to az cały tydzien trzeba sie wstrzymac a handlem przd obawą ze jakis surowiec straci sie? ja tam nie mam szans policzyc co straciłem bo za duzo handluje i jak czegos sie nie odzyska to nie mam mozliwosci policzenia tego :(
Wersja do druku
to az cały tydzien trzeba sie wstrzymac a handlem przd obawą ze jakis surowiec straci sie? ja tam nie mam szans policzyc co straciłem bo za duzo handluje i jak czegos sie nie odzyska to nie mam mozliwosci policzenia tego :(
Mam to samo tydzień i 1 dzień - zgłoszenie w czwartek 11.10 - godz. 9.00.
Chciałem olać i odpuścić sprawę, ale za to jak traktuje mnie support będę pisał aż do zwrotu zaginionych surowców i Wikingów, a jak nie to będę spamował support (tzn pisał skargi ;) ) do tzw. "usranej śmierci".... Nie odpuszczę.
Oczywiście sytuacja, w której gracz coś traci (nie ważne czy to Mroczna Forteca czy 100 Monet) jest niezadowalająca również dla nas. Mogę zapewnić, że trwają pracę nad poprawkami nowego systemu handlu, jednak na ich implementację (polskie serwery) trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.
O zaginionych transakcjach pamiętamy, jednak nadal nie ma "szybkiego rozwiązania", które możemy zaoferować. Gdy otrzymam więcej informacji na temat tego problemu, od razu Was o tym poinformuję.
Najszybszym rozwiązaniem będzie po prostu zwrócenie tego co "wcięło" i tego oczekuję.
Samo zwrócenie dóbr byłoby tylko działaniem doraźnym. Priorytetem jest znalezienie źródła problemu oraz jego wyeliminowanie. Tak jak pisałem: gdy tylko otrzymam jakąś aktualizację w tej sprawie, od razu Was o tym poinformuję. :)
Zrodla problemu mozecie sobie szukac do skutku, wczesniejszy zwrot surowcow w Wam chyba w tym nie przeszkodzi?
To wyliczankę czas zacząć:
Od dnia zgłoszenia supportowi zniknięcia w handlu Wikingów i reszty surowców (przypominam czwartek 11.10 godz. 9.00 rano) mija
11 dni.
Do tej pory nie mam zwrotu straconych surowców...
P.S. Powoli ta olewka zaczyna być dla mnie nieznośna. I nie interesują mnie opinie typu: "Bo to Polska właśnie" lub "A czego się mogłeś spodziewać w Polsce?" itp.
I jeszcze jedno.
BB_xaar napisał:
Mamy inne priorytety. Dla nas w tym momencie priorytetem jest zwrot naszych zaginionych/wciętych surowców - nie z naszej winy. A dopiero na drugim miejscu naprawa błędów - no ale to Wasza praca.Cytat:
Samo zwrócenie dóbr byłoby tylko działaniem doraźnym. Priorytetem jest znalezienie źródła problemu oraz jego wyeliminowanie.
wallycsw1976, podczas najbliższej konserwacji postaramy się uruchomić skrypt, który powinien ostatecznie rozwiązać problem z "popsutymi" przygodami. O zaginionych transakcjach nadal nic nie wiem - gdy tylko czegoś się dowiem, od razu dam znać.
Po pierwsze to pomyśl o tym ze te surowce nie są wasze tylko własnością BB. Jest o tym wzmianka gdzieś, a wiem bo BB i MOD'y pisali o tym w wielkich aferach na forum w sprawie sprzedawania kont, surowców itd. na Allegro i innych serwisach aukcyjnych.
Wiec zamiast, pisać ze to zaczyna cię gryźć i są zmuszeni do zwrócenia ci "surowców" to mógłbyś podejść do sprawy trochę bardziej zaangażowany i zdystansowany emocjonalnie.
OK - jeśli czepiasz się nomenklatury (jak dla mnie nie masz co robić i czepiasz się pierdół), to powiedz jak mam nazywać te surowce i od dziś specjalnie dla Ciebie nie będę pisał "moje deski liściaste" tylko tak jak mi wskażesz, ok?
Zrobię to specjalnie dla Ciebie...
Czyli mam olać, machnąć ręką, że przez błędy w grze zginęły surowce wystawione na handel i przejść do porządku dziennego. Typowe podejście zakompleksionego Polaka, który myśli że nic nie umie i nic nie może. Jak pisałem wcześniej, dawno już zapomniałem o tych straconych rzeczach, nawet więcej - miałbym je gdzieś, ale kilka postów powyżej napisałem dlaczego nie odpuszczę. A takich ludzi jak ja jest dużo więcej i poprzez brak zwrotu zaginionych surowców lub nawet brak odpowiedzi od supportu czują się zwyczajnie oszukani - czy to przez "grę" czy brak adekwatnych późniejszych działań supportu.
heeej! dziś w nocy skończyła mi się woda w studni artezyjskiej, do tej pory studnia pojawiała mi się z powrotem w menu gwiazdy, a dziś zniknęła na dobre :( pomocy!
@urządskarbowy
mam to samo, właśnie zacząłem grzebać w tematach żeby sprawdzić, czy tylko ja, i proszę, jednak nie tylko,
ciekawe czy zgłoszenie do supportu to coś da?
Trzeba pamiętać aby przed każda konserwacja anulować wszystkie wystawione przedmioty na sprzedaż. Mnie też raz rąbnęli na 1500 desek i od tamtej pory nic nie wystawiam jak ma być konserwacja.
Pozdrawiam
Wyłączenie serwerów miało nastąpić o 1:30, a nie 1:15 !! Ja się pytam co to ma być - kolejne wprowadzanie graczy w błąd !!
no i czemu wylanczacie serwer 15 min przed konserwacja :/:/:/:/:/:/ niektorzy maja cos WAZNEGO DO ZROBIENIA
Zaraz mnie szlag trafi!!
Oglądałem tenis , przychodze a tu prace konserwacyjne... Miały sie rozpoczać o 1:30, a nie kilkanascie minut wcześniej...
Miałem zamiar dac premie na noc na pola dyń i lipa ...
Czy to jest FAIR ??
Kto mi teraz zwróci Dynie ??
NO ja mialem cos waznego dla mnie do zrobienia :/ skoro o 1:30 to nie o 1:15
I znowu dramat :) bo 10 min wczesniej wylaczyli. Ludzie co z wami jest ?:)
niom dramat bo mi 2 rezydki zostaly w kantorze
bo umów należy dotrzymywać ......
Tak się nie robi, skoro zawsze przerwa konserwacyjna zaczynała się o 1:30 a czasem nawet później, to czemu dziś o 1:15 :confused:
Coraz bardziej mnie ta gra w***ia :mad:
Ja również się zdenerwowałem. Dosłownie 30 sekund przed końcem konserwacji udało mi się skończyć przygodę. Wiadomo co by się stało, gdybym jej nie skończył - utrata konta z powodu komunikatu "wystąpił błąd w tym obszarze" i miesięczne bujanie się z ekipą BB i błaganiem o naprawienie błędu. Nie wspominam już o wikingach i monetach, które zostały w kantorze co jest równoznaczne z ich utratą, dzięki wprowadzeniu nowego, wspaniałego
systemu handlu. Jednym słowem: dramat.
witam z tego co czytam to wnioski takie ze trza olać te grę żadnej przyjemności tylko dziennie jakieś problemy za nie długo przerwa będzie trwała od 24 do 22 grac będzie można 2 godziny maja nas w du ..e dla nich liczy się tylko kasa .
pozdro.
Dzisiaj zaczyna się trzeci tydzień od mojego zgłoszenia do supportu o zaginięciu monet podczas przerwy konserwacyjnej. Odpowiedzi ani wyjaśnienia tej sytuacji brak poza lakoniczną informacją "Twoja sprawa została przekazana do naszego działu technicznego, w celu dokładnej analizy." BB_xaar uważasz, że ponad 2 tygodnie oczekiwania na stracone monety, bez których nie mogę się rozwijać, to dużo czy mało?
a ja Was pocieszę
wczoraj dostałem od suportu rekompensatę za utraconych wikingów 795 klejnotów,
coprawda utracilem dużo więcej dóbr doczesnych, ale dobre i to
:)
Od dnia zgłoszenia supportowi zniknięcia w handlu Wikingów i reszty surowców (przypominam czwartek 11.10 godz. 9.00 rano) mija
14 dni.
14 dni roboczych :)
Podczas dzisiejszej konserwacji został uruchomiony skrypt, który przywrócił sporo "zaginionych" ofert handlowych. Wiemy, że niektóre transakcje aktywne podczas konserwacji w dniu 11.10.2012 nadal nie powróciły, nadal czekam na aktualizację w tej sprawie. Gdy tylko dowiem się czegoś nowego, od razu dam Wam znać.
rano do mnie wróciły zaginione towary po czym zablokowano moje konto zarzucając mi złamanie regulaminu :(
i od kilku godzin czekam na wyjaśnienie dlaczego mnie tak potraktowano :(
support nawet nie raczy się odezwać... bałagan macie gorszy niż w ZUS-ie,
pozdrawiam sympatycznie
wiesz co to jest odpowiedzialność? Za swoje słowa, czyny, postępowanie. Chyba nie, jak się dowiesz to wtedy wróć tutaj. Szkoda, że brak jedności u graczy. Rezygnacja na jakiś czas z grania zmusiłaby ich do działania a pewna osoba zmieniłaby swoje wyjasnienia na zasadzie kopiuj+wklej.
Powiem tak....
Pisać z suportem to tak jakby : [Gracz(Kowalski z Pingwinów)] VS [Julian (Też z Pingwinów)]
I jak tu się z nimi dogadać? A znikające przedmioty może odzyskacie jak "Rico" je zwymiotuje ( wiecie o co chodzi ) :P
Do tych co marudzą (bo mnie trafia dzieciaczki jak czytam wasze skargi)
Zwróćcie uwagę na napis: WERSJA BETA.
PS.Dla niekumatych - właśnie na tym to polega - MY TERAZ TESTUJEMY TĘ GRĘ, aby potem inni grali bez stresu.
PS2.Jak chcesz grać bez stresu - poczekaj na produkt finalny.
Jak ja czytam takie głupoty co ty wypisujesz to mnie też trafia.
A jak jeszcze dają ofertę 200 pln za betę to już zupełnie.
A jak jeszcze wykupuję tą ofertę i rok później czytam takie bzdury o (wiecznej) becie to już tylko strzelić sobie w łeb.
VanDarek o czym ty myślisz ?
Beta to była na początku, a teraz to jest beta, żeby ktoś miał wymówkę.
Przeczytaj całe forum i wyciągnij wnioski na temat tej BETY.
Cóż, jak wydajesz real kasę na wersję BETA...
Bo tak to zrozumiałem, to nic do dodania nie mam...
PS.Osobiście przez chwilę o Pakiecie Startowym myślałem, nie zaprzeczam, ale kupię jak BETA się skończy.
vandarek, a kto powiedział, że beta się kiedykolwiek skończy?
15 dni.
Trzeba chyba zacząć informować osoby na różnych forach, facebookach i innych stronach, którzy są zainteresowani grą w to badziewie, żeby jednak nie grali bo szkoda tylko nerwów.
Własnie straciłem 2 młyny wodne - wcięło oferty sprzedaży na handlu - czy zgłoszenie do supportu wogóle cos daje ? gdzie to sie zgłasza ?