-
quisel, otwórz sobie magazyn prowiantu, najedź na obrazek marmuru i przeczytaj co tam jest napisane, uważnie, dokładnie wszystko. (Zacytuję Ci żebyś miał łatwiej)
"BLOK MARMURU - Idealny blok marmuru. Zapomniany i porzucony, ten nieszczęsny blok marmuru szuka nowego właściciela i nowego przeznaczenia. Efekt: Użyj na domu władyki, aby dostać 50 szt. Marmur."
Teraz zadanie, masz przygotować taką ilość BLOKÓW MARMURU aby otrzymać 250 szt. marmuru.
Teraz rozumiesz? Masz przygotować w magazynie prowiantu 5 sztuk "przedmiotu" który nazywa się blok marmuru.
To nie jest błędnie sformułowane zdanie tylko efekt tego, że ludzie nie czytają co jest napisane a tylko patrzą na obrazki.
-
chyba tobie jedynemu musze przyznać rację.. mimo wszystko treść zadania jest nie jasna.. nie wiem czy miałeś już to zadanie czy nie ale jak do niego dojdziesz to zobaczysz że w zadaniu nie ma nawet słowa o magazynie prowiantu.. szkoda że nie mogę się do niego cofnąć.. i właśnie tylko ten obrazek na to wskazuje
-
tak zgadza sięnie ma napisane o magazynie prowiantu, ale to zadanie jest jednym z kilkunastu, które wprowadzajaCię w grę. chwilęwcześniej wybudowałeś magazyn prowiantu i to zadanie ma na celu nauczyć Cię jak sięz tego magazynu prowiantu korzysta, to że Tobie nie chciało się zobaczyć co i gdzie w nowym budynku jest i jak sięnazywa to chyba nie jest winą ani twórców gry, ani moją... prawda?
-
Miałem dawno i nie pamiętam co tam było napisane dokładnie ale akurat wiedziałem co to jest blok marmuru więc nie miałem problemu, faktycznie jeśli nic nie ma o magazynie prowiantu a wskoczy nowemu graczowi który jeszcze nie wie gdzie szukać może mieć problem. Ale coś mi się tak majaczy że to w samouczku było a w samouczku na 100% w podpowiedzi jest wszystko napisane, tylko trzeba zjechać na dół suwaczkiem z boku czasem żeby podpowiedź zobaczyć. Chociaż może to dopiero w tym nowym, jeszcze nie wprowadzonym samouczku a nie tu, nie pamiętam, jeżeli tak to będzie ;)
Edit: A czyli dobrze mi się wydawało, to jest w samouczku, no to nie ma zmiłuj, nie uwierzę że nie było słowa o magazynie prowiantu nigdzie w samouczku, po prostu nie doczytałeś, nie zauważyłeś że trzeba przesunąć w dół żeby resztę przeczytać.
-
Korzystając z okazji warto dodać, że obecnie trwają testy nowego samouczka, dużo bardziej rozbudowanego. :)