Wychodzi na to ze tobie ta masc by sie bardziej przydala...a z czego korzystasz....badz nie to juz stary...twoja sprawa...czy jest to ****z czy gra...powodzonka:P
Wersja do druku
Wychodzi na to ze tobie ta masc by sie bardziej przydala...a z czego korzystasz....badz nie to juz stary...twoja sprawa...czy jest to ****z czy gra...powodzonka:P
Mam dokladnie ten samproblem z gra,tez podejrzewm ,ze chodzi o magazyny,chcialbym tylko wiedziec czy jest to stalewykluczenie z gry ,czy tylkona jakis czas.Pewnie takich osob jest duzo wiecej.
cebulactwo...buractwo..wyzszy poziom polskosci widze...hmmmm skoro super jestes"uczciwy" to po co jestes na tym forum?zeby polizac zadki BB?
Alladynka, daj spokuj, juz po samym jego niku widac ze jest skrzywdzony przez los ;)
Nie, żeby się ponabijać z poziomu dyskusji. Sprawa jest jasna. Było postawione ultimatum dla wszystkich cwaniaczków. Był deadline, do którego trzeba było skradzione magazyny umieścić w gwieździe. Kto tego nie zrobił, sam jest sobie winien. Najwięcej narzekają ci, którzy najwięcej nakradli. I taka jest prawda. :)
O! Moje konto zostało wykluczone. :)
Nawet mi nie jest przykro.
Parafrazując Konfucjusza:idziesz na wojnę wykop dwa groby. Jeden dla wroga, drugi dla siebie...
Nie będę wchodził w dyskusję poziomu gnojówki w szambie. O złodziejstwie, oszustwie itd., bo ludzie rozumni wiedzą, iż nie można ukraść czegoś czego nie ma. Nawet ten komunikat "twoje konto..." jest nieprawdziwy, bo zgodnie z regulaminem, to nie jest moje konto...
Nie będę wchodził w dyskusję o "bug using". Wątek o magazynach wyczerpująco opisuje całe zdarzenie.
Natomiast chętnie podyskutuję o problemie BB i Ubisoft. Wprawdzie Oni tego nie uważają za problem, życie pokaże.
Model biznesowy gry zakłada dobrowolne kupowanie diamentów, by rozwijać wyspę. Szybciej, wydajniej i w stylu staropolskim "zastaw się, a pokaż się". Kto bogatemu zabroni. Właściciel gry spierdzielił model i nie zarobił tyle ile chciał. Co robi? Zamyka drzwi przed klientem i wywiesza tabliczkę w stylu "tego pana/pani już nie obsługujemy"... pamiętacie tę scenę z filmu? Co zrobi klient? No cóż... jest tyle innych sklepów. Jedno jest pewne, jako klient mam po tej akcji złą opinię o BlueByte i Ubisoft. Świadomie ominę ich produkty, a tam gdzie będzie się o nich pisać i mówić wyrażę ją dosadnie i bez ogródek, lecz z kulturą.
Za pośrednictwem tego kanału chciałbym się pożegnać ze znajomymi, fajnie się grało. I cytując pracowników BB: "życzę wam miłej gry" cokolwiek miałoby to oznaczać...
Teraz to placza, ale jak bylo info od BB by oddac magazyny to zero reakcji, Ci co oddali nie placza i graja dalej, wiec pretensje miejcie tylko do siebie
Dlaczego posty są kasowe? wczoraj ten wątek miał kilka stron
"Dlaczego posty są kasowe? wczoraj ten wątek miał kilka stron"
za dużo stron zajmowały