coś ci się pomyliło, znajomy nie jest w stanie zniszczyć twojego garnizonu na wyspie
Wersja do druku
coś ci się pomyliło, znajomy nie jest w stanie zniszczyć twojego garnizonu na wyspie
Nieudolność programistów sprawiła, że garnizon znika po zakończeniu zadania, a nie po wrzuceniu nań premii, więc zwyczajnie nie kończ tego zadania, daj wrzucić innym co im się tam jawnie podoba, wtedy dopiero zakończ.
Co do golema zamiast polewania mu głowy wodą, lepsza byłaby opcja tak jak tu - wybór, albo wykończyć go samemu wojskiem, albo premią.
No i wygadałeś :) Teraz będą to "naprawiać" i już nie zadziała .
Efekt będzie taki, że część graczy nie zrobi, bo nie znajdzie człowieka u którego bandyci stoją.
Albo zacznie się rozwalanie u znajomych bez pytania , albo masowe zakładanie multi, dla zaliczenia tego (skądinąd durnego) zadania
(Osiągnięć się nie czepiam... jeszcze. Póki co zastanawiam się po co Nam osiągnięcia "zerowe", i nic mądrego nie wymyśliłam jak dotąd) ,
posypią się bany i zrobi się pusto :)
Witam!
Interesujący pomysł, zapraszam do głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Również nie podpiszę się w kwestii "nieudolność". Wydaje mi się, że raczej wyrozumiałość ze względu na feedback jaki gracze dali po evencie Halloween.
Bądź co bądź, gra z założenia ma być społeczna i jeżeli umożliwia ona wejście komukolwiek na Twoją wyspę i rzucenie Ci dowolnej premki to tak powinno być i irytacja typu: "jakiś random ubił mi golema/obóz" jest sztuczna i bezzasadna.
Odnośnie blokowania graczy - uważam, że funkcjonalność spoko ale powodem i argumentem powinni być raczej toksyczni gracze, a nie ból zadka o to, że ktoś gra zgodnie z jej założeniami. Natomiast - jeżeli problemem autora jest to, że randomy mu wchodzą na wyspę i używają u niego premek dostępnych w grze to jednak skłaniałbym się ku innemu rozwiązaniu, a mianowicie kontroli dostępu do wyspy. W moim wyobrażeniu wyglądało by to mniej więcej tak:
Checkboxy z następującymi opcjami:
1. Zamknij wyspę - w tym trybie nikt nie mógłby wejść na wyspę
2. Otwórz wyspę - w tym trybie każdy może wejść, bez żadnego powiązania
3. Tylko znajomi - w tym trybie tylko osoby, które masz w znajomych
4. Tylko gildia - to samo co wyżej ograniczone dla gildii
5. Znajomi + gildia - połączenie dwóch powyższych opcji
Przykład:
Umówiłeś się ze znajomym na zniszczenia garnizonu i nie chcesz aby ktokolwiek inny używał Twojej wyspy do zaliczenia osiągnięć. Zamykasz więc wyspę i sprawa jest rozwiązana. W momencie kiedy Twój kolega wchodzi do gry, otwierasz na moment "drzwi" swojej wyspy, rzucacie sobie premki, po czym zamykasz swoją wyspę, żeby nikt Ci czasem bez Twojego pozwolenie nie rzucił jakieś złej i niedobrej premki na cokolwiek innego. Możesz również zamykać wyspę od momentu respawnu garnizonu do jego ubicia przez kolegę, jeżeli jednak chcesz aby jakiś randomowy dobroczyńca rzucił Ci na przykład parę steków lub uczt.
W związku z tym, iż nie podoba mi się powód, który podałeś w celu blokowania - nie głosuję w tej ankiecie.
Dzień dobry,
w ciągu ostatnich miesięcy temat nie uzyskał wystarczającej ilości głosów, aby móc go przekazać dalej. W związku z powyższym zostaje zamknięty i przeniesiony do archiwum.
Pozdrawiam,
Mod Dobrawa