Powinno być: Zamień w magazynie prowiantu 250 szt. kamieni na 50 szt. marmuru.
Wersja do druku
Nie mam w tej chwili żadnego z tych zadań, ale były takie kwiatki w stylu "utrzymaj produkcję węgla na poziomie 0szt./12h". Niemal każdy wyłączał smolarzy, wstrzymywał kopalnię i czekał, czekał... a zadanie nie zaliczone. Bo tłumaczom nie przyszło do głowy napisać "Wejdź w podsumowanie gospodarki i sprawdź produkcję węgla. Utrzymaj poziom produkcji wyższy niż zapotrzebowanie (wskaźnik na +)". A dokładnie o to chodziło w tym zadaniu - o zrównoważanie gospodarki wskazanego surowca w taki sposób, by jego produkcja była wyższa od zużycia. Proste, ale treść zadania wskazywała, że produkcja ma być ZERO na 12h - a więc że nie powinno się nic produkować...
Betooniusz, treść nie najgorsza, ale o ile dobrze pamiętam, to w tym zadaniu ktoś zapomniał dopisać "i użyj na domu władyki by dodać marmur do magazynu" - samo wytworzenie nie zalicza zadania - tak mi się kojarzy, ale głowy nie dam.
Nie jest logiczne Podkołdernik - gdyby było, to większość nie miałaby problemu z tym zadaniem i nie wstrzymywała produkcji - test zadania nie wskazywał, że chodzi o stosunek produkcji do zużycia, a jedynie samej produkcji. Nie pamiętam słowa "przynajmniej", ale nie upieram się.
Jest logiczne , bo jak jest napisane "przynajmniej" to logiczne,że może być więcej. Nie wiem skąd masz dane ,że większość ?(może Ci się jedynie wydawać);) Ja tam widze na pomocy ,że znaczna część osób nie rozumie co czyta i np. gdy jest napisane "przypnij pinezke w menu budowli' to szuka jej w zadniach ;)
Ten argument sam w sobie jest bez sensu. "Nie jest logiczne ,bo większość ma problemy" ;) To co najwyżej świadczy, ze te osoby mają problem czytania ze zrozumieniem. Od kiedy to coś z czym większość ma problemy jest nielogiczne? ;)
"Osiągnij wartość PRODUKCJI węgla/brązu przynajmniej na poziomie: 0 szt./12 godz."
Wartość produkcji nie może być ujemna! Albo coś produkujemy albo nie!
W zadaniu chodziło o różnicę między wydobyciem/produkcją a zużyciem - tu jak najbardziej może wystąpić wartość ujemna.
Treść zadania powinna wyglądać następująco:
Uzyskaj nieujemną różnicę między produkcją węgla/brązu a jego zużyciem.
Sir, dziękuję za szczegółową treść zadania i logiczne wyjaśnienie :)
Tak czy inaczej, w zadaniu zabrakło informacji, że jest ono powiązane ze wskaźnikami w Podsumowaniu Gospodarki i na tym gracz ma się opierać.
Może nie jestem geniuszem i nie błyszczę super inteligencją, ale w życiu codziennym radzę sobie nieźle. Jednak to zadanie mnie zagięło - produkcję węgla miałam uruchomioną, a więc PRODUKCJA była na plus, "przynajmniej 0/12h". Ale... zużycie miałam większe niż zapotrzebowanie, dlatego nie zaliczało zadania. Bo nie o samą produkcję chodziło, a o bilans na 0 lub wyższy między produkcją a zużyciem. I takiej właśnie informacji brakuje bardzo :)
mamprzygotuj 1000 woni dziczyzny ,przygotowałem 100000 i zadanie dalej wisi :(wie kto dla czego ??
dodaj je jeszcze do zloza
dodałem oczywiście ,ale nic nie dało ,próbowałem nawet dokładnie 1000 robić i nic