Ktoś kiedyś proponował aby można było spersonalizować sobie belkę ...
Wersja do druku
Ktoś kiedyś proponował aby można było spersonalizować sobie belkę ...
tak
Proponuje wprowadzenie możliwości ustawienia które zasoby będą wyświetlane w górnym panelu. Aktualnie są tam pokazane informacje o ilości narzędzi, monet desek, kamieni i marmuru. Na wyższych poziomach inne zasoby stają się priorytetem dla graczy, a te które aktualnie są wyświetlane są bezużyteczne, no może poza monetami. Można to rozwiązać poprzez dodanie do menu kontekstowego opcji np. Wyświetl w panelu, dzięki temu gracze będą mieli szybki dostęp do informacji o zasobach które są dla nich najważniejsze. Wydaje mi się, że ta zmiana nie wymaga dużego nakładu pracy, a daje fajne usprawnienie.
Świetny pomysł jestem jak najbardziej za :)
Jeśli dobrze rozumiem, to każdy gracz będzie miał indywidualną możliwość wyboru co ma być wyświetlane na pasku, jeśli o tym mowa jestem ZA ;)
http://screenshooter.net/102670291/elshdgm
Chodzi o ten pasek, fajnie by bylo, gdyby można bylo zmienić np. drewno iglaste na granit i kamień na zaprawę: ogolnie wszystko wedle własnego uznania
A ja bym ten pasek totalnie wywalił, bo informacja z niego żadna. Mając magazyn w każdej strefie można to sprawdzić na 2 kliknięcia, lub nawet w podsumowaniu gospodarki.
ale to juz było.... lalalal, wyszukiwarka nie boli :P
Jestem na tak ale tylko pod warunkiem, że nie można tego usunąć. Stan zasobów łatwo sprawdzić, wystarczy kliknąć na dowolny magazyn lub wcisnąć H na klawiaturze. Jak dla mnie mogliby zrobić tam proste menu - tak byśmy sami wybierali jakie zasoby chcemy stale monitorować. Chociaż wygodniejsza opcja to wywalenie tego w diabły i przesunięcie w prawo informacji związanych z populacją i patentami (skoro obniżenie dymków powiadomień aby nie zachodziły na okno ludności przerasta programistów)
Zachęcam innych Graczy do głosowania!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa