no to git, czarni rycerze, ponad 7dni zostalo... jesli bede musial tyle czekac to rzucam ta gre w p****...
Wersja do druku
BB_xaar nie ma zakładki gildyjnej w dalszym ciągu, gra się wiesza co chwila. Jakaś odpowiedź?
"obszar serwera uszkodzony. w tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie" i tak od 2-3 godz.....
Gram na Chrome, mam flasha 11.5.31.2
Z logowaniem nie mam problemu, tylko gra mi się tnie. Na początku nie było problemu robiłam zadania, dałam buffy znajomym, wysyłałam oferty handlu, odbierałam wiadomości. Gra zaczęła się wieszać gdy zabrałam się za wysyłanie geologów i stawianie budynków. Na pojawiającą się wiadomość klikałam.
chyba trzeba z tydzień poczekać aż znów będzie przerwa techniczna ... co chwila trzeba się logować bo grę wiesza, po każdym logowaniu wyskakuje nowe zadanie - to samo zadanie - którego nie da rady wykonać - brak wymaganego poziomu ... gra się zacina jak cholera, dawanie premii znajomemu trwa wieki ... ehhh a było tak pięknie ....
Premie znajomym dałam bez problemu- a były to 4 osoby. Dopóki nie kliknie się na zadania to gra śmiga bardzo dobrze.
o ile nie stracą graczy przez ten tydzień, zrobili naprawdę rewolucję w tej grze. Ja nie mogę zrozumieć jednego, dlaczego gra ma status beta, ma ogromne braki i jest... płatna, chcesz kryształy wyślij sms lub przelew. I co mają osoby powiedzieć które kasę przelały? Ja na szczęście jeszcze nic za realne pieniądze nie kupiłem, ale rozumiem innych graczy.
E tam ,wystarczy wejsć w gildie, w członków, na siebie, zmienić notkę i czat magicznie sie pojawia . Chyba skasowali panowie podczas konserwacji akcje logowania do gildii .
Mr_SOLAR grasz na innym serwie ja mam też w chrome i nie mogę się zalogować
Czyli znów nowa ziemia....
No ale ja też jestem z Nowej Ziemi i tak jak Mr_SOLAR pisze normalnie śmiga tylko nie wolno klikać zadań
u mnie nie loguje na FF, Operze i Chrome... IE nie mam...
Problem polega w tym jednym konkretnym zadaniu, jak mamy ponizej 47lvl to go nie wykonamy Ci co przeskoczyli to zadanie to maja ok, a My z nizszego nie mozemy klikac w to zadanie bo od razu zwiecha jest, ale jakies zainteresowanie a BB powinno być bo cześć z Nas wsadza tu nie małe pieniądze a widze że od rana tylko ze by wyczyścić ciasteczka i nic wiecej, jak odejdziemy to na Kim będziecie zarabiać?
najgorsze jest to ze po tej przerwie zniknął mój profil... znaczy rano był a potem już nie mogłem na niego wejść, wyskakuje komunikat o uszkodzonym obszarze na serwerze ale odzewu z supportu brak... ... masakra
Gra się ciągle wiesza :/ Brawo :)
Z logowaniem nie ma problemu. Kanały gildii w chacie pojawiają się jak chcą. Księga zadań co chwile przypomina o nowym zadaniu chociaż wszystkie już są przeczytane X razy. Po kilku minutach cała gra praktycznie się zamraża - animacje stoją, nawigować się nie da, w okienku chatu da się pisać i wysyłać wiadomości ale z mega opóźnieniem. Czyszczenie cache nie pomogło. Próbowane różne przeglądarki na Win7 64 bit.
Firefox 16.0.2 - Flash 11.5.502.110
IE 9.0.9 64bit - Flash 11.4.402.287
W przypadku FF flash osiąga dużo większe zużycie pamięci niż zwykle (w IE nie zwróciłem uwagi). O ile dobrze pamiętam sama wtyczka flasha ważyła jeszcze wczoraj koło 300-350MB z włączonym TSO. W momencie pisania tego posta gra jest zawieszona a wtyczka zwiększyła zużycie z 450 do 570 MB!
w chwili obecnej serwer jest przeciazony prosimy sprobowac pozniej......
jakis zart chyba
mam problem, właśnie się zalogowałem do gry i wszystko by było dobrze ale nie mogę wybrać żadnego budynku :(
ma może ktoś podobny problem?
ok, już wszystko działa
nie da sie grac i tyle w temacie_a ogolny blad powoduja moim zdaniem zadania,ktorych i tak sie nie da wykonac:co chwile wskakuje info o zadaniu po czym zamraza wyspe i ponowny relog itd itd Ps.czyszczenie cache itp nie pomaga
Blaszka u mnie na chromie na nowej ziemi teraz w miare działa. odwołałem generałów z przygody żeby ilość woja starczyła do zadania, zaliczyło i drugi poziom tego zadania już tak gry nie ścina, chociaż też mu sie zdarza, ale to na szybko dorabiam rekrutów żeby to odhaczyć i może bedzie ok ;] spróbuj też wykonać bo to 1300 wojska chyba potrzeba ;]
U mnie to samo,wiesza się przy zadaniu mistrz zbrojenia,co chwilę mam strzałkę nowe zadanie. Pokazuje,że niby jest coś nowego właśnie w tym zadaniu mimo,że nie ma,po zamknięciu księgi zadań mapa leży i trzeba restartować grę :/
IE lub FF - relogi co 2 minuty , gra nie odpowiada masakra jakas, fajnie ze producent softu wrzuca nam kolejne bonusy które moga prowadzic do wyludnienia serwerów
martiao wszystkie te poboczne zadania wykonalem_zostaly te od 50lvl,ktorych wykonac jeszcze nie moge.Teraz tez wszedlem do gry z Chrome i gra dzialala o cale 10minut dluzej niz na FF,ale niestety dzialala
No i mamy jasność :D:D. Panie i Panowie z BB postanowili usprawnić serwery tak żeby nie było lagów, przywalili więcej grafiki i innych wodotrysków, i gra nie chodzi już całkiem, wiesza się i tyle. Nadzieja BB - w ciągu kilku dni zrezygnuje z 30-50% graczy , i może jakoś ten wózek będzie sie toczył - smiechu warte . A nasza kasa za klejnoty , prezent dla BB i ich polskich przedstawicieli , za dobre chęci . Żenada.
A rady typu wyczyść cache, zmień przeglądarkę, sprawdź wersję flash, to niepoważne jest, trzeba umiec czytać posty uzytkowników , wiesza sie wszystkim niezależnie od wersji flash czyszczenia pamieci , systemu i przeglądarki.
Ps.zadanie,ktore widac wyraznie u mnie powodujace zacinanie oraz zamrozenie wyspy to "mistrz sztuki wojennej".co chwile wyskakuje to wkurzajace info i ani tego ukonczyc ani wylaczyc_zenada
o przepraszam mój błąd u mnie też to mistrz sztuki wojennej
jak mam zrobić przygodę ŁOWCY SKARBÓW jeśli mam ja już dawno zrobioną i u kupca też wykupioną Druga sprawa jak jest z tymi klejnotami za lvl up ? Ja nie mam zamiaru płacić za to żeby bardzo potrzebnych patentów za realną kasę kupić ?
Trochę się oburzyłem, że gra się prawie od razu wiesza, jak się nie wiesza to bez przerwy miga powiadomienie o nowym zadaniu, ale wnioskując po temacie zapewne tak właśnie miało być :P Świetne zmiany, fajnie jakby jeszcze grać się dało..
dołożę też swój głosik, może od ilości postów zależy reakcja :) poczekam do jutra i zobaczę czy coś się zmieniło
pozdrawiam...
Nie zakładam nowego tematu bo to bez sensu.. Gra sie wiesza, nie da sie nic zrobic, wyskakuje ciagle masz nowe zadanie a nowe zadanie nie dochodzi, zmiana przegladarek, czyszczenie cache i zmiana kompa nie pomaga. Grafika wariuje itp itd... Prosze o zwrócenie uwagi, nie zglaszam na support bo chyba nie ma sensu i tak wiele osób to zgłosi.. Pozdrawiam Yuppies
może jednak warto zgłaszać bo pewnie wiele osób pomyśli tak jak Ty a potem jest,że support nie wie nic o tym problemie ;)
Nie mogę się w ogóle zalogować stoi na pasku postępu od 10 min.
BB_xaar kiedy poprawicie to co się teraz dzieje?
czyscilem przegladarki probowalem na 2 kompach przeinstalowywalem nawet flasha dzis przez caly dzien na kilkadziesiat prob nie udalo mi sie wejsc na wyspe wchodzenie konczy sie na poradach dnia i dalej wisi ....