Nie odbierałem, bo nie zaliczyło mi tej kolonii, jak zdobytej. Zamiast tego dostaję loota. W sumie mnie to dziwi, bo kolonia nie zdobyta (zadanie nie zaliczone), a loot wpada.
Wersja do druku
Nie odbierałem, bo nie zaliczyło mi tej kolonii, jak zdobytej. Zamiast tego dostaję loota. W sumie mnie to dziwi, bo kolonia nie zdobyta (zadanie nie zaliczone), a loot wpada.
Lipa moje grubaski tylko 3 poziomy przynoszą.
a moje sie uparly i na z 25 poszukiwan (duzej kolonii) ani sladu granitu...
zaliczylo mi zadanie z 6cioma koloniami sloty kupione tymczasowe..
http://i57.tinypic.com/bhc278.jpg
Mi też zaliczyło. Teraz nie zalicza osiągnięć dotyczących podbijania i obrony. Ponadto jak masz aktywną przygodę np. DMR to nie możesz postawić linii obrony aż jej nie ukończysz:
http://i58.tinypic.com/11gkqw3.png
DZisiaj mi przy ataku zmienilo wojska przeciwnika tak jakby byly po 20 ustawione - mialam przeciwniko 60 konnych 60 piechoty i bosa - zmienialy sie co 20 i a boss wskoczyl zanim ubilam zwykłych :P
Podbiłem kolonię, ale nie mogę stworzyć linii obrony, mieliście taki problem? Normalnie wskakuje okienko z możliwością stworzenia linii obrony, u mnie tego nie ma, kolonia podbita, moi dzielni generałowie wrócili i nic dalej nie mogę zrobić.
Oczywiście slot zajęty inie mogę uruchomić żadnej przygody:(
Mam zajętego slota z zaproszenia, ale to nie powinno mieć chyba wpływu na tworzenie linii obrony.
Nie powinno ale niestety ma...
oki dzięki za info bo już chciałem pisać do nich:-)
BB chyba nie do końca przemyślało sprawę pvp, sugestie i bitwy na testowym nijak się mają do obecnej sytuacji,
proszę mi powiedzieć po jaką nędzę atakując zajętą wyspę mamy połączenie z właścicielem kolonii ? Przecież obrona jest automatyczna, broniący NIE ma żadnej możliwości ingerowania w walkę... infantylna informacja w poczcie ze statystykami jest warta tych lagów, które mamy podczas ataków ?
z tego też powodu nie jesteśmy w stanie wycofać generała, który jak na haju bije kolejne obozy aż nie zdechnie,
poza tym... obozy dowódców, których nie można zaatakować, pomimo zastosowania bloków a droga do nich jest czysta... to jakaś paranoja,
w obecnej mechanice pvp można o dupę strzelić atak na dużą wyspę, nie zdobędziemy jej, jedyne co pozostaje to odkrycie nowej i zdobycie nie zajętej kolonii,
postawienie kilku dodatkowych wież zapewni nam spokojną eksploatację do końca zasobów i to inni atakując nas będą klnąć i pisać to samo co ja dziś,
nie chcę tu poruszać sprawy kosztów wojska w stosunku do zysków, bo to zakrawa na kpinę / te 5k granitu dostane przez 2-3 dni przy co najmniej o połowę mniejszych stratach/
dostaliśmy coś co miało być dobre a okazało się wielkim bublem
Coś w tym dziwnego? Oni przeskakują i Ty tez możesz tak samo przeskakiwać...
Amber czarno widzę nie zajęte kolonie. Ostatnio na 8 odkrywców szukających dużej 1poziomu tylko 1 znalazł zajętą granitową, tytanowej nie znaleźli wcale. Poza tym kilka z żelazem i sam węgiel..
Ciekawotka. Gra zalicza podbite kolonie do przygód na doświadczenie. Przynajmniej ja koloniami zaliczyłam zadanie z 50lvl z 3 przygodami na doświadczenie.
czytajac takie posty zaluje, ze nie ma podanego nicka gracza, ktorego kolonie sie atakuje ;) jeszcze mi sie nie zdarzylo by przy poswieceniu kilku chwil na znalezienie optymalnej drogi i przemysleniu blokow nie odbic wybranej kolonii :cool:
btw i nie uwazam sie za gracza pro, bo zawsze mam pod reka chinska karteczke z wypisanymi wskazowkami czym atakowac dana jednostke ;)
Witam, ja tam jestem graczem pro... nawet nie używam karteczek... i teraz nie mogę podbić najłatwiejszej małej koloni... po pierwszym bloku, z 3 blokujących, na dowódcę strefy,{nie najłatwiejsza kolonia} pakiet medyczny mogłem dać tylko na jednego gienka( limit 4 ) na reszte nie mogę dać...
ps. ani złotówki... nie wydam na tę grę, póki takie błędy będą, a i innym odradzę.
ps2. dopóki nie będą wpadały pkt doświadczenia za utraconą kolonię, jak było na początku, również ani złotówki... to jakaś kpina z graczy...
ps3. W końcu po zdobyciu koloni, poświęcając wielu towarzyszy broni, nie moźna jej zająć ani postawić obrony, zwis całkowity... ani grosza...")
ps4.Pamięć podręczną czyściłem ze trzy razy,,, restart ze cztery...
ps5. To są już równe żarty z graczy/sponsorów gry...
Pewnie temat przewinal sie juz w roznych dyskusjach, ale obecna sytuacja to jakies jaja. Na poczatku odkrywcy wyszukiwali sporo kolonii granitowych (zarowno malych, srednich jak i ogromnych) a teraz wyslalem odkrywcow jakies 40 razy i granitowek ni widu ni slychu. Moze szanowny BB_Teromort dowie sie jak wyglada to wyszukiwanie w praktyce i zapyta ktory geniusz wymyslil, ze pojawiaja sie glownie kolonie z weglem albo balami lisciastymi (duze, bo na mniejsze szkoda czasu).
I nie dam sie zbyc tekstem w stylu - to jest losowe, bla, bla, bla, bo gdy wprowadziliscie te kolonie to w ciagu kilku dni podbilem sobie 6 duzych granitowek i nawet gdy ktos mi odbil jedna, to za 2, max 3 razem wyszukiwalem sobie kolejna do podbicia. Poza tym ta cala polityka firmy jest smieszna - jesli na znalezienie kolonii z granitem jest obecnie 1%, to napiszcie to wprost - przynajmniej ja (a moze i wielu innych graczy) odpusci sobie to pseudo pvp, ktore wprowadzaliscie w takich bolach.
Kolejna kwestia to naprawienie bledu z osiagniec - czy to takie trudne by zamienic jedna linijke kodu tak by zaliczalo zadanie z ruda tytanu? Czy w BB pracuja sami indolenci, ze przerasta ich tak proste, wielokrotnie zglaszane, zadanie?
Btw zeby nie byc goloslownym najnowsze 3 efekty poszukiwan (zielone grubasy wyszkolone na maxa, choc to nie ma znaczenia):
Oni mają to w Dupie czekam na 4 gienkow z koloni parę dni a oni gdzieś pija i nikt nie wie gdzie~~
Przydałaby się jeszcze informacja (tajna jak dotąd) na temat pozycji (1-3) znajdywanych kolonii.
90% graczy uważa, że zależy od "doświadczenia" w podbojach, ilości zdobytych kolonii czy ich wielkości.
Moje obserwacje wskazują, że to nic bardziej mylnego.
Moja hipoteza to: "Pozycja znajdywanych koloni, zależy od ilości gotowego wojska ekspedycyjnego".
Dla przykładu:
- masz poniżej 1000 wojska - znajdziesz wyłącznie kolonie poz. 1
- masz pow. 1500 (strzelam) wojska- znajdziesz wyłącznie kolonie poz. 2
- masz 2400 wojska - znajdziesz wyłącznie kolonie poz.3 . To akurat sprawdziłam czterokrotnie, bez żadnej zdobytej dużej kolonii.
Bez względu na to czy mam rację czy nie >>> Tego typu informacje nie powinny być tajne/poufne, ale powinny być podawane w Pamiętniku developera itp.
No chyba, że po raz kolejny programistom "tak wyszło" i sami nie wiedzą, że tak jest.
Pozdrawiam
Poziom znajdowanych koloni nie zależy napewno od ilości wojska przy niskim stanie tj.100 wojska losuje mi poziom3,to raczej od zdobytych punktów doświadczenia.
Dzięki za kolejną wskazówkę. Niestety, ilość pkt. doświadczenia, z kolei nie zależy od niczego.
Mi za jedną obronę małej kolonii, przysłali 23k pkt.
Tak czy siak. Meritum sprawy, to brak podstawowych informacji o grze :)
Po co dodatkowe twierdze do obrony jak nie można ich postawić .Na początku jedną postawiłem na koloni z poz1 teraz nie mogę.
mam nadzieję że po evencie ogarną odnajdywanie koloni.Przydała by się jeszcze możliwość wyboru poziomu
Tez tak przez chwile myslalem, ale to juz bedzie dobry tydzien jak samo dziadostwo leci. Kolejne trzy perelki:
W końcu po piątym, nieudanym wyszukiwaniu kolonii poz.1... ruszyłam na kolonię poz. 3.
Niestety "obszar jest uszkodzony" i wywala mnie z gry :/
Zaraz poprosze o zwrot 150 monet i godziny z życia zielonego.
Oraz rekompensaty za czterogodzinny szlaban na przygody, bo anulować skopanej ekspedycji też się nie da.
Do nastepnej konserwy mozesz sobie prosic
Usiadł i zapłakał :confused:
BB_Teromorcie - zainteresuj sie, bo to sa juz ciezkie jaja!
Bzdura totalna. Nigdy nie miałem więcej niż 700 woja na kolonie, zacząłem od kolonii na 1 lvl a teraz wyszukuję wyłącznie kolonie na 3 lvl. Ostatnio nawet zrobiłem eksperyment żeby sprawdzić ile VP dostanę za pojedynczy atak 5 jednostkami piechoty, wyszkoliłem 5 wojaków i odkrywca znalazł kolonie na 3 lvl. Informacyjnie podam że taki atak po którym anulowałem kolonię dał mi 1 VP.
Ja podbiłam 6 małych i 4 zwykłe i żadnej dużej. A wynajduje mi wyłącznie poziom 3.
Pewnie moja teora była błędna. Ale każdą można storpedować.
Druga pojawiająca się teoria to: "poziom znajdywanych koloni zależy od zdobytych pkt. doświadczenia".
I tu kolejny problem, bo ilość zdobywanych punktów jest "od czapy". Za obronę jednej małej koloni dostałam 300 pkt. a drugiej 23 tys. punktów.
Drobne bugi nieopłacalność to jeszcze mogłem strawić ale taką oto dziś walkę miałem. Brak możliwości zmiany wojska podczas "interaktywnej" bitwy zabolał .
http://i.imgur.com/uEijViO.jpg
"ktoś" próbował podbić kolonie
My (gracze) mamy limit 520 jednostek, "ktoś" użył 8600 jednostek (policzcie sobie ile żelaza poszło na to wojsko)
http://scr.hu/4bac/lnryc
http://screenshu.com/static/uploads/.../6m/v820kr.jpg
Fakt statystyki są dziwne ,ale podejrzewam że pokazują łączną sumę wojsk z wszystkich odpartych ataków .
pozdrawiam
bug o błędnym sumowaniu wojska istnieje odkąd dodali kolonie
Dno ,dno, dno i kupa mułu !!!!!!! Sam pomysł nie najgorszy ale wykonanie to jedna wielka kpina. Przygotowywali to miesiącami, a może i latami a takie gów..o zrobili! Błędy błędami, ale straty są nieadekwatne do łupu. Jaki ma sens podbijanie kolonii która moze trwac max 7 dni a traci się ja po 12h jak tylko minie okres kwarantanny. Dodam że kilka osób tylko je robi... Odbijamy sobie na wzajem z jednej gildii itd. *****izm totalny !!! Apeluje o bojkot tych ekspedycji bo większego badziewia nie widziałem! Produkcja woja i broni w zbrojowni i akademii tak samo nie dopraowana. Zbrojownia chodzi non stop na premii a akademia nie ma co robić bez niej...
MAM DOŚĆ kiedy zrobią olbrzymie kolonie prawie każda ma uszkodzony obszar serwera .STRATA 4 godz zanim wygaśnie dajcie ludzią pograć !!!na razie nie polecam nikomu odszukiwać olbrzymich ,raz wysłałem w ciemno wojo to po 24godz wrócili marszałkowie bo kolonia oczywiście nie działała .