-
myślę, że lepszym pomysłem byłoby wprowadzenie zasady, aby do wykonania zadania gildyjnego każda osoba w gildii po prostu zaznaczyła pole z krzyżykiem w celu potwierdzenia, iż bierze udział w zadaniu. Szefostwo zatwierdza listę osób do zadania i wtedy zadanie rozpoczyna się. Osoba, która nie może wziąć udziału w zadaniu, poinformuje szefostwa o tzw. urlopie, aby mogli zamknąć jak najszybciej listę oraz wykonywać zadanie. W końcu gildią ma sterować szefostwo, a nie komputer. Myślę, że taki pomysł jest ciekawy...
-
Rewelacja szczególnie dla tych, którzy chcą się odciąć na 2 tygodnie od świata :) W pełni popieram, bo po moim ostatnim przyjeździe tydzień odbudowywałem wyspę :(
-
:cool: Rewelacyjny pomysł. Byłbym bardzo za tym, żeby coś takiego wprowadzono do gry. Pozdrawiam.
http://i42.tinypic.com/2dqmy6c.png
-
1 - nieaktywny gracz nie jest liczony do zadania gildii, wiec wyglada to jakbys nie wiedzial o czym piszesz. jak ktos na pare dni czy tygodni se wyjedzie to jak sie nie loguje to ma niaktywny status i widzisz to w gildii czy jest aktywny. jak ci powiedzial ze wyjechal czy poszedl na urlop a jest aktywny, to znaczy ze sie loguje wiec zadania ma robic.
2 - ie zadania to nie plaga tylko jakość gildii. jak wam sie wloka i nie potraficie nad tym zapanowac to idzicie do gildii która jest aktywna i robi na bieżaco albo zrobcie porzadek z grajacymi w kratke u was w gildii graczami. tak wiec administracja nawala a nie gra ma wade.
3 - jak ktos chce na urlop to nie jest żaden problem. zwłaszcza jeśli ma to byc na conajmniej 2 dni. wysyła wiadomość do szefa czy kogo tam w gildii macie ze bierzesz urlop i wychodzisz z gildii. jak wrócisz to dołaczysz z powrotem. po odejsciu od gildii i tak przez dobe nie mozna do zadnej dołaczyc wiec nie ma konfliktu skoro urlop jest dwudniowy... jesli masz nawet status aktywnego i masz zadanie przydzielone, a odejdziesz od gildii, to system w kilka sekund przeliczy i odswiezy, odejmujac Cie od liczby osob niezbednych do zakonczenia zadania. tym samym nie obciazysz nikogo przez to ze nie zrobiles.
4- jak wam sie zadanie ciagnie a ostatnia osoba jest nieaktywna, to jednej z niekatywnych co ma przydzielone, dajcie kopa z gildii i z miejsca zakonczycie pozwywnie zadanie a koles jak wroci to go przygarnijcie a bedzie mial ostrzeżenie.
5 - produkcje sobie mozna recznie wstrzymac jak ktos niechce aby mus sie cos robilo. w życiu jak na urlop jedziesz, tez sie przygotowujesz, wiec nie ma problemu.
jest dobrze jak jest, nie ma co mieszac.
-
1. Jaremia widać że nie do końca wiesz jak działają zadania gildyjne. Lipkowi chodzi o to że gracz ma już aktywne zadanie bo przecież je dostał lub było oczekujące i nagle nie gra więc jest liczony że musi je wykonać i to ze nagle jest nieatywny nie powoduje odliczenia go od wymaganaej liczby a tak miałby kasowane zadanie i nie byłby wliczony.
2. On tu mówi o wypadkach losowych np dowiadujesz sie o delegacji w pracy i nie będziesz grać przez kilka dni więc aktywujesz urlop, zostajesz odliczona od zadania i gildia nie ma do Ciebie pretensji ze nie wykonujesz zadania.
4. Nie wiem jak obecnie ale takie wyrzucanie ludzi powodowało kiedyś zwiechę zadań i gildia nie mogła go zakończyć i nie dostawała kolejnego a skoro co 2 tygodnie resetują zadania to znaczy ze problem nadal występuje
5. Jak lubisz zatrzymywać a później uruchamiać 300 budynków to gratuluję.
-
1. Tak jak napisał mój przedmówca.
2. Moja gildia pod względem wykonywania zadań gildyjnych może być wzorcem. Nie pamiętam dnia kiedy zadanko ciągnęło się dłużej niż 1.5 dnia. Występuję z pomysłem urlopu dla ogółu, a nie tylko dla siebie.
3 i 4. Na końcu swojego posta piszesz - nie ma co mieszać. Wywalanie i przyjmowanie w szeregi gildii jest chyba troszkę bardziej zagmatwane, niż posiadanie jednego (czyt. JEDNEGO) guziora z podpisem Urlop. To co Ty proponujesz to jest dopiero mieszanie.
5. Bez komentarza...
W ogóle nie wiem co komu będzie przeszkadzał status urlopu (czy też inne dobre pomysły)? Czy wy narzekacie tylko aby sobie po marudzić? Zamiast zbijać bąki i wiecznie narzekać weźcie (tzw hejterzy) w obroty swoje szare komórki i zapodajcie jakiś dobry pomysł...
-
http://forum.thesettlersonline.pl/th...ja-w-zadaniach
Moja propozycja była niemal identyczna a nie wzbudziła żadnego zainteresowania... ;)
-
Garnek, Twój pomysł też dobry. Myślę że połączenie obu byłoby najlepszym rozwiązaniem... Gdyby nie ci hejterzy.... :|
-
-
URLOP - dodatkowa opcja
opcja umozliwiajaca wlaczenie urlopu na 3-30 dni (mozliwosc wylaczenia najwczesniej po 3 dniach automatycznie wylaczenie po 30 dniach)
- produkcja na wyspie sie zatrzymuje
- bufy sie zatrzymuja
- premium sie zatrzymuje
- moze nie musi byc dostepu do czatow
- premie dzienne sie zatrzymuja (w sensie bonusy za codzienne logowanie)
- wszystkie opcje odliczajace gre ciagla sie zatrzymuja ....
pomysl na szybko do dopracowania - moze byc inny czas 7-30 dni itd ...