bezsens.
Wersja do druku
bezsens.
Z premia czy bez premi budynki zużywają tyle samo
Jest tyle rodzai premii, że można sobie skalkulować kiedy wrzucać i kiedy premia się skonczy, więc nie problem aby budynek chodził nonstop z buffem. A jak ktoś nie może sie akurat zalogować, to trudno, świat sie nie zawali jak budynek przez pare h poprodukuje bez premii.
Jak dla mnie miało by to zastosowanie do jednego budynku - Bajkowego Zamku.
Co do reszty faktycznie świat się nie zawali:)
Z bajkowym zamkiem tez nie ma duzego problemu, nawet jesli sie bedzie jednorazowo w plecy 1-1.5k fasoli to w perspektywie kolejnego roku to jest niezauwazalne.
Ludzie sie spieszyli, optymalizowali, skrupulatnie buffowali co do minuty i teraz zamki stoja u niektorych na wyspach od 2 lat nieuzywane.
Ja oczywiście dodam, że proponowałem coś podobnego, a nawet lepszego
Może jeszcze ktoś poprze mój pomysł?
W sumie wystarczyło by dodać poprostu przycisk: "Pracuj tylko na premii wrzuconej w czasie zalogowania". Który zaznaczamy albo odznaczamy klikając na budynek. A więc ktokolwiek nam da premie kiedy nas nie ma nadal nie uruchomi takiego budynku, a premie które nam dano lub sami sobie dalismy kiedy byślismy zalogowani zatrzymają budynek dopiero jak upłynie ich czas.
Obiekty bez tego zaznaczenia nie będą pracowały jak je wcześniej zatrzymaliśmy, nawet jesli ktoś chciałby zrobic nam wtedy psikusa np. z półmiskiem ryb na mennice.
@ Czlowiek_Lasu
Zaznaczam że nie wzorowałem się na twoim pomyśle,ale widze że chodziło nam o to samo tylko z tą różnicą o której wyzej napisałem.
Ok, budynek przestanie pracowac bo wlasnie skonczyl sie buff na nim, i co przez te kilka(nascie) godzin ma spac? Np takie piekarnie, mlyny wodne itp. Bede w plecy z surowcami. Dalem na NIE bo mi sie ten pomysl nie podoba. Gdyby byl przycisk, badz miejsce na zaptaszkowanie, przy budynku jak YAHIKO piszesz wyzej to dalbym TAK. Ja nie chce aby mi budynek poszedl spac po skonczonej premii.
@ Lipek
W budynkach w których nie zaznaczysz tego przycisku będa pracowały identycznie jak to jest aktualnie, wiec np. na piekarnie, młyny wodne nie bedzie potrzeby z korzystania z tego przycisku.
Za to co uznasz za cenniejsze i nie chiałbys by pracował po skonczonej premi, to tylko takie się zatrzymają, wiec ten przycisk bedzie można używac, np. na mennicach, piecach złota, na budowlach mistrzowskich, albo na przemysłowych kopalniach, na dowolnym obiekcie który uznamy że nie powinien pracowac bez premi, w zależnoci od poziomu gracza zmieniać można by było, bo to mniejszym lvl jest bardziej potrzebne wyższym już nie jest najcenniejsze.
Z racji podobieństwa poruszanego zagadnienia pozwoliłam sobie połączyć tematy.
Bardzo proszę o korzystanie z wyszukiwarki, aby uniknąć dublowania.
bezsens...
To moze lepiej tylko zagłosowac i się wcale nie wypowiadać ?
nikt nie zabrania napisać, o ile post jest zgodny z reg.
Heja!
Jak w temacie - proponuje dodać dodatkowa ikonę w menu budynku "zatrzymaj po skończeniu premii"
Wydaję mi się, to przydatne, bo często premiujemy ważne dla nas budynki i czasem różnymi premiami. Jeden budynek premką na 12h, 2 budynki na 18, a inne jeszcze na ileś tam. Wszystko to przykuwa nas do komputera - "Kurdę, muszę szybko się zalogować, bo mi się za 2 min. premia na na bajkowym kończy..."
A tak, masz magiczny przycisk - premia się skończyła, produkcja się wyłącza i gitara!
Jak zwykle dajcie znać, co sądzicie ;)
Pozdrawiam
Ves
metoda grawitacyjna cos mowi :>? stosowana od poczatku gry ;) masz bufa na bajkowym na 17 h konczy sie o 2 w nocy :> albo w czasie kiedy jestes w pracy wyliczasz ile fasoli trzeba na te 17h zostawiasz tyle fasoli reszte wysylasz do znajomego w ofce za milion granitu ;) i budynek sie zatrzymuje gdy konczy produkcje bo po prostu nie ma z czego produkowac ;)
hehe, serio nadal chcesz się bawić w wysyłanie, wyliczanie itd.? Czy, może zamiast liczyć, lepiej ten czas spędzić na przyjemniejszych zajęciach? :)
Przecież, ten sposób jest rodem z epoki kamienia łupanego :D
Tak, czy owak dziękuję za komentarz :)
myślę, że na tym polega polityka gry by własnie się logować :p chyba byłoby to zbyt łatwe, ale faktycznie uprościło by to wiele rzeczy :D
mi jest to w sumie obojętne a nie siedzę przed kompem 24h :D
Uważam, że wiele propozycji pojawiających się na forum jest bardzo fajnych. Jednak jestem przeciwny automatyzowaniu łańcuchów produkcyjnych. Po jakimś czasie pojawiłyby się propozycje, aby tylko zdefiniować cele a cała gospodarka automatycznie będzie przełączać odpowiednie budynki tak aby jak najsprawniej wyznaczone zadania osiągnąć. Taki jest charakter tej gry i jeśli ktoś chce więcej i szybciej to musi odpowiednio więcej czasu poświęcić. Pilnowanie produkcji i ekonomii na wyspie to zadanie gracza, a nie odpowiednich skryptów. Moim zdaniem wystarczy bardziej zdystansować się do gry a wtedy będzie więcej czasu na inne, często ważniejsze sprawy.
ja bym wolał aby same premie sie wrzucały niż miałby sie budynek zatrzymać, jak stoi to nie produkuje...
i jak sie beda premie same wrzucaly i same przygody beda sie robily to wtedy dopiero bedzie wiecej czasu na cos przyjemniejszego ;)
Ta gra jeszcze nie dorosła do takiej automatyzacji.
A jeśli już, to nie za darmo.
Kinia .. błagam
Ten pomysł podobnie jak i opcja zmiany nicku to hulaj dusza dla kanciarzy. Nick pomoże ukryć się złodziejom z handlu. Z kolei taka zabawa z premkami to raj dla multi - wpadam sobie na dodatkową wyspę (którą doję) tylko raz dziennie w odwiedziny by produkcja nie stała, poza tym nie muszę się martwić, że będę stratna bo nie upilnowałam jakiegoś budynku. Poza tym też uważam, że policzenie czegoś i wysłanie ofki to nie jest aż taki wysiłek. Może niech gra jeszcze sama totalnie bez naszego udziału klika przygody i sprzedaje dropy? Albo niech całkiem oddycha za nas bo się zmęczymy...
Chciałeś uzasadnienia dlaczego ktoś głosuje na NIE, zatem uzasadniłam. A teraz robisz osobiste wycieczki. Atakuj moje argumenty, nie mnie, skoro coś ci się w nich nie podoba. Zaś jeśli masz problem ze mną personalnie to zapraszam na PW, nie zamierzam chlapać tu publicznie błockiem jak jakiś prosiak.
Osobiste wycieczki, to ja bym chętnie zrobił i to nie tylko w twoją stronę, ale lepiej się powstrzymam.
To dobra opcja, zwłaszcza dla tych którym zależy na kontrolowaniu maksymalnej wydajności produkcji, niezależnie od stanów magazynowych...
po za tym, są tutaj osoby które nie maja specjalnego magazynu prowiantu i premiować mogą tylko na 6h, a potem lipa... i to jest dobry argument,
dlatego jestem na tak
Witam!
Ponieważ podobny temat już istnieje, wątki zostały połączone.
Pozdrawiam,
MOD_Persefona
Witam!
Zachęcam do głosowania! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam!
Wyniki są bardzo przybliżone do siebie. Zachęcam do dalszego głosowania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa