I tak BB nie czyta tych postów :) wiec to nic nie da :D
Wersja do druku
I tak BB nie czyta tych postów :) wiec to nic nie da :D
no raczej nie :)
Nie ma co się żalić...nie przyzwyczailiście się ze konserwa zawsze sie przedluza?? Dla mnie to nie nowosc...wiec przestancie wyleweac swoje żale bo i tak to nie ma sensu....
Te studenckie już minęło i jak zwykle
Chłopaki nie mogą się doliczyć, które raporty są starsze niż 30 dni :)
zgodnie z przewidywaniami będzie planowo do 9 (może)
Bo ja sobie tak myślę, że to jest celowe ... ćwiczenie wytrwałości ... samozaparcia ... opanowania nerwów etc to wszystko z miłości i w trosce o Nas :D nie widzicie tego tak ?? :D
Za dużo handlujecie robicie przygód i spamujecie za dużo plików do usunięcia i dlatego trwa dłużej konserwacja
Oj tam, co się dziwicie przecież to nic nowego. Dziwi mnie to że jeszcze irytuje was to co jest już normą. Ta konserwa przecież się skończy za godzinę albo dwie, później zrobią dogrywkę między 15- 18 i będzie po sprawie. Za tydzień będzie kolejny powód do irytacji :D
Najlepsze pewnie nas czeka jak będą event zdejmować Hi HI
i znowu brak jakiejkolwiek informacji o przedluzeniu partactwa
znalazłam błąd w grze to konserwacja jak zwykle nic nie działa w wyznaczonych godzinach
co tydzien to samo! nie prosciej BB napisac ze konserwacja potrwa 12 godzin i jakby wam sie udało wgrac ja w szybbszym terminie mielibyscie duzy + u graczy :D
EDIT: Aaaa nie zapomnijcie nam podesłąc jakis 10szt pisanek za straty moralne spowodowane przedłuzeniem sie konserwacji
odk kiedy usuwanie plików jest trudne. chyba, że ktoś kasuje delem sztuka po sztuce, zamiast ustawić filtr :)
Fejne te konserwy :P
a potem na pocieszenie dostaniemy po pisance i dopałce do marmuru, a dla wytrwałych promocja na niebieskie :P
a co ty skubi90 bedziesz mi tu mowil co ja mam pisac???
ogarnij sie
czyżby znów każdy z nas dostał wspaniały prezent :lubczyk kosz egzo i 25 klejek. w sumie to nie wiem co ja z tym zrobię. :) BO nie wypada tak wspaniałych prezentów wykorzystywać odrazu :]
a dogrywka miedzy 15-18 to juz tez zaczyna byc norma wiec po co sie pieklic:) a koniec eventu pewnie bedzie baaardzo ciekawy:)
ja mam gdzieś ta 1 pisankę w tym czasie znalazła bym ich ze 100
Konserwa się przedłuża pracują nad tym by jeszcze więcej rzeczy nie działało niż po ostatniej :D
Najgorsze jest to że jak zwykle zero informacji ile to potrwa jeszcze. Rusz się leniu i napisz jakieś info bo to już nudne jest
Aj tam przynajmniej na forum ruch!!!!!!
znowu partaczom z BB się przysnęło na nocnej zmianie? masakra jakaś:/
W ten sposób sprawdzają ilu faktycznie jest nałogowych graczy TSO :)
Zawsze zachodzę w głowę, dlaczego nie mogą napisać, że konserwa potrwa np. do 10:00. Uruchamiając grę wcześniej działali by tylko sobie na plus.
Nie znam się na marketingu, ale wydaje mi się, że wtedy bardziej by wychodzili z twarzą, niż za każdym razem mieć opóźnienie...
duzo programistow gra zamiast narzekac to moze warto pomyslec o pracy w settlersach i nie bylo by problemow z gra
popieram Yabwona. Ostatnio wcześniej odpalili i cieszyłem się jak małe dziecko. Na gildii obstawialiśmy czas opóźnienia. Nikt nie wygrał! :)
a ludzie cisną pln-y, ale skoro mamy efekt jaki mamy-widocznie za mało pln-ów dostaja i w tralala to mają
heh nawet sie zrymowało
Znowu promocja na konserwy :cool: odpoczynek od gry + 100%. :p
Fakt, pare minut idzie wybaczyć, ale zaczyna to irytować.
chyba powinni juz wymazac godzine 8 z strony glownej XD
wgrywają informacje o promocji na kleje i czekają na potwierdzenie jak teraz zrobić +100+200 a może 50%,
tak czy inaczej jakieś info o przedłużeniu mogli by dać.
W trakcie tego typu konserwacji wykonywane są (prawdopodobnie) mniej więcej takie rzeczy:
1. Zmiana kodów aplikacji - ponieważ jesteśmy w połowie eventu, to prawdopodobnie są to jedynie fixy błędów, ale niekoniecznie
2. Archiwizacja fragmentów bazy danych - ogólnie aplikacja cośtam odkłada w bazie podczas działania i co jakiś czas trzeba to przeczyścić
3. Reorganizacja bazy danych - czyli przebudowa indeksów, przebudowa plików danych
4. Prace systemowe na serwerach gry - np. zmiana dysków, innych podzespołów, zmiana całych serwerów sprzętowych, podniesienie wersji programów
5. Pełna kopia zapasowa baz danych - normalnie w tygodniu lecą pewnie backupy przyrostowe
6. Archiwizacja fragmentów bazy, która jest opisana dla graczy - czyli usunięcie starych raportów z bitew, etc.
7. Po uruchomienie aplikacji są prawdopodobnie przeprowadzane testy automatyczne lub testy wykonane przez testerów
Odnośnie pkt. 1 - nic nie stoi na przeszkodzie, żeby po wdrożeniu nowych kodów tylko część graczy miała jakąś nową funkcjonalność, to się nazywa zdaje się pilotaż. Czyli np. jest w grze nowy budynek, który ogół będzie miał np. za 2 tygodnie, ale wybrane konta testerów mogą mieć to już udostępnione.
Odnośnie pkt. 7 - jest bardzo prawdopodobne że jakieś testy automatyczne są wykonywane. Wiemy, że często po konserwacji są różne kwiatki np. nie działające przestawianie budynków, etc. - jednak jakieś podstawowe testy - np. czy można się zalogować, czy działa produkcja w budynkach - takie rzeczy są prawdopodobnie testowane.
Zatem podsumowując: na konserwacji prawdopodobnie robi się szereg typowych (wykonywanych co konserwację) czynności, o których nikt z BB nam po prostu nie napisze, ponieważ są to działania ściśle techniczne i o takich rzeczach się po prostu nie pisze.
u mnie tez nie działa jeszcze ;-/
O godzinie 8.00 czasu zimowego, mamy czas letni więc o 8.00 bedzię o 9.00. ZObaczcie sobie przy nickach o której napisaliście.