Znowu sie nie da wejsc.Ale co tam. JUTRO technicy laskawie zajma sie problemem...
Wersja do druku
Znowu sie nie da wejsc.Ale co tam. JUTRO technicy laskawie zajma sie problemem...
a support ma wszystko w dupie, odpisał mi na jedno zgłoszenie z 10 od zeszłej niedzieli i to deb.i.lizmami że nic o problemach nie wiedzą.
i znów zwiecha w przygodzie zaraz wywali, BB_xaar ślij sms do tych swoich techników.
ja wszedłem do gry ale nie mam rynku ;/ a potrzebuje kupic drewno ;/
Nie dość, że bronisz na tym forum BB - twierdząc że inni gracze wyolbrzymiają problemy ze stabilnością gry - to jeszcze szukasz na siłę problemów tam, gdzie ich nie ma.
Nie ma żadnego problemu z ekonomią i cenami - w ogóle nie rozumiem skąd taki pomysł. Konto gracza, który nie jest w Gildii oraz nie ma złożonych żadnych ofert handlowych ani nadanych żadnych bufów, powinno się dać przenieść na inny serwer bez problemu.
Jeżeli w jakimś stopniu jest trzymana w bazie danych np. historia bufowania, to spokojnie można konto na serwerze Nowa Ziemia pozostawić bez możliwości logowania się (tak jakby gracz przestał grać).
Takie konto w tej grze, to jest przecież tylko garść liczb:
a) liczniki wszystkich surowców (to co widzicie w zakładach magazynu) w tym klejnotów,
b) czas pozostały do wytworzenia kolejnego osadnika
c) lista budynków zawierająca dla każdego budynku info:
c1) lokalizacja na osi x,
c2) lokalizacja na osi y
c3) typ budynku
c4) poziom budynku (level)
c5) czas do następnego poziomu (jeżeli w trakcie upgradu)
c6) czas do zakończenia buffa (jeżeli jest buf, ale zakładamy, że przenosimy bez bufów)
c7) czas do końca bieżącej produkcji
c8) info, czy budynek wraca do gwiazdy po zburzeniu
c9) ewentualne info o tym, czy budynek jest w trakcie budowy, na której jest pozycji i jaki ma czas postępu budowy
d) lista elementów z menu gwiazdy - tutaj dla różnych typów elementów są wymagane dodatkowe informacje:
d1) dla premii - typ premii, rozmiar premii
d2) dla zasobów - typ zasobu, rozmiar zasobu
d3) dla dodatków - typ dodatku, może jakieś jeszcze informacje
d4) dla geologów: typ geologa, jakiego złoża obecnie szuka, ile czasu do znalezienia złoża mu zostało
d5) dla generałów: typ generała (zakładamy, że nie mamy aktywnej przygody i nie ma woja przypisanego do generała)
e) stan kolejki w magazynie prowiantu
f) stan kolejki w koszarach
g) stan zakupionych elementów ze sklepu (część ma limit na liczbę)
h) bieżące zadania
i) liczba pozwoleń na budowę
Oczywiście, że gracza z aktywnymi przygodami, czy też gracza będącego w Gildii nie da się tak łatwo przenieść. Tylko po co robić z tego problem? Skoro graczy w Gildiach nie da się przenieść, to niech zostaną przeniesione konta graczy, którzy nie są w gildiach.
Nie piszę tego posta bez powodu.
EDIT:
Pff, akurat się trafiło, że cytowałeś. Mam na myśli - wyrzuciło mnie. Już czytam powyższy post. ; )
EDIT2:
Konflikt z tagiem lub nazwą gildii. Napisałem wyraźnie, nie możesz zaprzeczyć. Ekonomia/ceny.. jeżeli tego nie widzisz, to trudno.
+Nie bronię, tylko staram się być obiektywny. Wyzywanie administracji nic wam nie da. Proste.
+Przymusowe przeniesienie nie jest dobrym pomysłem, ale w takim razie 2500 graczy odpada. Oczywiście, jest ich dużo więcej i mogliby się przenieść.
EDIT3:
Uważasz, że wyzywanie innych coś daje?
Uważasz, że wysyłanie 5000 wiadomości do supportu coś daje?
Wyraziłem swoje zdanie odnośnie tych dwóch pytań.
xaar zrób coś dla ludzkości i podaj się do dymisji bo niestety prócz zgłoszeń do działu tech, które nic nie dają, nic innego nie robisz. daj nam adres do tego działu to sami im wiadomość wyślemy.
P.S. Znów wywala
Nie mogę się zgodzić. Napisałeś, że przeniesienie nie jest proste, bo jest kwestia gildii. Ja napisałem, że graczy bez gildii można prosto przenieść. To są dwie zasadniczo różne informacje. Ja nie próbuję udawać, że coś jest nie do wykonania, wyciągając jakieś graniczne przypadki, które można po prostu ominąć.
Odnośnie ekonomii i cen. Nie wierzę, że ktoś na tyle bierze pod uwagę ceny na handlu, że znacznie utrudni mu to funkcjonowanie na nowym serwerze. Żeby tak było, ktoś by musiał celowo trzymać więcej budynków jedynego typu, żeby kupować za ich produkty surowiec innego typu. Co najwyżej może być to kwestia postawienia/zburzenia np. 5 budynków. Wobec faktu, że obecnie nie da się w ogóle grać, to chyba oferta jest kusząca.
Nie mogę się zgodzić. Nie pisałeś wcześniej nic o wyzywaniu. Napisałeś:
Nie próbuj proszę manipulować nami i swoimi wypowiedziami. Napisałeś wprost powyżej, że ludzie przesadzają pisząc o tym, że do gry nie można się zalogować. W tej wypowiedzi nie było nic o wyzywaniu administracji.
Ponawiam prośbę o niewyciąganie problemów tam, gdzie ich nie ma. Kto i kiedy pisał o przymusowym przeniesieniu? Po co manipulujesz informacją?
chyba znowu awaria... od 20 min nie mogę nic zrobić,wysłać wojska do przygody a teraz zalogować się...
Prosimy podać adres do ekipy technicznej sami tam problemy zgłosimy jeśli to prawda że nikt tego nie zgłaszał.