Ja również chciałabym większą wyspę. Może nie 9x9, ale 5x5 byłoby ok :D
AndyKozakow, nie jestem na Czarcim, więc nie zajrzę, ale zrób screeny, bo bardzo chciałabym zobaczyć :D
Wersja do druku
Ja również chciałabym większą wyspę. Może nie 9x9, ale 5x5 byłoby ok :D
AndyKozakow, nie jestem na Czarcim, więc nie zajrzę, ale zrób screeny, bo bardzo chciałabym zobaczyć :D
myślę że przydać się by się przydała na jakieś 50 młynów wodnych ;) ale pewnie zostanie tak jak jest
ps
masz mały przedsmak co jest u niego ;)
http://shadow-mk.pl/NewPicture740.jpg
Zmniejszcie widok wyspy do minimum, patrzcie ile miejsca się marnuje. Jeśli więc nie większa powierzchnia same wyspy to kilka wysp "córek" wokół niej.
Ew. przesunięcie samej wyspy w któryś z rogów a wygospodarowane miejsce przeznaczyć na jedną większą wyspę "córkę".
We wczesnych Settlersach były doki i porty, dodać je (bez utraty patentów budowlanych) i już można prowadzić komunikację pomiędzy wyspami.
Żal miejsca na takie bajery - wolę zagospodarować je pod gospodarkę i pod zwiększenie liczby ludności - skoro generałowie nie potrafią zrobić większego zaciągu, aniżeli 200 szt wojska - to niektóre starcia wymagają sporych zasobów wojskowych.
Shadow, dzięki :) Chętnie bym zobaczyła całą :D :P
Acoma
Jednemu zal drugiemu nie, mam 5600 populacji i tak rozwiniętą gospodarkę że dziennie daje w piach ok 5k rekrutów (bez żalu) i robie 2-3 byki i czasami nawet wyspe jeszcze...
Stale mam magazynie 300 kuszników 500 konnych 200 puszkarzy i 300 eź do tego reszta to tylko rekruci robieni na mayersach na bieżąco
To co mam sobie nie urozmaicić wysepki:)
Nie chciałbym żeby rozmiar wyspy był ograniczeniem dla mnie do większej zabawy i frajdy przy projektowaniu wyspy... a teraz tak jest.
Bajery nie bajery mnie się bardzo podoba i cieszy mnie że innym też :) W realu prezentuję się to jeszcze lepiej :)
Szkoda że nie ma konkursu na najpiękniejszą wyspę bo z chęcią bym się zgłosił.
Za pół roku - o ile będę miał jeszcze cierpliwość i czas do grania, to może zajmę się upiększaniem. Na razie zajmuję się pilnowaniem gospodarki i czyszczeniem wyspy z bandytów.
Większa powierzchnia wyspy przy takiej samej ilosci patentow => więcej miejsca na rozbudowę => więcej miejsc gdzie można sobie postawic wg schematu optymalne centrum produkcyjne czegokolwiek (magazyn + budynki w okolo)
Wieksza powierzchnia wyspy przy odpowiednim wzroscie ilosci patentow => radykalny wzrost mozliwosci produkcji => jeszcze wieksze mozliwosci tasmowego robienia przygod.
W pierwszym przypadku prowadzi to do tego, ze kazda wioska bedzie wygladala tak samo (wg poradnika). W drugim - do tego, ze szybciej dojdziemy do momentu znudzenia.
Generalnie jestem na nie.
A kto Ci każe budować według schematu?
Większa wyspa taśmowe robienie przygód? Większej głupoty nie słyszałem.
Cena patentów zostaje ta sama, podobnie jak i ilość - sądzisz, że wszyscy rzucą się do ich kupowania?
Nikt nie kaze budowac wg schematu, schemat powstaje dlatego, ze ktos traci czas na znalezienie optymalnej zabudowy. Z czego inni potem korzystaja.
Za dodatkowe podbite sektory musimy dostawac patenty, co jest implikowane przez oryginalna propozycję, inaczej bylaby bez sensu.