czemu niemcy som w parach tylko z niemcami czuje rasizm :)
Wersja do druku
czemu niemcy som w parach tylko z niemcami czuje rasizm :)
Bo właśnie nie jest identyczny limit teraz. W 1 etapie był aby zobaczyć, które serwery szybko dobija do 100%, bo jak zmniejszyli to wszystkim na raz i większość od razu miała 100%, tzn. że limit był identyczny. Bo jakby nie był zmiany trwałyby dłużej, a liczbowo zmieniło się tak jakby ktoś obciął zera od limitu... Teraz najwidoczniej limity są różne w zależności od grupy. Bo dziwne w kwalifikacjach dużo serwerów z Polski było wysoko, a nagle walczą tylko 2 najstarsza a pozostałe szorują na końcu. Bo nie okłamujmy się tylko my się licznymi z Niemcami, reszta ma małą liczbę serwerów co może sugerować, że gra dopiero tam się rozwija wiec i ekonomia kiepska... Wiec dlaczego Polska serwery spadają ? Na to pytanie sami sobie udzielcie odpowiedzi.
Moim zdaniem to nie jest tak, że mamy "ogon" i robimy normę za 3 serwery. Mamy taki sam limit, jaki mielibyśmy sami (jaki teraz ma serwer 1 i 2). Problem w tym, że nasi sojusznicy najwyraźniej nic nie robią, a np. niemieckie serwery połączone w dwójki wspierają się. Dlatego oni idą w rankingu w górę, a my spadamy.
Nie wiem na jakiej podstawie administracja polączyła serwery tak, a nie inaczej, ale to jakaś kpina.
za odlaczeniem... i tak to jedna wielka FARSA!
Witam. Moim zdaniem jakiemu glabowi przyszlo do glowy,by serwer ktory zawsze byl w czolowce doloczyc do serwerow o ktorych istnieniu nie wiedzialem?? Moze ktorys madry powinien sie najpierw zapytac?? uwazam ten pomysl za bubel tak jak zreszta caly ewent za "jak zwykle" nie przygotowany!!
pozdrawiam
Witam a ja bym chciał zobaczy końcowy ranking z kwalifikacji, który obiecał Xar, bo to co można było zobaczyć w grze to jakaś kpina. Pokażą nam końcowy ranking z kwalifikacji to będziemy mogli ocenić jak bardzo BlueByte poleciało w balonika z zespołami.
Własnie dlatego, że byliśmy w czołówce, lecz nie na samej górze, dołączyli do nas słabe serwery i mamy uzbierać tyle samo balonów cote pojedyncze , a że nie idziemy w górę? odpowiedź jest prosta poczytajcie czat i parę postów wyżej, ludzie mają gdzieś ten event, bo niedouczone małolaty rozpisują gdzie się da,że zostaliśmy oszukani, bo dołączyli do naszego 2 słabsze serwery
zastanawiającym jest, dlaczego niemcy nie mają polączonych serwerów z innymi a my z najsłabszymi - czyja to robota?
jak jest wyliczony limit?
jestem za odlączeniem
Zgadzam sie
Sławko50 - chodzi o to, że serwerom, które były niżej niż my w kwalifikacjach najwyraźniej dodano do pary takie serwery, że teraz (w parze) są dużo wyżej nad nami.
Dużo osób pisze, że olewa event ale i tak robi te balony masowo - więc tym bym się nie sugerowała.
Patrząc na Twój sposób przyjmowania argumentów rozmówcy świadczy jedynie o tym, że większość tu zgromadzonych jest bardziej wyuczona niż Ty. Daruj sobie takie komentarze, bo nikt nie chce sprawić Ci przykrości, a prowokujesz. Dziękuję za oddanie głosu i wyrażenie swojej opinii.
Niemcy mają parzystą ilość serwerów i dlatego są połączeni w pary, a my mamy pecha, bo jesteśmy za silni by połączyć z młodszym serwerem polskim i za słabi by sami pociągnąć.
kazali dmuchać a wydmuchali..;) cwaniaczki;)
A skąd ta pewność, że przez to połączenie mamy większy limit niż pojedyncze serwery? Nie jest przypadkiem tak, że limit jest taki sam (taka sama liczba balonów do uzbierania) dla wszystkich pojedynczych serwerów i drużyn? I wtedy logiczne, że najsilniejsze serwery działają w pojedynkę, a słabsze połączyli. Jeśli limit miałby iść do góry to chyba logiczne, że nie łączyli by Meksyku z Brazylią i Grecją, tylko najlepszym Polskim i Niemieckim serwerom dołączyli by takich gapowiczów.
No tak wlaśnie jest - limit jest taki sam.
Ale takie a nie inne połączenia wydają się mało uczciwe, gdy nasz serwer ciągle spada w rankingu - a jako serwer samodzielny był w czołówce.
Co mam na myśli? Gdyby faktycznie dodawali słabsze do średnich serwerów na zasadzie procentów w kwalifikacjach byłby międzynarodowy misz masz a nie dobieranie na podstawie narodowosci (a jak nie ma pary, to dopchanie kogoś żeby było).
Ludzie wypstrykali się z zapasów w 1 turze, a teraz sporo osób zrezygnowało, bo przecież z Holendrami nie będą grali , nie mówiąc już o Rumunach. Te wszystkie dyskusje są jałowe... nie kombinować, tylko dmuchać... jesteśmy za słabi na walkę o zwycięstwo, ale możemy pokazać, że potrafimy zawalczyć i zakończyć ten event na godnym miejscy z godnym wynikiem.
No właśnie, nie ma co narzekać, tylko trzeba działać. Nawet jeśli nie wygramy to za każdy próg jest jakaś nagroda.
dokładnie dmuchac baloniki ,a nie żeby nie zostać wydmuchanym
QNS81 ,masz u mnie rezydkę za nadzwyczaj trafna wypowiedź daj znac :D bo prawda jest jedna dmuchajacy zostanie wydymany hehe. a my sie dymać dajemy rzucili nam jakieś śmieci a my sie zabijamy żeby zdobyć jeden kawałek zepsutego sera jak szczury a jak nie dajemy rady to mamy pretensję do innych że to ich wina. Sorry ale wg mnie to 1/4 Czarciego Gaju to subkonta z tego bądź innych serwerów a tak nie było kiedys ja najpierw to bym odłączył a potem o zagranicznych bym myslał. A co do balonowego ewentu to nazwałbym go SURKODŻUMĄ nie inaczej ale ba jakie korzysci farsa sie robi i tyle chyba że zaczęli psychologów zatrudniac jak nas zajać bzdurami bo dla mnie to bzdura a świat settlers jak niejeden z was znam od stawiania chąragiewek do gwiazdy :P
pamietajcie dmuchający bedą dmuchani
jak zawsze
Narwany
Cieka dyskusja. Pytanie dla czego powstała? Bo zasady nie są jasne. Co więcej Panowie zmieniają je podczas gry. Dla mnie, jest to nie dopuszczalne. Jak widzę taki brak kompetencji, robi mi się niedobrze. Co ważniejsze zniechęcę do gry. I jak widzę nie jestem odosobniony w tym odczuciu.
Pozdrawiam,
popieram :)
Jestem za... Nie ma co, dawaliśmy ładnie radę a teraz lecimyyyy w dół.!
Czulem, ze cos wisi w powietrzu podczas 1szej fazy. Ja sie sam odlaczam. Powodzenia.
A czytaliście wszystkie posty ? Radzę to zrobić i zanim się zagłosuje, a w sumie i tak ta ankieta nic nie da, bo nie odłączą od nas serwerów Rumuni i Holandii a tylko robi zamieszanie i coraz więcej osób przez to rezygnuje z eventu i dlatego jesteśmy na tym miejscu co jesteśmy ...
tak to przykra prawda. W pierwszej rundzie dość dobrze nam szło a w tej totalny klops...
Dlaczego żaden mod się nie wypowie w tym temacie? Jakieś obawy czy niewiedza?
Sądzą że wystarczająco określili jasno zasady.
Na samym początku zanim event wystartował była mowa że słabsze serwery będą działać razem w celu osiągnięcia puli.
Więc może po prostu zostaliśmy uznani za słabszy serwer i połączony z słabszymi serwerami Rumuni i Holandii. A duży spadek w rankingu wynika z kiepskiego dmuchania balonów , z niczego więcej. Więc zamiast narzekać to cieszyć się grą i z nowego eventu i dmuchać te głupie balony by awansować o te kilka miejsc do góry.
mimo to zagłosowałem na oddzielenie wg zasady każdy sobie rzepkę skrobie
pozdrawiam
ja uważam że niemcy tak wyprzedzaja bo ładują kupe kasy w tego typu gry, u nich a u nas odzwierciedlenie kupna klejnotów jest nieporównywalnie tanie, tak było z wcześniejszą grą w którą grałem i z tą pewnie jest tak samo, myślę też że Rumuni i Holandia też wrzuca balony wiec troszeczkę nam pomagają, BO LUDZIE KAŻDA GRUPA I SERWER ŻEBY OSIĄGNĄĆ PUŁAP 100. 150 I 200% MUSI WRZUCIĆ TĄ SAMĄ OKREŚLONĄ ILOŚĆ BALONÓW !!!
Witam. Komunikacja jest bardzo ważna między serwerami. Zobaczcie na innych naszych serwerach. Kto nie ma już materiałów na produkcję balonów, pisze na czacie o pomoc i za 1 rybkę czy 1 kamień dostaje materiały od innych. Jezeli my byśmy mieli możliwość wspomóc Holendrów czy Rumunów lub odwrotnie to jak sądzicie nie poszli byśmy do góry w rankingu? Warto się zastanowić.
za w 100%
Rozłączenie da Wam tylko to, że spadniecie w rankingu o kilka oczek.
Abyście byli wyżej to by musieli rozdzielić niemieckie servery.
Inna sprawa, że nie ma znaczenia czy do 100% dobijecie jako 5 czy 15 server, bo nagrody i tak będą takie same.
100% za
jestem za jak 400 innych osób
Nie wiem co to za teorie spiskowe ale nie oszukujmy sie
z surowcow wszyscy sie wypsztykali w 1 etapie a teraz idzie to powoli.
Kazdy serwer do osiagniecia 100% musi oddać taką samą ilość balonów więc oddzielenie serwerów od siebie jedynie utrudni coś takiego.
Tbag ma rację
Musimy osiągnąć do końca eventu 200% bo tylko za to otrzymamy nagrodę. Top 1 nie będziemy (już po eliminacjach było to wiadome). Zakładam, że skoro top 1 osiągnie 200% w 4-5 dni to do końca będą również walczyć o nagrodę za największą ilość balonów (więc i ta nagroda odpada).
Co do klasowania się w czołówce to też bym się zastanowił jak to z tym było skoro był błąd wyświetlania. Możliwe, że byliśmy na 5-6 pozycji bo na innych serwerach był błąd? Może tak na prawde byliśmy na 10 miejscu ?
Nie ma co siać teori spiskowych bo inne serwery mogą nam tylko pomóc w wbijaniu 200%.
Nie ma też co się spieszyć z przetapianiem wszystkich surowców jakie mamy i jak leci.
Musimy do końca eventu osiągnąć 200% a z tego co pamiętam to na to miały być 3 tygodnie.
Najbardziej mnie dziwi to, że ty już zapoznałaś się dogłębnie z zasadami eventu, ale nie umiesz się przyznać do błędu i dalej brniesz w te brednie o krzywdzącym nas,dokooptowaniu dwóch serwerów i robisz ludziom mętlik w głowie. I nie pisz o moim sposobie przyjmowania argumentów, bo tych nie podałaś żadnych. Przez Twoją krecią robotę, ludzie się zniechęcają do tego eventu i wyniki mamy takie jakie mamy
popieram
Popieram pomysł rozłączenia serwerów. Pomysł stworzenia wspólnego komunikatora, uważam za poroniony. Kto by się tam dogadał i wjakim języku.
Podpisuje się za ;)