Cytat:
Zamieszczone przez
anael6669
Wysyłasz do znajomego ofkę, ten odrzuca i nadmiar zostaje na poczcie, aż do zaakceptowania, a w magazynach dalej pusto,
Chyba że odesłana by była prosto do magazynu, a na poczcie miałbyś tylko informację.
A nawet jeśli nie, to byłoby to trochę uciążliwe.
Cytat:
dalej jestem zdania, że nie powinno być czegoś takiego jak nadwyżka ponad stan magazynowy, Wcześniej to co było ponad stan w magazynie, znikało, to wprowadzili do gwiazdy, teraz powinni dać ograniczenie: nie możesz mieć więcej niż np 10-20% surowców w gwieździe, niż Twoje magazyny, i jakieś wyjątki w postaci 10 dropów, 100 "skarbów" z grubych itp,
A ja jestem zdania, że nie powinno być czegoś takiego, jak nadwyżka w gwieździe. Chyba mamy problem.
Cytat:
bo po co by było ludziom wykupywac ulep magazyny i upg je na 5ki, żeby mieć ponad 500k pojemności, jak każdy z magazynów można było by mieć na 3ce (minimalne koszty upa do tego poziomu, a reszte trzymać w nadwyżkach, po czym przerzucać na pocztę. Jak byś się trochę ogranoł i wszedł na testowy, zobaczył byś, że teraz będzie akcept do gwiazdy albo do mag wgrany (kiedy nie wiadomo).
Byś ogarnął posta, to byś zobaczył, że znam serwer testowy.
A poza tym to co jest zaproponowane, to jest pomyłka. To wsparcie dla używania narzędzia w niewłaściwy sposób.
To tak jakby producenci telefonów robili obudowy ułatwiające otwieranie piwa.
Po prostu to okienko ma jeden guziczek za dużo i mam nadzieję, że nie przejdzie w tej złej formie.
Zaproponowane rozwiązanie zwalcza objaw problemu, a nie problem.
Cytat:
W Twoim rozumowaniu osoba taka jak ja nie produkująca węgla mająca rok temu magazyny na 40k (teraz tylko 567k i dalej rośnie) mogła by zakupić i 500k węgla i on by w żaden sposób nie przeszkadzał niczemu.
To właśnie obecny system pozwala mieć wszystkiego bez ograniczeń. A tak przynajmniej miałbyś problem z magazynowaniem produktu ostatecznego i ewentualnie półproduktu.
Mając specjalizację np. w chlebie, nie mógłbyś mieć więcej chleba niż maksymalny stan magazynu, tak? (Oczywiście gdyby naprawić też problem z pocztą).
Cytat:
Nie licząc faktu, że to co w gwieździe nie wchodzi w produkcję, to co w magazynie, tak. Teraz nowi gracze wstępujący do gildii są obsypywani surką, część tych zasobów trafia do gwiazdy, wg Twojej teorii nad magazynowania część graczy by w ogóle lub bardzo późno zaczęła by podnosić magazyny, jak i otwierać pewne linie produkcyjne, bo lepiej kupić nadmiar i nie produkować, niż się męczyć.
Nie zmieni się prawie nic. Nie ma dużej różnicy dla rynku czy kupisz towar dwa razy dziennie czy raz w tygodniu.
Teraz też możesz nakupić zapasów na pół roku, tylko musisz je podrzucać z gwiazdy ze dwa razy dziennie. Różnica jest tylko w miejscu składowania (i niewielka różnica w utrzymaniu produkcji, mająca znaczenie przy takich materiałach jak węgiel, zboże..., ale prawie bez różnicy dla innych).
Tak poza tym kupno w dużych partiach wymaga sprzedaży w dużych partiach, a sprzedaż w dużych partiach wymaga dużych magazynów.