A kogo chcesz bardziej konstruktywnego ;)? Skierowałeś swój pomysł do graczy i oni go oceniają.
ps. jak nie dasz ankiety to nie będzie nawet co oceniać :P
Wersja do druku
brak ankiety
jestem na nie bo to niepotrzebne zamieszanie na handlu i wadze, chyba zeby bb wprowadzilo oddzielne zakladki czatu i sprzedazy na ten system aukcyjny
ps. sa ludzie ktorzy kazda krytyke lub ocene negatywna uwazaja za niekonstruuktywna- przyjmijcie tacy gracze moje kondolencje
Właśnie o to chodzi, że to ma się dużo do podbijania. Bo na tym właśnie ten system polega. Po co tak robić ? Żeby więcej zyskać - taniej kupić, drożej sprzedać. Dokładnie to samo dzieje się na wadze. Z tą drobną różnicą, że aukcja będzie niezwykle płynna przez co dużo łatwiej będzie można stosować takie praktyki niż na obecnym handlu. Jeśli chcesz kupić jaki towar a ktoś sprzedaje go za coś czego nie masz, to nic nie stoi na przeszkodzie aby dogadać się ze sprzedającym albo po prostu wystawić własną ofertę za towar, który możesz zaoferować i nie trzeba do tego tworzyć nowego systemu handlowania. Jak już pisałem serwery są zbyt małe na takie rozwiązania, niby to tylko alternatywa ale jednak i tak spowoduje odpływ towarów, które będą "zamrażane". Co więcej w przypadku braku akceptacji, towar zniknie z handlu do czasu ponownego wystawienia, co tylko pogorszy sytuację jeszcze bardziej. Nie każdy ma możliwość wchodzenia co chwilę i sprawdzania czy przypadkiem, ktoś nie zaoferował czegoś lepszego.
System gdzie to gracz akceptował ofki był na samym początku gry (Beta) i to się nie sprawdziło. Bo co z tego że kupiłes jak ofke za pare godzin otrzymałeś (albo i nie)
Tu było by to samo niby kupisz ale nie wiesz czy tak faktycznie jest.
Po za tym brak ankiety więc temat na nie
jak przedmówcy napisali pomysł nie do akceptacji :)
System handlu (barter) nie sprzyja takim rzeczom.
Dzis:
masz nadwyzke 20 k marmuru, wchodzisz na wage, wybierasz ofki z marmurem w obie strony, i jak Ci zadna nie pasuje, wystawiasz swoja za monety.
Jedyne, co Twoja propozycja zmienia, to przerzucenie ciezaru na kupujacych, leniuszku :P
55+ bedzie wiecej niz zadowolony, jak mu nawet jego wlasnymi stekami spalisz wyspe :) Na Handlu ludzie placa i po 10 k granitu za to.
Do uslug :P
Witam!
Sugestia nie ma ankiety.
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa