Mi też przestał przynosić podwójnie a wcześniej jednak sie trafiało.
Wersja do druku
Mi też przestał przynosić podwójnie a wcześniej jednak sie trafiało.
Myslalam ze tylko ja takiego pecha mam, nie wiem jak długo ale dawno nic podwojnie nie przyniesli :(
Szkoda ze pisanie na tym forum jest jak mowienie do sciany...
Mi przyniósł 2x tylko, a mam dwoch odkrywców na to wyszkolonych od dłuższego czasu ... ;/
też tak mam
No to jest skandal! Od ponad 2 tygodni mam ten sam problem i kilkakrotnie pisałem do suportu i wiecie co odpowiedzieli? Pisali, że szansa to 30% a to daje 50% i to jest normalne. No ja nie wiem kto tam siedzi? Prawda jest taka, że ta gra nie ma żadnej pomocy technicznej i jak gracze sami sobie z problemem nie poradzą to na suport nie ma co liczyć.
Poczytajcie sobie sami jakie durnoty oni piszą:
"
Uprzejmie informuję, że w tej umiejętności na poziomie trzecim jest 30% szans na to, że odkrywca przyniesie podwójnie przygodę, dlatego niekoniecznie zawsze otrzymasz po jego powrocie dwie przygody lub może przynieść tylko mapy a przez jakiś czas tylko jedną przygodę, gdyż szanse są mniejsze jak 50%. Przypominam, że w grze dodatkowo występuje element losowości, na który nie posiadamy wpływu.
"
Pisałem tym nieukom, że mam trzech takich odkrywców, nawet mi screeny kazali przesyłać w nadziei, że mnie zniechęcą. Posłałem im te screeny, mam 3 odkrywców, od ponad 2 tygodni posyłam ich 2 razy dziennie co daje 6 szans dziennie a każda ma 30% szans. W sumie to grubo ponad 90 razy pod rząd i niczego mi podwójnie nie przyniesiono a wcześniej każdego dnia miałem podwójne dostawy.
napisali:
"
Uprzejmie informuję, że otrzymaliśmy potwierdzenie z Działu Technicznego, iż tak jak wskazuje na to opis tej umiejętności, odkrywca ma 30% szansy na to, że znajdzie podwójną przygodę. Niestety ale nie jest to gwarantowane, że przyniesie dwie przygody, gdyż jest to tylko szansa, do tego wynosząca 30%.
Uprzejmie informuję, że niestety ani Support ani nasi Programiści nie mają wpływu na to jak często nasi Gracze posiadający odkrywców z tą umiejętnością będą otrzymywać podwójne przygody, gdyż występuje tu zasada losowości, co za tym idzie, niestety nie możemy pomóc w tej kwestii.
Pozdrawiam,
Katarzyna
Zespół The Settlers Online
"
No to ja się nie dziwię, że ta gra ma tyle błędów skoro takich maja programistów i dział techniczny. Przecież oni w ogóle graczy mają gdzieś, ich to w ogóle nie obchodzi, że ten błąd eskaluje na coraz więcej graczy.
Jest na to jedna rada... nie płacić, ja nigdy za grę nie płaciłam bo uważam... że z takim supportem i tyloma błędami nie zasługują na moje pieniądze. A teraz jak mnie z tym wkurzyli... nie mam żalu odejść skoro nie byłam na tyle głupia aby posyłać im pieniądze... - nie czuję się jak to młodzież mówi "wydym..." :)
A ten/ta którzy odpisują o "zasadzie losowości" w tym wypadku jest kompletnym ignorantem (są na to dosadniejsze określenia typu kr... id...) bo albo nie przeczytał co się do niego pisze, albo nie rozumie co sam pisze... kozy pasać a nie do komputera!
Wybaczcie ten ton czytający gracze , ale zirytowałam się...
Edit: To jeszcze mam pytanie, jakie są szanse (prawdopodobieństwo), że odkrywca (jeden) nie przyniesie mi dodatkowej przygody/map kiedy ma na to 70% (bo 30% na to że mi przyniesie) 10 dni z rzędu?
Odpowiem: 2,8247525 %
A jakie, że nie przyniesie mi pod rząd 21 razy (to 3 tygodnie od kiedy występuje błąd)?
Tez odpowiem: 0,0558546% !!!
To jeszcze aby było ciekawiej jakie są szanse że 3 odkrywców których posiadam, nie przyniesie mi przez 21 dni dodatkowej mapy/przygody?
Ha! I tu odpowiem: niemal nieprawdopodobne...
A teraz aby było jeszcze mniej prawdopodobnie to odnieście to do liczby graczy którzy zgłosili problem! I odpowiedzcie sobie na pytanie:
Jakie są szanse, że wystąpi owe "nieznalezienie" u np 10 graczy którzy mają od 1-3 odkrywców?
To zadam jeszcze dwa pytania: Czy pani Kasia z zespołu The Settlers Online jest kompetentna? Oraz czy można się nie zirytować?
Alicija, pracownicy Supportu nie są programistami/developerami tworzącymi grę. Support bazuje wyłącznie na informacjach, które otrzymuje z innych departamentów.
Podejrzenie co do nieprawidłowego działania umiejętności "Poszukiwacz kłopotów" zostało już przekazane dalej. Support nie wróży z fusów, więc do otrzymania oficjalnego potwierdzenia ("tak, to błąd"), nigdy nie pojawi się odpowiedź w stylu "skill nie działa prawidłowo, jest to bug".
Tak czy inaczej: gdy pojawi się jakaś nowa informacja na ten temat, postaram się ją umieścić w tym temacie.
Mam tak samo, dodatkowo nie podoba mi się ostatnio wyrafinowany łupieżca, też nic nie przynosi - słownie ZERO :(
a jakiś miesiąc temu statystyka była do przyjęcia :)
Coś jest źle zaprogramowane. Support nie powinien odpisywać w taki sposób "gdyż jest to tylko szansa, do tego wynosząca 30%". Nie ma możliwości by losowość wg jakiegoś tam algorytmu w przypadku 90 poszukiwań przez odkrywców z tą umiejętnością nie dała ani razu podwójnej przygody, map i przygód lub podwójnie map. Pewnie się pojawią tacy co będą twierdzić inaczej. Jeśli tak, to ja poproszę by w czarnych rycerzach lub w mrocznym bractwie na 90 dropów nie było ani razu saletry, która ma podobno prawdopodobieństwo wystąpienia ok. 33%. Poproszę też by odkrywca z długich poszukiwań nie przynosił mi dwa czy 3 razy pod rząd zakazanych eksperymentów lub wiktora podstępnego. Prosiłbym też, żeby przy prawdopodobieństwie 50% na granit w wyspie piratów nie trafiały mi się 11 razy bale na 12 przygód.
Jak żyję, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło w innych miejscach niż ta gra, by biorąc udział w grach losowych gdzie występuje powtarzalność danych wyników mieć taką serię. To tak jakby rzucać 90 razy kostką sześcienną i ani razu nie trafić 6.
Ewidentnie coś jest na rzeczy i w życiu nie uwierzę z twórcy gry gdzieś nie popełnili błędu.
Jakbym jeszcze miał jakieś porównanie to może dałbym ten z 45% na znalezienie "szybkiego" złoża miedzi. W praktyce nigdy mi się nie zdarzyło by 2 geologów musiało być wysłanych więcej niż 8-9 razy (łącznie) w celu znalezienia takiego złoża.
Jak czytam jakie ludzie zgłaszają problemy to odechciewa mi się inwestować w odkrywców.
Abstrahujac generalnie od tematu watku, chcialam tylko zaznaczyc, ze przy wysylce trzech osobnych odkrywcow, z ktorych kazdy ma 30 % szans na znalezienie czegos, nie mozesz sumowac i pisac, ze masz 90 %. W ten sposob przy pieciu - mialabys 150% ;)
Z Twoim komentarzem odn tego, jak malo prawdopodobny jest brak nawet JEDNEGO udanego trafienia, zgadzam sie w pelni.