Jest napisane, klikasz na ten budynek i zoom na maxa i masz pokazaną ikonke złoża granitu z ilością
Faktycznie pokazuje. Nawet nie potrzeba zoomować. Pokazało mi ilość dopiero po przelogowaniu :p Dzięki :)
Coś mi sie wydaje że owe budynki (granit i belki egz.) są szykowane pod PvP, a konkretnie pod zajęcie nowego terytorium. Mamy już płatne kopalnie miedzi, klejnotów, żelaza, teraz dojdą belki egz. i granit a pewnie w niedalekiej przyszłości złota .
Poszukiwacz na zdobytej wyspie odkryje złoża np. 200 granitu plus kopalnia i interes się kręci :)
Pod warunkiem że go obronimy i wyjdziemy w efekcie końcowym na swoje. Przy PvP ekonomicznym, bo i takie obiecywano, raczej na swoje nie wyjdziemy ----- pozostaje więc założyć Gildie Piratów i łupić ewentualnych rekinów, wszak macierzysta będzie nietykalna :)
wszystko byloby ok gdyby nie 3 sprawy:
- kopalnia dziala jak studnia, eksploatuje sama siebie
- nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie na terenach przechodzacych z rak do rak budowal budynkow za 2k klejnotow
- przy obecnie ustalonej szybkosci wydobycia ten budynek do czasu wprowadzenia (?) pvp nie bedzie atrakcyjny dla nikogo, bo wszyscy juz beda na tyle rozbudowani, ze 1000 granitu w ratach na 40 dni nie bedzie ich interesowalo.
A kto bedzie to cos kupowal jak ma 1k granitu ? to jak tartak egz nie ma sensu i ograniczenie 1 na tydzien jest smieszne bo watpie ze by ktokowiek chcial kupic to cos dla granitu 1 k :D ani na tym BB nie zarobi ani gracz nie ma urozmaicenia budynkiem co mozna sobie postawic i Zzzz ...strata czasu
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahaha.
Prima Aprilis dopiero w kwietniu...
BB wy naprawde jestescie naiwni ze gracze beda takie cos kupowac z tyle klejnotow... Ja po wyslaniu 17 odkrywcow na krotkie poszukiwanie 2xdziennie to zbieram 1k granitu a wy jakies badziewie proponujecie gracze. Czas wytrzezwiec i zwiekszyc miejsce na wyspie i ogarnac jakies normalne pomysly a nie tylko na kase leciecie.
chyba programistom jedno 0 uciekło jak wpisywali ilość złoża granitu w tym budynku...
albo jedno dali za dużo przy ustalaniu ilości diamentów jakie za niego trzeba zapłacić ;)
najlepsze jest to że TSO było tak rozreklamowane z "micro" płatnościami które są raczej macro a nie micro...
jak dla mnie te ceny to są strzałem już nawet nie w stopę czy w kolano, tylko prostu w skroń
zresztą BB zabijają swoje potencjalne zyski już od jakiegoś czasu ;)
budynki stałe jak chata łowcy, magazyn etc mogą oczywiście kosztować tyle ile kosztują,
bo mamy je na zawsze ale budynki tymczasowe? no proszę was... ;D
Niop, BB ostatnio gubi się... porażka po porażce, jak na taką markę to dziwne...
Jeśli w sklepie wciąż są oferty 500 granitu za 995k klejnotów, albo 100 osadników za 945, to wnioski są dwa: albo wciąż są wśród nas inteligentni inaczej, którzy regularnie kupują te rzeczy, albo jest to sprytny sposób na skierowanie uwagi potencjalnych kupców na rzeczy, które są naprawdę przedstawiają jakąś wartość.
1950 klejnotów, 10k granitu i może bym się zastanowił czasem.
pomysł bardzo ciekawy ale cena około 2k klejnotów to już trochę drogo, znowu może się okazać iż skorzystają tylko najsilniejsi gracze a reszta obejdzie się smakiem, mam nadzieje że ostateczna cena (klejnoty) będzie mniejsza
Super kopalnia, buff 3x i mam 3k granitu. Poczekam 150 tygodni i kupie sobie 150 takich w sumie bo dostałem 300k klejnotow. Buff 3x i będzie 450000 granitu. O ile nie zrobią na testowym w międzyczasie czyszczenia kont...
ta za 2k klejek masz 21 rezydek, które wymienisz w zależności od kursu za 11-14 k granitu...
A ja zadam take pytanie Po co za tyle tą kopalnie granitu dają .... z przygód coraz mniej granitu leci tylko saletra i tytan.Niech zrobią zastosowanie na Saletre bo jak zrobią tą kopalnie to mam przeczucie że granit już praktycznie nie będzie leciał a przygody przestaną mieć jaki kolwiek sens i dla BB będzie to wielki cios bo gracze przestaną grać a starzy i tak z tego co widzę to wchodzą albo pogadać na czacie bo już te przygody ich znudzili zróbcie wreszcie ten większy lvl + nowe jakieś budynki które trudno dostać i żeby poprostu był jakiś cel gry bo jak narazie to czarno widzę.
Ach bo wy źle na to patrzycie. Wy patrzycie z punktu widzenia starego wyjadacza, który ma ju wszystko i niczego nie potrzebuje - tylko to forum do marudzenia. Dla BB jesteście bez większej wartości i szkoda dla was zachodu, wszak i tak wam... właściwie nam :) nie dogodzą.
Patrzcie z punktu widzenia tego młodego gracza, który nic nie ma albo ma nie wiele, za to ma dostęp do zasobów w maminym lub tatusinym portfelu (lub koncie).
Czy on na pewno nie dokupi? Pewnie kupi... bo taki sobie nie machnie przygód kilka w dniu... lub nawet w tygodniu.
To po prostu kolejny dodatek dla młodych... a starzy wyjadacze won! I tak już nie płacicie :D
Jak dla mnie granitu leci z przygód jak zawsze, saletra częściej... a cel gry, hmm.. chyba tylko pogadać ze znajomymi na czacie, albo powtarzać te same kwestie na pomocy...
A ja się zgadzam a Angel7212 - dodanie takiej kopalni za monety Gildii wreszcie ożywiło by tak naprawdę martwy sklepik za monety Gildii i być może sprawiłoby większe zainteresowanie robieniem szybko zadań. Ale cena powinna być racjonalna. Np. 1500 monet Gildii.To jak by nie patrzeć co najmniej 12 zadań Gildii .... A tak to tylko kolejna wyprawa do kieszeni tych, co kupują klejki. Plus absolutnie nieekonomiczna propozycja.
kolejny nietrafiony budynek...
Kopalnia granitu - po co to nam jest potrzebne?
Zaczynam się już poważnie irytować tymi nowościami, i w usta ciśnie mi się refren piosenki Kazika pod tym samym tytułem "... czy wy nas macie za idiotów - tak tak ...".
BB naprawdę się oddala od sensu gry i graczy, wybaczcie za te słowa ale inaczej nie można tego tak określić. Jeśli z lota można mieć grubo ponad 1000 jednostek granitu to jaki jest sens kupować za nie małą cenę klejnotów taki budynek? Kolejny budynek po chatce drzew egzotycznych który chyba jest też pomysłem ministra skarbu - współpraca z naszym rządem chyba jednak nie jest dobrym pomysłem.
Zamiast naprawić obecne błędy i wprowadzać to co było nie tak dawno obiecane (np. burzenie skał czy też pierwotna oferta za gwiezdne monety z generałami) serwuje się nam absurdy. Nawet ten nowy interfejs poczty podobał mi się ale miał masę niedoróbek - wprowadzono coś bez wysłuchania naszego zdania, a nowe zapowiedzi poprawy niby po wysłuchaniu nas tez wydają mi się nie do końca trafione.
Jeśli BB wprowadzi te nowości w tej formie to będzie totalny strzał w stopę - kwestia ile tych stóp jeszcze ma bo każda nowość ostatnio jest podobna.
A tu się mylisz... bo widzisz, zdecydowana większość ludzi nie umie lub jest zbyt leniwa aby sobie policzyć co się bardziej opłaca. A wiem co pisze bo dorobiłam się na swoim świecie na takich ;)
Inna sprawa że w grze nie musi się wszystko opłacać... bo czasem grasz ot tak aby sobie poklikać lub wręcz wydać trochę kasy na prostą rozrywkę.
No troche takich jest, ale mimo wszystko to znaczna mniejszosc. Odsetek ludzi, ktorzy laduja tone kasy i potem puszczaja na handlu np mlyny za ulamek realnej ceny (bo potrzebuja te 5k rudy tytanu...) jest niewielki i czesc z nich pewnie ta kopalnie kupi. Inna sprawa, ze skoro nie potrafia policzyc, ze sie nie oplaca - zakladam, ze nie potrafia policzyc tez ile to da na buffie x4. Nie, zeby nawet na takim buffie sie oplacalo :) Tak czy siak 1k granitu za 2k klejnotow zachecajaco chyba dla nikogo nie wyglada.
Moim zdaniem - dodac zero do ilosci granitu, albo zero w klejnotowym koszcie i zrobic niewyczerpalna z limitem powiedzmy 3 szt na osobe.
Pudelka... Balem sie, ze przegna jak z lodowymi, przegieli w druga strone :)
o matko,
musze to napisać,
co za badziewny budynek,
nie widze najmniejszego sensu tego budynku dla nowych i starych graczy
cena zakupu dożo większa niż wartość budynku to tak jak bym chciał kupić 250rudy tytanu za 2000monet no bez przesady kto to w ogóle wymyślił,tragedia
nawet jak by zwiększyli z 1000 na 2000,3000,4000,5000 tys to i tak to sie nie oplaca to samo z tym budynkiem egzo to samo warte co ten budynek z granitem
Szanowni gracze, aby nie rzucać słów na wiatr oto suche fakty:
O godzinie 22:18 na handlu są następujące oferty
7000 Granitu za ulepszony magazyn
5400 Granitu za silos (dwie takie oferty)
Czy w takim razie lepiej jest kupić budynek który w najlepszym wypadku (przy buffach x4 (które nie są tanie) wyprodukuje 4k granitu ? Czy może lepiej od ręki za mniej niż pół tej ceny w klejnotach ściągnąć 2 oferty z kantoru ?
Jeśli chodzi o badziewne pomysły BB, to i tak póki co nic nie przebije zablokowania możliwości podglądu członków gildii.
A kopalnia granitu, podobnie jak szkółkę drzew egzo - no cóż, zawsze można tego nie kupować i nie zrobi to żadnej różnicy.
Tak jak kilka osób tu pisało, żeby koszt budynku był za gildyjne monety. Zaczęło by się coś dziać i większość osób wzięła by się za zadania gildyjne, było by super.
Jeszcze jedno powiększcie wyspę albo usuńcie skały!!! Naprawdę już nie ma gdzie stawiać budynków.
Może ktoś twórcy gry pograł by trochę aby poznać realia , kopalnia w tej cenie totalny idiotyzm tak jak nie które pakiety surowcowe w sklepie :):):)
Może trzeba pomyśleć o targowisku gildii lub zwiększyć ilośc towaru za gwiezdne monety a nie wypuszczać buble.
D N O !!!
Za tyle kleju (szkółka i kopalnia)AAAAAAAAAA!!!!>>> szkoda słów>>> pudełka z kociołkami (+3szt)>>> śmiech na sali>>> Ale i tak wprowadzą, tak samo jak przygody za klejnoty: uśpioną rafę, uśpiony wulkan i żywot pirata, nikt nie korzysta, ale nowe przygody są, baa>>> to samo będzie z kooperacyjnymi, ehh..>>>
EDIT:
Jedyny+ to; wyciągnięte ze szkółki uwagi o kosztach upa do 5 lvl włącznie
[ sparkz :
nie chce Cie martwic, ale geolog kosztujacy 300 klejnotow jest przeliczony na 4000 monet gildii ;p]
nie martwisz mnie, po prostu niech w końcu będzie coś w normalnych cenach. Poza tym Geolog jest na stałe, a kopalnie się wyczerpuje...
Kopalnia granitu mi jest nie potrzebna, wolałbym nowy młyn wodny. Chciałbym żeby stał na wodzie, produkował dużo więcej wody a do produkcji byłaby potrzebna wędlina.
A wszystko to przez Tuska, namówił ludzi do powrotu do kraju, posłuchali, i teraz sami "geniusze" w BB pracują :D
A tak naprawdę, to BB powinno się dobrze zastanowić na doborem kadr, jak tak dalej pójdzie to firma na ryj z wielkim hukiem padnie. Chyba , ze liczą na chińskiego smoka? No ale tam tez idioci nie mieszkają :D
Ponawiam propozycje stworzenia epickiego młynowiatrakogospodarstwa, wymiary 10x10 :D
Gratulować pomysłów :)
za tyle klejnotów na pewno nie kupię nieopłacalny biznes :((((((
No niezle poszlo,jedyna rzecza dla torej mialbym to kupic i wielu innych graczy to miec wszystko na 5 lvl,od diabla klejnotow 3 kopalnie niewyczerpane miedzi i w tedy dopiero mozna takie rzeczy kupic. Pomysl fajny gorzej z wykonaniem. Kopalnia za monety gildijne jaknajbardziej prawidlowa cena np 5k to i tak duzo.Albo taka kopalnie dali by na event,przykladowo wielkanocny cena np 800 jajec, koaplnia po wyczerpaniu wraca do menu gwiazdki i juz po klopocie,czas regeneracji to tydzien i juz byl by banan na twarzy. Tak samo jak uwarzam,ze przesada jest 20k klejek za kopalnie miedzi ech maskara trzeas najwyzszy wytrzezwiec i wprowadzic normalna gre......
Byście chłopcy pvp wprowadzili , a nie tylko na mamone się ślinić. Poza tym szybciej i taniej o połowę jest kupić 6 rezydencji i wymienić za te 3 k granitu.