U mnie też nie chce wejść - mieli i mieli i tak w nieskończoność...
Wersja do druku
U mnie też nie chce wejść - mieli i mieli i tak w nieskończoność...
lagi, lagi, lagi
Wszystkim laguje tylko tobie nie , skoro wiec tak bardzo jestes zadowolony z pracy BB zaloz watek w ktorym bedziesz wychwalal ich prace , albo zmien kompa na szybszy moze wtedy i u ciebie sie pojawia , bo mam znajomych na twoim serverze i wiem ze lagi sa bo i moja zona je ma a ci ludzie co sie tu wypowiadaja nie siedza na forum tylko po to by sobie popisac tylko chca by ktos cos w koncu zrobil z ta gra by dalo sie graz a nie ******* juz przy samym logowaniu.
nie ma co ukrywać od kilku dni jest źle a dziś dosłownie koszmar aż sie poirytowałem nawet premii wymienic nie mogłem bo brak serwera rozmów a jak sie pojawi to zaraz znika i koniec...i wszyscy z którymi sie komunikuje maja z tym problemy jak ktoś pisze że nie ma i cacy to chyba sobie jaja robi
odnosząc sie do 2 postu tego tematu załamuje ręce bo wynika z niego że to my mamy cierpieć na słabe maszyny wykorzystywane przez twórców TSO
Ma 33 lvl :) ale to nie wazne
Dzis faktycznie WOGOLE nie da sie grac , logowanie masakra , jesli juz zaskoczy to kolejny horror - brak czatow i tak caly dzien , az sie wchodzic nie za bardzo chce . Jedyne bowiem co mozna zrobic jak juz sie uda zalogowac to postawic pola , studnie i poszukac koparek . W grze Big Pointa chociaz byly przeprosiny i w ramach przeprosin naprawde konkretne prezenty od producenta , bo to przeciez nie wina graczy ze serwery przepelnione i lagi sa , a tu wersja beta i jeszcze sie okaze , ze nie daja rady naprawic gry i ja zamykaja i pozostanie tylko pytanie po co ludzie inwestowali kase w gre i czy kiedykolwiek ktos sie pofatyguje by ja zwrocic :(
Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie i gra sie poprawi , na wynagrodzenie strat licze jak najbardziej , bo sie nam nalezy za chocby cierpliwosc . Licze tez na to ze jak kolejnym razem kupie klejnoty , to pojda pieniadze z nich na wyplaty dla ludzi odpowiedzialnych za nasze problemy i ci wezma sie w koncu do pracy , bo na razie to chyba strajkuja.
Problem związany z rozłączaniem z czatów został naprawiony, teraz takie zachowanie nie powinno się już pojawiać. Gdyby rozłączanie z czatów powróciło, proszę o informację.
No to nie wiem jak , ale mnie i moja znajoma z gildii wciaz jeszcze wywala z czatow , na dodatek przez okolo godzinke staralem sie zalogowac i nic. w koncu jakos sie uwalo , ale to chyba nie na szcesciu ma polegac logowanie sie do gry.
Znowu zaczyna się to co jakiś czas temu...wywalanie z serwera i ciągłem mulenie i straczne lagi...jak tak ma wyglądać rozwijanie tej gry to ja dziękuję i zaczynam żałować każdej złotówki wydanej na tę grę
im to wisi czy bedziemy grac czy nie ja czekam juz tylko na Anno online i zegnam sie z settlersami gram od samego poczatku i bardzo zaluje swojego czasu poswieconego na ta gre bo nic nie potrafia zrobic. W weekend Modowie sie tlumaczyli ze lagi sa bo pomoc techniczna nie pracuje w weekendy teraz pewnie powiedza ze maja urlop w calym BB sa poprostu smieszni.
Dzisiaj nadal lagi niemilosierne
częsta praktyka: pojęczą i się znudzą :)
Ze swojego doswiadczenia wiem że czat najczesciej znika jak masz niestabilen połaczenie z netem, dosc często u mnie to występuje i zdązyłem sie przyzwycaic, ale jak net działa perfect to żadnych problemów z czatem nie ma. Tak więc proponuje sprawdzic najprostszym sposobem czy nie masz zbyt dużych opóznien i utraconych pakietów polecenie ping.
koszmarne lagi
No ku.... zróbcie coś z tymi lagami. To do supportu...
Wysyłam generała na obóz, chwilę później drugiego, pierwszy idzie po chwili stoi w miejscu, drugi w ogóle się nie pojawia, do jakiejś minucie 2-gi generał atakuje obóz a 1 dalej próbuje dojść i jak tu grac nie wspominając nawet o próbie zrobienia bloku.... naprawdę odechciewa się tracić czasu, szukam alternatywnej gry, propozycje mile widziane.
Jakaś masakra nie można normalnie przygód robić wymian żadnych.
porażka i jeszcze za nasz pieniądze bo co nie którzy kupuja za PLN kamyki a jaki to ma sens
Lagi!!! Wizualizacja ataków nie pokrywa się z procesami na serwerze.
No niestety doszły dwa nowe serwery które miały odciążyc obecne serwery , jednak jest o wiele gorzej, w ciągu dnia do godziny 22:30 nie da się grać , masakra ... najgorzej że nikt nie działa w tym temacie aby ukrucić te lagi
Może jakiś komentarz MODa co dalej w tej kwestii?
nic. lagi są i będą, znając życie dev gdzieś popełnili błąd i nie bardzo wiedzą gdzie dlatego też są opuźnienia lub jak wolicie lagi. Serw nie wydala liczby zapytań od dużej liczby graczy w godzinach szczytu. Luzik. Tylko odpowiedź MOD-a że dev team pracuje bez żadnych konkretów znany jest z wielu wilkich firm jak choćby Bli... Taka odpowiedź pada wtedy kiedy tak naprawde nikt niema pojęcia kiedy problem zostanie rozwiązany, a firmie nie wypada powiedzieć i przyznać się że mimo zasobów w tym ludzkich nic w tym momencie nie potrafia powiedzieć odbiorcom :D
To tak jak z nk swego czasu.
Tam można było dostawić serwery i zrobić klastry z proxy.
Tu nie jest tak prosto więc musimy raczej czekać aż zmniejszy się sama ilość graczy, ludzie zrezygnują a rejestracja jest zamknięta.
Problem rozwiąże się sam, bo co by można było innego zrobić.
Szkoda tylko że nowe serwery nie były dostępne wcześniej łącznie z blokadą dla nowych kont.
lagi
fakt. Czasami samoczynnie mi znikają zakładki czatu i inne a potem - Stracono połączenie z serwerem - czy jakoś tak..... A potem od nowa wchodzić w grę .. :P
Ja mam pytanie, po jaką cholerę wogóle są te konserwacje, skoro dzień, dwa po nich zaczynają się problemy, których nie było przed konserwacją.
W tej chwili od przynajmniej 30 min brak połączenia z serwerem rozmów. Tym samym handel, gildia, global-7, pomoc, czy szept nie istnieje. Czy Ktoś jest w stanie wytłumaczyć to zjawisko? Wcześniej dochodziły mnie sygnały o takich sporadycznych problemach, ale widzę że dziś to już zaczyna być naprawdę uciążliwe.
Czy Ktoś może się tym zainteresować? Czy te posty czyta Ktoś kompetentny?
Chyba trzeba zaspamować forum w różnych ciekawych miejscach ofertami handlowymi, skoro zakładka jest niedostępna ^^
a po otwarciu 2 serwerów miało być lepiej i niby odciążyć to miało pozostałe.
jak widać wynik okazał się całkiem odmienny.
Pytanie,czy tylko nowa ziemia dostaje po łapkach czy wszystkie serwery kuleją...
o godz.22.14 zamilkły wszystkie czaty na Nowej Ziemi.
Mam wrażenie ,że sama gram w tę grę.
To jakiś żart??
litości do roboty serwis o ile takowy istnieje.
po przelogowaniu mam ten sam problem co inni : nie ma połączenia z serwerem rozmów, nie widzę kto ze znajomych jest online.
To jednak nie był żart
Na ta chwile jedyna forma komunikacji to wiadomości PW,,, coś a'la gołębie pocztowe? oO
Kosze wymienię :(
ja też :D
Proponuję podziękować BB za dzisiejszą konserwację. Początkowo sądziłem że to może wina sprzętu, ale gdzie tam to wina BB. Na 3 komp. to samo. Znów daliście nieźle d...., technicy i programiści z BB. Najbardziej irytujące, jest jednak to że gra zamiast ulegać poprawie i eliminacji jakichkolwiek błędów, zaczyna się wręcz uwsteczniać. Aż się boję (zniechęcenie do dalszej gry) co będzie po wprowadzeniu kolejnych udoskonaleń, mam na myśli "nowy handel", lvl powyżej 50.
Z drugiej strony jednak patrząc, gra bez znaczących udoskonaleń w najbliższej przyszłości zacznie być naprawdę nudna. Te same przygody, wkółko jedno i to samo, aby zrobić kolejny lvl. Chciałbym, aby mój sentyment do Settlersów pozostał, ale chyba tylko do wersji pudełkowych, bo online, po pierwszym miłym wrażeniu, obecnie z każdym kolejnym problemem, traci.
A ja kupie pare rybek i wedlin ...Wlasnie mi sie produkuja ostatnie koszyki i co dalej :(