thx andy
ping 50 - 60 a lagi są
w innych grach lagi są powyżej 90
więc znów serwer (sobota) bądź niewydolność javy/flasha
Wersja do druku
thx andy
ping 50 - 60 a lagi są
w innych grach lagi są powyżej 90
więc znów serwer (sobota) bądź niewydolność javy/flasha
Powiedziałbym, że lagi to na 99,9% wina serwera. Od flasha to możemy mieć jedynie zacinanie w animacjach albo całkowitą zawiechę wtyczki.
Jak będzie całkiem kiepsko, jak z pół roku temu, to znowu zrobią wielkie czyszczenie i przegląd kont i zluzuje się trochę... Tylko żeby wtedy znowu nie wpadli na "cudowny" pomysł ponownego otwarcia serwera, bo będziemy tak się bujać jak na sinusoidzie - pół roku coraz lepiej i pół roku coraz gorzej...
taa bo mam nadzieje, że nie zrobią znów swoich cudownych kolejek dla tych co nie płacili za grę haha
=D
Heja :)
Nie ma się co czarować, TSO nie jest wymagającym niebotycznych osiągów internetowych FPSem, dla których ping czy FPS ma znaczenie kolosalne :)
Należy również pamiętać, że ping zależy w dużej mierze również od operatora, który dostarcza internet nam, a nie tylko od serwera :)
FPS i PING wydaje mi się nie potrzebny, za to z opcją wyłączenia animacji całkowicie się zgadzam :)
Pozdrawiam :)
Spokojnie, z czasem wszystko się unormuje. Nie widziałem jeszcze gry która przez po roku istnienia nie miała błędów.
DSO po roku istnienia nie miala zbyt wielu bledow, ba, nawet lagow nie bylo. Problemy pojawily sie gdy zaczeli dostawiac lokalizowane serwery - najpierw angielskie, potem polskie i inne.
Ewidentnie maja jakies problemy ze skalowaniem infrastruktury i dopoki tego nie rozwiaza, to mozna sytuacje leczyc tylko przez odplyw graczy ..
musieliby wprowadzic jakies menu opcje gdyz chwilowo gracz praktycznie nic nie moze peronalizowac w grze
Jestem za opcją wyłączenia animacji
Pozdrawiam
Podobna propozycja padła już w lipcu tamtego roku:
http://forum.thesettlersonline.pl/th...%99pnych-opcji