to masakra
Powinno być tak, że każdy taki pakiet powinien być ponumerowany i posiadać takie okienko do zaznaczania i ikonkę do zmiany pozycji. Kiedy trzeba coś przesunąć wystarczy klik w ikonkę, wtedy pojawia się mała ramka w której podajemy numer pozycji docelowej i zatwierdzamy wybór. Gdy trzeba przesunąć kilka pozycji to wystarczy je zaznaczyć, kliknąć w ikonkę zmiany pozycji i w małej ramce podać numer pozycji docelowej. Proste i eleganckie i aż dziwne że jeszcze nikt na to nie wpadł.
Zaczac powinno sie od zlikwidowania pakietow po 25 bo taki rozmiar nie ma zadnego uzasadnienia.
moderator polaczy to na pewno z innymi watkami o podobnej tematyce, ale i tak: TAK TAK TAK ;)
Witam ponownie!
Bardzo dziękuję za oddane głosy i zachęcam do dalszej dyskusji!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dzień dobry,
ponieważ wcześniej istniał już wątek z ankietą, gdzie omawiany był ten pomysł, tematy zostały połączone.
Przypominam o konieczności korzystania z wyszukiwarki lub zestawienia pomysłów przed założeniem nowego tematu.
Zachęcam do dalszej dyskusji nad tym pomysłem i oddawania głosów w ankiecie.
Pozdrawiam,
MOD_Victoria
Witam!
Pomysł został przekazany!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
za
jestem za
Jestem ZA, ale może nie koniecznie usuwanie całej produkcji, a możliwość przesunięcia interesującego nas wojska na pierwszy miejsce w kolejce.
Jestem jak najbardziej za !!! :)
Za jestem !!!
ja też :p Chociaż mam wrażenie ze już głosowałam...
Czy można wprowadzić przycisk anulowania całej aktualnej produkcji w magazynie prowiantu, specjalnym magazynie prowiantu i wszystkich koszarach?
Czy takie zmiany są może już planowane? Kiedy można się ich spodziewać?