Dokładnie przygody nie robisz 1 gienkiem tylko minimum 4-oma by było optymalnie, jak nie więcej czasami!
ps. Co tu ma do znaczenia od kiedy ktoś gra, jak dla mnie nic.
Wersja do druku
W zaleznosci od tego jakie przygody robisz, moze sie okazac, ze najwiecej expa zgarniaja generalowie ktorych poswiecasz w pierwszych falach ataku. Biorac pod uwage, ze jesli nie ma takiej koniecznosci to sie nie czeka na ich regeneracje tylko jedzie dalej - przy rotacji generalow ilosc expa w przeliczeniu na jednego w typowej przygodzie moze wynosic ~500-1000. Latwo sobie policzyc ile przygod trzebaby zrobic zeby dobic do 500k.
Imho rozwoj generala jesli w jakiejs formie bedzie wprowadzony, to najpredzej poprzez system badan. Pozostaje kwestia tego jakie mialyby byc bonusy z tytulu tego rozwoju.
Sprzeciw, jak mi wszyscy zwykli awansują na doświadczonych nie będzie kim robić bloki.
Które wchodzą jak chcą, bo BB robi wszystko, żeby Nam w tym przeszkodzić (czyt. teraz skaczący generałowie).
Dlatego NIE.
Przecież podczas bloku generał nie zdobywa nawet 1 PD bo walki jakoby nie było
Chodziło mi o punkt odniesienia. Dla początkowych leveli te 500K PD to przepaść, dla mnie w sytuacji gdy mi brakuje do kolejnego levelu 350K PD to kwestia wbicia kolejnego levelu + początek kolejnego :) No ale jak pisałem, wszystko i tak się rozbija o to ilu kto posiada generałów Poza tym jeśli już taka opcja awansu miałaby wejść, musiałoby też zostać wprowadzone jakieś indywidualne oznaczenie każdego generała oraz licznik ilości PD jaka mu brakuje do awansu resetowany po każdej porażce.
Mi brakuje ciut ponad 60k do 41 więc dla mnie to też już normalka jest, chodź potem się schody zaczną robić, teraz szybko idzie jeszcze. Fakt gienek i jego ulepszenie nie głupi pomysł ale wtedy traci sens zakup wetka za kleje czy zdobycia z eventu. Dla tych co zaczynają to jest liczba niewyobrażalna gdy po 1k-2k do next lvl mają
Mi brakuje jakoś 9/10x wiktor/wiking/czarni na 46(co jeszcze przed ewentem, lub na początku niego powinienem osiągnąć), a zrobic ze zwykłych gienków szybkich nie chce, tym bardziej wetków, bo kto mi bloki będzie robił, co najwyżej dać im mnoooooże jakieś nowe skile, dzięki czemu będą lepiej ... i co tu mają robić lepiej, bo jak mam ich do bloków, to po wała mam ich rozwijać, a reszte, a i owszem niech coś tam w ataku mają więcej, więcej w celności i obronie i niech ewentualnie takich gienków do awansu będzie też max2 na wetka, 4 na szybkiego i starczy, niech się rozwijają w inny sposób(-upragniony system badań i pvp).
I ps: a jak taki gienek na awans nie będzie miał licznika to nigdy tego nie osiągniesz, a nawet z tym łatwo to oszukać- tego do awansu wysyłasz tylko na finalne ataki i zaraz awansuje, a reszta czeka na powrót do zdrowia i po pierwszego awansie, tez awansuje- skutek kilka tygodni robisz dłużej przygody i masz wetków, z ewentu masz wetków, za kleje masz wetków, kto zrobi nowe poradniki, na samych wetków???
Może od razu wprowadźmy "super weterana", albo "weterana z T-1000"- nieśmiertelnego, co przeniesie 500 wojska z częściami od terminatora, będzie miał +200% do ataku, wbijmy 50lvl po 5dniach od rozpoczęcia gry i będzie oka, co?????
Do niektórych dalej nie dociera, że wbicie podanej przykładowo ilości 500K PD JEDNYM generałem może być dość trudne. Po pierwsze chcąc awansować generała, rezygnujemy z ataków weteranem (jeśli go posiadamy), przez co straty mamy większe i wolniej robimy przygody. Nie zawsze też robi się samych Wiktorów, Wikingów czy Czarnych. Do tego jeszcze mamy kwestię PD z obozów blokowanych - po pokonaniu przywódcy obozy znikają, a generał niszczący przywódcę de facto w nich nie walczy, więc PD z tych obozów mu się nie zalicza :) A blokujący nie zdobywa PD bo nie zakończył walki. Czyli bloki dodatkowo wydłużają proces awansu. Taka opcja awansu mogłaby czasem zachęcić do rezygnacji z bloków i rozwalania obozów jeden po drugim :)
Jak to kto? Mistrz Poznańczyk :)
Przecież to można wprowadzić razem z opcją awansu generała. Jak pisałem już wcześniej: