Mój pomysł nie ma nic wspólnego z odnawianiem złóż czy budową kopalni, nic a nic.
Grafik prac i przerw dostępny na najbliższe 24h lub 12h to jest to co mam na myśli, nic innego.
Wersja do druku
Mój pomysł nie ma nic wspólnego z odnawianiem złóż czy budową kopalni, nic a nic.
Grafik prac i przerw dostępny na najbliższe 24h lub 12h to jest to co mam na myśli, nic innego.
Wiem o co chodzi w Twoim pomyśle. Po prostu w mojej argumentacji posłużyłam się mechaniką gry, tak jak ja ją rozumiem. Grafik i planowanie bez logowania nie jest możliwe, bo gra jest nastawiona na jak najczęstsze wizyty graczy. A to temu przeczy. Jeśli chcesz wyłączyć/włączyć budynek, musisz się zalogować i nie masz innego wyboru. I pewnie nie będziesz miał, a jeśli już to za grube pieniądze. Bo jak pisałam wcześniej - albo poświęcasz czas i kombinujesz, albo płacisz.
Nie rozumiesz Szabora :)Cytat:
Grafik i planowanie bez logowania nie jest możliwe, bo gra jest nastawiona na jak najczęstsze wizyty graczy.
Tym bardziej ja nie rozumiem planowania bez logowania :)
To jest takie proste to co mam na myśli ...
Przeczytaj proszę uważnie.
Jestem zalogowany, ale za 1h idę już spać, moja kopalnia złota pracuje na buffie który kończy się za 3h a bez niego nie chce aby pracowała.
-Co robię ?
Ustawiam czas pracy kopalni na 3h (podczas kiedy jestem w grze, to chyba oczywiste) i po 3h(już pod moja nieobecność) kopalnia przestaje pracować.
Z grafikiem 24/7 przesadziłem to fakt, ale taki grafik czasu pracy i przerw dostępny na 12h czy 6h to było by to.
:*
Doskonale rozumiem. Co więcej - właśnie o tym mówię :) To jest niemożliwe właśnie z tego względu, że aby wyłączyć jakiś budynek, musisz być zalogowany w tym momencie, w którym chcesz go wyłączyć. Może nie wyraziłam się dość jasno.
EDIT: Chodzi mi o to, że jeśli za godzinę kończy Ci się buff, a chcesz iść spać... Cóż... pozostaje Ci albo odłożyć spanie na później, albo wyłączyć budynek już teraz. Bo właśnie w grze chodzi o to, by wszystkie działania były związane z Twoją obecnością. Czy teraz już się zrozumieliśmy? :)
Dobrze, teraz rozumiem :) ale nie widzę tutaj żadnych zastrzeżeń co do pomysłu.
Taki grafik mógłby być dostępny za drobną opłatą (tak aby jakoś się to kalkulowało ) im dłuższy grafik tym droższy.
:)
Edit: biorąc pod uwagę realia, szef nie musi pracować stacjonarnie a od niego i tak jest zależne to co, kiedy i gdzie się dzieje :)
Lub kiedy pracuje stacjonarnie, może wyjść 2h przed zamknięciem, tak ?
Wówczas interes zamykają pracownicy.
Z mojej strony mogę powiedzieć tylko tyle, że takie coś bardzo by ułatwiło grę. Ale do realizacji podchodzę sceptycznie.
Tymczasem... Dobranoc.
Nie sądzę, że aż tak bardzo, bo tutaj nie chodzi o zyski czy o straty, przede wszystkim chodzi o strategiczną moc kierowania interesem :)
Dobranoc.
Mi pomysł się bardzo podoba.
Grafik na tydzień... - może niekoniecznie aż na tak długo.
Miło by było, gdyby pojawiła się funkcja wstrzymania produkcji po jakimś czasie.
Sam pomimo największych chęci, nie zawsze mam możliwość zalogowania się i przekierowania chociażby zboża na inny cel.
Jestem za!
Dobrze to ująłeś Laren.Cytat:
Miło by było, gdyby pojawiła się funkcja wstrzymania produkcji po jakimś czasie.
Sam pomimo największych chęci, nie zawsze mam możliwość zalogowania się i przekierowania chociażby zboża na inny cel.
Pragnę jeszcze dodać, że takie planowanie prac i przerw mam na celu uelastycznienie Twojej infrastruktury pod Twoją nieobecność.
W czasie w którym tak czy siak będziesz nieobecny.