-
Ten problem jest znany od kilku miesięcy !!!!
Xaar ma gotowe regułki i "kopiuj - wklej" .... co ma innego powiedzieć ? Że kupią lepsze serwery ? Zapomnijcie o tym .....
Złodzieje umieją tylko kombinować jak nas oskubać z kasy !!! Ale, żeby naprawiać swoje błędy to mają wylane !!!
Dzisiaj kolejna osoba z naszej gildii straciła konto ..... to już zaczyna być plaga, a Xaar osobiście informował, że ten błąd nie będzie się już powtarzał, bo zrobili coś co uchroni następnych graczy przed utratą konta .... widać KŁAMAŁ W ŻYWE OCZY !!!
Już powoli zaczyna mnie irytować całe towarzystwo z BB ..... są nastawieni na kasę i nic po za tym !!!
Dodatkowo serwer NOWA ZIEMIA jest już pozostawiony sam sobie .... mody już tam nawet nie zaglądają .... i wy myślicie, że support przejmuje się "starymi" serwerami ??? KASA KASA KASA Panowie. Przykład cichego załatwienia sprawy studni artezyjskiej jest nadwyraz wyraźny !!
-
Picasso_PL, najwyraźniej towarzyszą Ci intensywne emocje - oczywiście doskonale to rozumiem, ponieważ sytuacja z (głównie wieczornymi) lagami trwa już od jakiegoś czasu, a oficjalna informacja o ewentualnej poprawie jeszcze się nie pojawiła. Prosiłbym jednak by nie nadużywać wielkich liter oraz nie sugerować czegoś, co jest niezgodne z prawdą.
Poprawka wprowadzona podczas ostatnich prac konserwacyjnych (04.10.2012) wyeliminowała część problemów, jednak - jak widać, nie 100% (już po konserwacji otrzymaliśmy informacje, że nie wszystkie strefy zostały w pełni odblokowane).
Chciałbym również wyraźnie zaznaczyć, że nikt nie "traci" konta. Zgadza się, w wyjątkowych sytuacjach konto może zostać zablokowane w wyniku błędu, jednak wystarczy zgłosić to do Supportu - wtedy sytuacja zostanie przeanalizowana, a rozwiązanie wdrożone tak szybko jak to możliwe.
W sprawie lagów: mogę jedynie ponownie powtórzyć, że technicy pracują nad rozwiązaniem. Niedługo powinno pojawić się więcej informacji o postępach, jednak nadal nie dysponuję konkretnym (potwierdzonym) terminem.
Jeśli uważasz, że na danym serwerze jest za mało moderatorów, bardzo proszę przekazać tę informację drogą oficjalną - poprzez Support.
Natomiast jeśli chodzi o błędnie działającą studnię - już wiele tygodni (jak nie miesięcy) temu pisałem, że zostanie to poprawione.
-
Panie adminie z całym szacunkiem ale dalej lejesz wodę jak ta studnia która jest zbugowana.
"Nikt nie traci konta" to proszę napisz jak mam rozumieć nie możliwość zalogowania się (w przypadku mojej żony) przez 2 tygodnie a niektórych osób w innych wątkach przez 3-4 tygodnie??
Czy pan admin uważa, że to jest "normalna" sytuacja oraz proces naprawienia jej przebiega prawidłowo?
A do supportu o czym mam pisać? Po raz enty to samo i dostać tą samą odpowiedź "Znamy problem i jak tylko usuniemy (patrz post wyżej ostatni akapit ile usuwają problem ze studnią) to będziesz mógł grać.
Idąc dalej - wyobrażasz sobie, że taka osoba dalej będzie chciała grać/wydać kasę na tę grę?? Bo ja szczerze w to wątpię.
Pozdro.
### EDIT ###
P.S.
Dalej czekam na odpowiedź na moje proste pytanie zadane już kilka razy w innych wątkach mam nadzieję, że admin w końcu znajdzie jaja i odpowie dlaczego nie podali do publicznej wiadomości informacji o krytycznym błędzie po którym na czas nie określony traci się dostęp do konta.
### /EDIT ###
-
Witam serdecznie, dlaczego nie mogę normalnie grać? Dlaczego przy każdym ataku muszę bać się czy coś kolejnego się nie posypie? Czy generał znów nie zmieni zdania i nie zaatakuje innego obozu ? Dlaczego muszę czekać półtorej godziny od momentu w którym wysłałem generała, do o momentu aż łaskawie pojawi się w menu gwiazdy na przygodzie ? Dlaczego muszę się kilkakrotnie logować zanim faktycznie zobaczę aktualny stan mojej sprzedaży bo zamiast wystawionych ofert widzę puste pola? Dlaczego nie widzie normalnie historii transakcji zaraz po ich nastaniu tylko muszę sie ponownie logować żeby pojawiła się ? Dlaczego każda poprawka powoduje kolejne gigantyczne błędy? Jak choćby ostatnie dodanie widoczności ludzi w gildii spowodowało zdublowanie, czy zwielokrotnienie niektórych użytkowników na listach znajomych! Dlaczego nawet głupiego pomniku, choć on udaje ze się daje wystawić, nie mogę sprzedać ? Dlaczego mój znajomy nie może zrobić nic w przygodzie "wikingowie" bo już ma 6 całkowicie nieznajomych osób "zaproszonych" do przygody? Dlaczego nawet BANALNY opis usprawnień w grze - posiada najbardziej prostackie błędy - na forum napisane jest, że handel ze znajomym możliwy po 72 godzinach, w wiadomości powitalnej że po 24 godzinach !
Dlaczego za zadawanie głośno takich pytań dostaje się BANY ! Układ koleżeński - bez jakiejkolwiek kontroli nad moderatorami - nad ich zachowaniem nad ich pracą tylko pogłębia rozżalenie funkcjonowania polskiej wersji gry. Niewątpliwie ilość polskich moderatorów też nie powala na kolana, jeśli mają realnie pełnić swoje funkcje to każdy z nich powinien siedzieć na grze 6-8 godzin (bo na serwer przypada góra 3-4. W dodatku jeszcze mają pod nadzorem inne serwery. Dlaczego podstawowym pytaniem jest "czy jest moderator" lub też bardziej retorycznym, "gdzie jest moderator jak go potrzeba" !
Choć jestem w pełni świadomy problemów gry jako doświadczony project manager mogę jedynie domyślać się, że brakuje REALNEGO teamu który tą grę jest w stanie rozwijać a cały proces developerski opiera się o całkowicie przypadkowe, uwikłane w korporacyjne zabawy osoby, które zamiast REALNIE zająć się samą grą i rozwiązywaniem jej problemów, zajmują się wszystkim innym, a problemy pozostawiają na koniec.
-
Marlice, w pełni się z Tobą zgadzam: sytuacja, w której konto jest niedostępne przez 2 tygodnie nie jest "normalna" - dlatego też doskonale rozumiem Twoje rozczarowanie. Formularz związany z migracją (Facebook->UPLAY) zostanie naprawiony, jednak nadal nie dostałem potwierdzonej daty. Mogę jedynie ponownie poprosić o jeszcze trochę cierpliwości.
de_vile, wklejoną przez Ciebie treść (post powyżej) widziałem już w kilku miejscach (np. Facebook - i to tam udzieliłem odpowiedzi), w przyszłości prosiłbym, by swoje zapytania kierować albo bezpośrednio do Supportu, albo chociaż w jedno miejsce. Wklejanie identycznych treści w wielu miejscach raz w niczym nie pomaga.
-
Oczywiści, pierwsze co to wysłałem swoje pytanie do supportu. Niestety support , jak i wielu innych wypadkach ma to pytanie w poważaniu. Co jest Faktem i tez nie raz Tobie zgłaszałem, że brak odpowiedzi to nie jest "pracowanie nad rozwiązaniem" tylko brakiem szacunku dla graczy. Możliwe że podobne lub nawet tej samej treści pytania widziałeś w rożnych miejscach jednak zdaje się, że odpowiedź przez ciebie udzielona do tej pory nikogo nie zadowoliła. Możliwe, że albo nie rozumiesz PYTAŃ, albo celowo udajesz ze ich nie rozumiesz. Tylko nie wiem co jest gorsze.
1. Czy generał nie zmieni "Zdania" , to nie jest kwestia wejścia w zasięg lub nie innego obozu, tylko znikającego generała i pojawiającego się jako wychodzącego z innego obozu .. po przegranej bitwie , gdy TEN obóz nie był w zasięgu. ... całkowite niezrozumienie pytania.
2. Dlaczego muszę czekać półtorej godziny od momentu w którym wysłałem generała, do o momentu aż łaskawie pojawi się w menu gwiazdy na przygodzie ? ... całkowity brak odpowiedzi.
3. Dlaczego muszę się kilkakrotnie logować zanim faktycznie zobaczę aktualny stan mojej sprzedaży bo zamiast wystawionych ofert widzę puste pola?
Dlaczego nie widzie normalnie historii transakcji zaraz po ich nastaniu tylko muszę sie ponownie logować żeby pojawiła się ?
Fakt ze ktoś "pracuje" nad rozwiązaniem problemu, nie jest rozwiązaniem problemu. Termin, to jest informacja, a "pracujemy nad tym" to... całkowity brak odpowiedzi.
4. Dlaczego każda poprawka powoduje kolejne gigantyczne błędy? Jak choćby ostatnie dodanie widoczności ludzi w gildii spowodowało zdublowanie, czy zwielokrotnienie niektórych użytkowników na listach znajomych! - Jak wyżej , "pracujemy nad tym" to ... całkowity brak odpowiedzi.
5. Dlaczego nawet głupiego pomniku, choć on udaje ze się daje wystawić, nie mogę sprzedać ? ... całkowity brak odpowiedzi.
6. Dlaczego mój znajomy nie może zrobić nic w przygodzie "wikingowie" bo już ma 6 całkowicie nieznajomych osób "zaproszonych" do przygody? ... całkowity brak odpowiedzi.
7. Dlaczego nawet BANALNY opis usprawnień w grze - posiada najbardziej prostackie błędy - na forum napisane jest, że handel ze znajomym możliwy po 72 godzinach, w wiadomości powitalnej że po 24 godzinach ! - Wyjaśnienie jest, tylko ... dlaczego tak się dzieje, że nie kontrolujesz tego co już gdzieś napisałeś i nie korygujesz ?
8. Dlaczego za zadawanie głośno takich pytań dostaje się BANY ! .... tak, napisać do supportu, i co z tego? Support jeszcze powinien odpowiedzieć! Wczoraj zadałem TYLKO te pytania co powyżej nic więcej. 3 wiadomości. Ban. A ty co ? .. jeśli się nie zgadzasz to do supportu.
9. Dlaczego podstawowym pytaniem jest "czy jest moderator" lub też bardziej retorycznym, "gdzie jest moderator jak go potrzeba" ! ... całkowity brak odpowiedzi.
echh , nawet BBCode nie działa tak jak to ktoś wymyślił [COLOR="rgb(139, 0, 0)"][/COLOR] [COLOR="rgb(160, 82, 45)"][/COLOR]
10. Dlaczego strona po wysłaniu formularza kontaktowego do supportu ładuje się bez styli ?
Jeśli bardzo chce, namnożę ci jeszcze pytań, bo mam ich cały zapas, spędzając po klika godzin na kanale "pomoc" człowiek napatrzy sie
i nasłucha o problemach , REALNYCH problemach w grze.
11. Znikające konta, Zadziorski, Dudy222, pem777 .....
12. Po "magicznym" rozmnożeniu się graczy nagle okazuje się, że do zadania potrzeba więcej graczy niż gildia ma. Powiem więcej. Więcej niż gildia może LICZYĆ...
13. "magicznie" znikające studnie artezyjskie zaraz po ich zakupie.
14. Lagi w grze które widać gołym okiem, sięgające kilkunastu minut. Tak, dobrze było przerzucić część lagów na mało widoczne elementy jak właśnie handel czy przemarsz generałów, ale mimo to je widać , i genialna odpowiedź supportu, jeśli atak nie wyjdzie z uwagi na LAG, "twoja strategia obejmowała wykorzystanie blokowania, a za bloki nie odpowiadamy." Jeśli stworzyło się grę która umożliwia w taki sposób granie i taki jest jej gameplay, to za to że coś się nie udaje i nie można korzystać z całego GamePlay'a gry z uwagi na lagi odpowiada twórca.
-
1, 2 - problem z czasem został przekazany dalej, niestety nie dysponuję terminem wprowadzenia fixa.
3 - problem z odświeżaniem (na bieżąco) historii transakcji został przekazany dalej, nie dysponuję terminem wprowadzenia poprawki.
4 - najpierw nowa wersja gry przechodzi testy wewnętrzne, później trafia na serwer testowy do testów ogólnych. Jeśli nie wykryje się poważnych błędów, wersja trafia na serwery normalne. Problem z listą znajomych nie wystąpił na serwerze testowym, więc nie mogliśmy przygotować poprawki jeszcze przed wgraniem nowości na polskie serwery.
5 - pomników w grze jest sporo, proszę przekazać szczegóły (m.in. pełną nazwę obiektu) do Supportu - postaramy się przeanalizować problem.
6 - problem z przygodami jest już znany, proces tworzenia poprawki trwa.
7 - obawiam się, że nie jestem w stanie za każdym razem analizować wszystkich postów, które zostały przeze mnie dodane w przeszłości. Jeśli odnosisz się do tematu "Zmiany w grze - 04.10.2012", to 72h zostało tam zmienione na 24h kilka dni temu.
8 - niestety nadal nie mam pojęcia o jakie pytania Ci chodzi, więc nie mogę się do tego odnieść. Przewidywany czas udzielenia odpowiedzi na zapytanie przesłane do Supportu to 48h. Po odnotowaniu zgłoszenia w naszym systemie, otrzymasz potwierdzenie (wiadomość e-mail) - wtedy masz pewność, że zostanie udzielona odpowiedź.
9 - tak jak pisałem na Facebooku, swoje zastrzeżenia co do moderacji należy przekazywać bezpośrednio do Supportu.
10 - wszystko wskazuje na to, że przyczyną problemu jest https - nie wiem kiedy zostanie wprowadzona ewentualna poprawka. Na szczęście zgłoszenia są wysyłane prawidłowo, więc jest to tylko błąd wizualny.
11 - ponownie napiszę, że konta same z siebie nie znikają. Dodam też, że jedynie gracz może usunąć swoje konto.
12 - o problemie już wiemy, prace nad poprawką trwają.
13 - żadna zakupiona studnia nie powinna wracać do menu gwiazdy.
14 - o lagach już pisałem: jeśli pojawią się nowe informacje, od razu o tym poinformuję.
-
W powyszym wątku pozwolę sobie wrzucić uwagi "średnio obeznangeo z komputerami laika"
1. Sytuacja nie uległa 'żadnej" poprawie - wręcz przeciwnie po wprowadzeniu nowego handlu jest jeszcze gorzej - co jest pewnie związane z brakiem mozliwości "obliczeniowych" serwera. Tu nie potrzeba byc informatykiem że nowy handel znacznie bardziej "muli" kompa niż stary.
2. Odpowiedzi Supportu mogę przytoczyć w ciemno (jest ich standardowo kilka, również jestem ciekaw czy jest inny podpis niz pani "Kasia" z Supportu :) i tak naprwdę Bb_Xaar - są one standardowe - wiemy, pracujemy , "kiedyś będzie" lepiej
3. Robienie bloków wieczorem mija się z celem wobec powyższego. Jedyny pozytyw to to że czat działa i mozna przynajmniej sobie pogadac ze Znajomymi.
WNIOSKI:
a) Proponuje wziąć jednego technika z Supportu, żeby napisał co i jak - wśród 200 tys ludzi grających w Polsce zapewne znajdzie się paru graczy którzy zrozumieją i przetłumaczą na polskie co się dzieje laikom co nie są informatykami.
b) Podać termin do kiedy problem będzie naprawiony lub będziecie wiedzieć coś więcej i napisać o tym, bo cierpliwość ma swoje granice
c) Jeżeli to problem tylko lokalny (czytaj POLSKIE serwery laboratorium BB wynagrodzić graczom utrudnienia jakaś "duperela" - może być silos, opactwo lub przynajmniej 'Kosz egzotyczny" :) "joke"
-
Steelkill, gdy tylko dostanę więcej informacji o obecnej sytuacji z lagami, od razu o tym poinformuję - obiecuję. :)
Z moich informacji wynika, że utrudnienia te (lagi), występują również na innych wersjach językowych.
-
Muszę zacytować swoje słowa "Możliwe, że albo nie rozumiesz PYTAŃ, albo celowo udajesz ze ich nie rozumiesz. Tylko nie wiem co jest gorsze."
13. "magicznie" znikające studnie artezyjskie zaraz po ich zakupie.
13 - żadna zakupiona studnia nie powinna wracać do menu gwiazdy.
Jeśli można przedmiot NABYĆ drogą kupna przez HANDEL to po NABYCIU winna ona pojawić się w menu GWIAZDY tak by można ją było WYBUDOWAĆ i choć RAZ użyć.