Pomysł bardzo dobry.
Wersja do druku
Pomysł bardzo dobry.
Generalnie ekspedycje wymagają przebudowy o czym każdy wie - BB raczej już też jest tego świadome, że nie trykło. Dlatego, może dajmy im lepiej jeszcze ze 20 lat czasu - niech dobrze to przemyślą i dopiero wprowadzą, a nie psują kolejne elementy które powinny być czymś więcej niż tylko ozdobą.
@szpila twój pomysł jest chyba ciekawszy :), zmusza do wbicia kolejnego lvl
@redjul chyba co za dużo to niezdrowo. nawet jeżeli by wprowadzili + do populacji, to wątpię czy bb zgodzi się na kolejne dodatki do zamku. chociaż ja jestem za.
- utrzymac podbite tereny ekspedycyjne w formie statycznego terenu a nie wpisu w menu
- podzielic na 2 czesci: budowlana i wydobywcza
- wydobywcza podlega takim samym zasadom jak obecnie (inny gracz moze ja podbic), budowlana nie
- calosc utrzymuje sie pod nasza kontrola przez regulaminowe 7 dni (jesli czesc wydobywcza zostanie wczesniej podbita mozemy ja odbic), potem zwalnia slot
- w czesci budowlanej mamy mozliwosc stawiania za pkty walecznosci budynkow produkcyjnych z gatunku podstawowych, byc moze za normalne surowce moznaby je ulepszac.
Sens zamyslu jest taki, zeby po pierwsze dodac realna rywalizacje o kawalek terenu, po drugie - mozliwosc outsourcingu produkcji najprostszych surowcow (drewno, kamienie) poza wyspe. Siedmiodniowa karencja obowiazkowa zeby troche ograniczyc sumaryczna produkcje.
augusta pobożne życzenia
kinia ja też nie robię, ale gdyby "ulepszyli" to kto wie
Nawet +200 za każdy poziom to spora przesada, +3000 na 30 poziomie? Może +25 jakby dawało na każdym byłoby w miarę zbalansowane. Wyglądałoby to tak jak rozpisał szpila, powiedzmy że za wskoczenie na 15 byłoby +50, tyle, że +400 byłby to sumaryczny bonus zamku. Ogólnie jestem za, robię kolonie regularnie, starając się wbijać jakiś fajny ranking co miesiąc, więc jestem żywotnie zainteresowany, ale bonus stanowczo przestrzelony i BB nigdy tego nie wprowadzi, stąd mój głos na "inny pomysł".