Zeby poczytać jak to znów BB upada i jaka niektórym krzywda, stres i ból sie dzieje?;)
Wersja do druku
Zeby poczytać jak to znów BB upada i jaka niektórym krzywda, stres i ból sie dzieje?;)
odkrywcy nie przynoszą wcale tak mało jajek. Problemem jest tylko absurdalnie wysoka cena przedmiotów w sklepie lub skrócenie eventu do zaledwie 20 dni. Dla przeciętnych graczy którzy nie kupują jaj za klejnoty, mają komplet odkrywców bez umiejętności dających drugi slot pisanek i wysyłają ich wyłącznie na bdp, nie robią codziennie po kilka przygód, nie kupują wielu jaj w handlu czyli takich jak ja kupno składu: doświadczony odkrywca, weteran, mistrz sztuk walk jest mało prawdopodobne a przecież to jest raptem ledwie 4500 pisanek. Oczywiście wielu graczy z levelem 48+ nabiera grubo ponad 8000 jaj i kupi wszystko w tym nieprzydatne premie ale jak tu zachęcać nowicjuszy którzy dopiero badają grę skoro z trzema odkrywcami z tawerny nie kupią sobie nawet jednego jedynego weterana?
Widać bb dba tylko o starych wyjadaczy którzy swego czasu wpłacili (płaczą nadal) sporo $ za klejnoty bo tylko oni mogą czuć się usatysfakcjonowani choć z natury zawsze będą narzekać...
http://static.cdn.ubi.com/0034/archi...r/EE_dates.png
W którym momencie skrócili?
Cena weterana zdaje sie nie zmieniła sie jakos straszliwie, za to ilośc pisanek którą można zdobyc i owszem.
Tak jak piszą przedmówcy, w czasie pierwszego eventu to dopiero był wyczyn zakupić weterana, teraz jajek można zdobyć pełno. Problem polega na tym że wielu graczy chciałoby kupić wszystko w dwa dni.
że Ja się tak przyczepię co 5dni miały się pojawiać nowe ciągi zadań pisankowych, było 1.04 pierwsze, jest 6.04 więc pora na nowe, którego brak! Czyżby BB nie umiało liczyć co to jest co 5dni !? A może zadanie się pojawi jutro albo dziś wieczorem! Z tego co wiadomo zadania wskakują ok 5 rano nowe
Którzy już kupili Mistrz sztuk walki, co jego garnizon z 200 lub 220 osób?
Może i racja, konserwa wielkanocna skończyła sie popołudniu więc może trzeba jeszcze poczekać, do tych pełnych 5 dni.
A mistrz sztuk walk zabiera 220 jednostek.
Tych z BB to chyba trochę pokręciło z tą skrupulatnością.
Wcale nie jest pewne , że nowy łańcuch nie pojawi się po 5 dniach, ale po ukończeniu poprzedniego.
Jest godzina 20:33 i ciąg nowego brak, to na pewno 5 dób czy 5 dni minęło więc kaj ten ciąg nowy jest ??
Czekają aż wszyscy zrobią poprzedni:)
albo na zwałkę porządna ............
amatorszczyzna i tyle. Na początku dziwiłem się że ktoś kupuje klejnoty ale przecież samochody mające fatalną opinię które na pewno będą się psuły (i nie chodzi mi o zużycie części eksploatacyjnych) niezależnie od tego jak się o nie dba też mają swoich amatorów:)
Miałem właśnie pisać co z tym ciągiem zadań, ale widzę, że niektórzy mnie w tym wyręczyli :)
Odnośnie eventu, to jak wysyłacie Odkrywców na poszukiwania skarbów? Czyli waszym zdaniem jak najoptymalniej ich wysyłać... :)
Ja leniwie, na najdłuższe. Raz dziennie i spokój.
Lekko ich podszkoliłem, żeby szybciej szukali i rano po odpaleniu wysyłam na poszukiwania.
Dzisiaj 4 full ulepszonych przyniosło 110 pisanek, pozostałych 14 - 60.
ja wysylam dwa razy dziennie (co 12 godzin) - szybkich na dlugie, tych z tawerny na srednie
na początku wysyłałem 5 włóczykijów na cały dzień, 2 na b.dł. i 3 na długie, to 2 przynosiło po 28 - 30 pisanek, i tak co dziennie, niedawno kupiłem odkrywcę za te pisanki które uzbierałem, tawernianych dałem na b.dł. i dziś rano patrzę ZONK tylko jeden wrócił z paczką pisanek :/ WRRRR
Wysyłanie jakichkolwiek odkrywców na średnie to samobójstwo. Nie lepiej wysyłać ich na długie ? Wracają raz dziennie, ale przyniosą więcej pisanek.
Ja obecnie eksperymentuję z wysyłaniem odkrywców na długie i mieszaniem wysyłań odkrywców na długie i bardzo długie :p
Ja raz zrobiłem eksperyment i szybkich wysłałem chyba z 5 razy w ciągu dnia na najkrótsze, wyszedłem gorzej jakbym wysłał normalnie na długie... Więc wysyłam normalnie wszystkich szybkich na najdłuższe a zwykłych na długie, raz dziennie wysyłam wieczorem i jest spokój...
To chyba najlepszy sposób na pozyskiwanie jajek. Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia szczęścia dotycząca dropienia jajek. To szczęście jest tak dziwne, że mój znajomy potrafi dostać 100 jajek od jednego odkrywcy (dziś), a ja posiadając tą samą umiejętność jeszcze się nawet nie zbliżyłem do tej liczby. Dziwnie praktycznie codziennie ma więcej jajek niż ja, mając przy tym mniej odkrywców. No, ale jeszcze dużo czasu zostało, może ja też będę mieć takie "szczęście" :p
Okej - drobna. Ale mimo to może przynieść więcej jaj. To, że jest ich mało, nie znaczy, że trzeba ich skazywać na takie coś :p Możesz spróbować porównać wyniki np. z 2-3 dni wysyłania na krótkie i z 2-3 dni na długie. I zobaczysz czy nie lepiej zmienić im długość poszukiwań :)
Zadania z kopalnią węgla to napewno wymyślił ktoś co nie ma zielonego pojęcia o tej grze a jeszcze głupszy to zatwierdził, bo potrzeba likwidować jakąś kopalnie żeby zbudować nową bo inaczej nie zaliczy tego pseudo zadania lub wydać 150 niebieskich żeby zdobyć 10 jaj.To tylko potwierdza że BB olewa tą gre.
A co to za problem kopalnie usunac ludzie....
Po co dawać doładowanie do kopalni i po co budować wcześniej kopalnie i cokolwiek robić na wyspie i grać bo nie wiadomo co jakiś mądrala wymyśl wbrew zdrowemu rozsądkowi.Chyba że oto chodzi że im gorzej to lepiej.A dla troli i tak jest dobra zabawa.
Rok temu byly prawie identyczne zadania wiec nie wiem skad to zdziwienie....
8 grubasów(2 zwykłych, reszta szybcy), wczoraj wysłani: 2-bardzo długie, 4-długie, 2-średnie.Tylko jeden z nich przylazł z 10 jajami (słownie dziesięć pisanek); kwestia szczęścia, być może ale faktem jest, że w zeszłorocznym 'jinwencie' odkrywcy przynosili i znajdowali o wiele więcej(a wtedy miałem tylko 2 szybkich i 2 zwykłych).
Ciekawe jak w tym tygodniu będą szły poszukiwania(eh,o tyle dobrze że z pisankami można podgonić na dropach w przygodach ale i to nie zawsze).
W zeszłym roku na bardzo długich było 100% trafienia.
U mnie 15 grubasów (4wyszkolonych) nosi codziennie 200-300 jajek
ja od początku eventu cały czas wysyłam zwyklych odkrywców (4) na bardzo długie poszukiwania i jeszcze ani razu nie przynieśli jaj cały czas leci egz drewno nie wiem jak uzbieram na mistrza :/
Trzej włóczykije wrócili, zero jajek, wysłałem ich na długie, do wieczora wrócą, ale jak jajek dziś nie będzie, to się wnerwię porządnie. Jutro rano 3 tawerniani wracają z b.dł.
U mnie na razie jest tak ze jak wysylam 13 szybkich na srednie to przynosza w sumie 70-80 jajek, Dwa razy wyslalem na b. dlugie - przyniesli mniej niz 200
Posyłam na różne i średnia na 24h (dla zwykłych, szybcy x2):
-krótkie 9,69
-średnie 12,64
-długie 11,45
-b. długie 5,39 (12x0, 7x cos)
U mnie statystyka wygląda następująco, po 7 dniach eventu:
<01.04>
3x wolni (6h) 0,5,5
3x szybcy (12h) 0,0,0
2x szybcy (12h) 10,10
reszty nie mam zapisanej, ale razem przynieśli 215 jaj
<02.04>
8 bardzo długie (0,0,0,0,0,0,0,30,38)
3 długie (30,20,20,0,20,30)
3 średnie (10,0,0,10) = 210 jajek
<03.04>
8 bardzo długie (30,30,0,38,0,50,0,30)
3 długie (0,0,0,0,20,20,20)
3 średnie (0,0,0,10) = 250 jajek
<04.04>
wszyscy bardzo długie (38,38,0,30,0,0,0,0,0,0,0,0,0,50,20) = 176 jajek
<05.04>
wszyscy bardzo długie (20,0,30,30,20,30,30,0,0,30,0,30,38,0,0) = 258
<06.04>
bardzo długie (0,0,30,38,0,30,30,50,0,30,0,0,50)
długie (0,0,0,0,0,10,20,20,20) = 258 (bardzo długie) + 70 długie = 328 jajek
07.04
wszyscy na długich (20,20,20,20,10,30,0,0,0,0,0,0,0,0,20,38,0,38,0,0, 0,0,30,0,0,0,0,0,20) = 266 jajek
Podsumowując:
01.04 - 215 jaj
02.04 - 210 jaj
03.04 - 250 jaj
04.04 - 176 jaj
05.04 - 258 jaj
06.04 - 328 jaj
07.04 - 266 jaj
Razem : 1703 jaj
P.S. W trakcie eventu zmieniła się liczba odkrywców o parę sztuk. Dlatego z czasem jest więcej losowań. Tak wygląda mój rozkład poszukiwań.
Posiadam 3 odkrywców rozwiniętych na 100 %. Co ciekawe, mój znajomy posiada mniej odkrywców, a praktycznie zawsze ma więcej jaj niż ja. Ostatnio 1 odkrywca przyniósł mu 100 jaj (2 sloty + więcej przyniesionych jaj na slocie) do tego często przynoszą mu po 50 jaj. Dziwne, że ja mam te same umiejętności, ale mi nie przynoszą często po 50 jaj i nie przynoszą po 100, czy po 70. Hyh.
Jednak nie mam najgorszych poszukiwań jajek. Nie ma źle, ale mogłoby być lepiej :p
Jednym jaja się sypią jak śnieg zimą, a inni jakby na Saharze na deszczyk czekali