dobra, dzięki za pomoc.
Widać tak miało być, a przyznam, że faktycznie za długo już grałem.
Wersja do druku
dobra, dzięki za pomoc.
Widać tak miało być, a przyznam, że faktycznie za długo już grałem.
Zacznijmy od tego, że jesteś na dysku D a nie na C jak powinieneś. Było pisane wiele razy by nic nie zmieniać podczas instalacji. Ścieżka do pliku Client też jest zła
Postępuj zgodnie z instrukcją a będzie działać o ile masz system 64 bitowy. https://forum.thesettlersonline.pl/t...077#post292077
Uwaga #7: Sprawdzenie systemu 32 czy 64 bit.
1. Wchodzimy w "Mój komputer"
2. Klikamy w wolne pole prawym przyciskiem myszy
3. Klikamy właściwości.
4. Odczytujemy typ systemu (32/64).
Jeśli posiadasz system 32 bitowy to niestety nie pograsz. Chyba że zaktualizujesz system do wersji 64 bit.
windows 10 32bit
Jak klikam aby zagrać nic sie nie pojawia
ten sposób u mnie nie działa
tak pobrany i skopiowany plik client.swf do utworzonego folderu client
dokładnie tu
c:\Users\...\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Client\client.swf
Client się uruchamia z informacją że nie może być zaktualizowany i wyłącza (Your client could not be uptdated!)
żeby nie było mam Windows 7 64bit i przeczytałem wszystkie posty od 1
Posunęłam się już do ostateczności, zrobiłam od nowa system (win 7 64bit), nie zainstalowałam specjalnie antywira, wszelkie sterowniki zainstalowane, postąpiłam jak tutaj https://forum.thesettlersonline.pl/t...l=1#post292077 krok po kroku, aktualizację dla C też zainstalowałam ( helpx.adobe.com/pl/download-install/kb/error_on_launch.html ), cookie udostępniłam ale dalej to samo :((((( brak mi sił
Po ponownym zainstalowaniu Klienta na dysku C i tak dalej, i tak dalej, pokazało się to:
https://zapodaj.net/997eee79bba3d.jpg.html
Zawsze uważałem, że ta gra nie wyszła jeszcze z fazy BETA.
Tak doczytałem właśnie i dziękuje za 12 lat grania no i do widzenia.
ale klikasz client.swf?
jesli nie idzie, odinstaluj klienta i zrob to od nowa, p0tem reset przegladarki, logowanie.
no chyba ze masz system 32 bit.?
a zrob screen zawartosci glownego katalogu:
c:\Users\<user>\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\
u mnie odpaliło bez pobierania(chyba _ na przegladarce avast secure browser jestem w szoku a moze dlatego że wcześniej pobierałem i na chromi nie chciało odpalić
odinstalowywanie nie pomaga za każdym razem (Your client could not be uptdated!)
mam windows 7 Ultimate 64bit
co więcej zrobiłem to samo z instalacją i kopiowaniem pliku client.swf na innym laptopie i wyskakuje to samo (Your client could not be uptdated!) (ten drugi nie miał nawet blokady w postaci antywirusa czy zapory sieciowej)
ten sposób u mnie nie działa Your client could not be uptdated!
z3nfist ratunek potrzebny, chyba u niektórych jak ja np. jest strasznie....na nowym systemie i z ze wszystkimi radami dalej to samo mam, mrugnie i cisza
musisz mieć 64 Bit-y
Spróbuj na stronie głównej włączyć flasha - kłódka po lewej od adresu. Włącz tam też cookies od settlersów.
Wejdź tam w ustawienia witryny i ustaw powiadomienia, javascript, flash na zewzwalaj, a resztę na pytaj. Zresetuj przeglądarkę i spróbuj.
Jak nic się nie zmieni to wejdź w Menadżer Zadań i usuń procesy z klientem (chyba 2) i spróbuj wejść do gry ponownie.
Ewentualnie reset kompa i próba ponownego zalogowania.
Niektóre programy nie działają (lub źle się instalują), gdy w nazwie użytkownika są polskie litery, np.:
c:\Users\Rafał\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\
Może instalator klienta TSO też ma z tym problem?
mi zadziałało tylko na chwilkę ..... pora na zakończenie przygody z tą grą, to jest wielka masakra, że trzeba kombinować i poświęcać czas na takie pierdoły, brawo BB
mi caly czas to wywala .... ktos ma pomysl ????
nie mozna uruchomic programu, poniewaz na komputerz nie znaleziono
api-ms-win-core-localization-I1-2-0.dll sprobuj ponownie zainstalowac program
,aby naprawic ten problem
Spróbuj z ten sposób lub zaktualizuj system.
Uwaga #5:Nie można uruchomić programu - na komputerze nie znaleziono api-ms-win-core-localization-l1-2-0.dll
1. Należy wejść na stronę helpx adobe i zainstalować "Aktualizację dla programu uniwersalnej obsługi C w systemie Windows firmy Microsoft". Rozwiązanie tutaj: helpx.adobe.com/pl/download-install/kb/error_on_launch.html
Reszta mojego posta: https://forum.thesettlersonline.pl/t...l=1#post292077
mam komputer z Win 7 i jak chciałem instalować to coś to wskakiwało tylko The Settlers Online Instaler.exe zamiast The Settlers Online Instaler RC1.exe oraz inna wielkość pliku pobrania niż podana w tej niby pomocy do instalacji nowego klienta . I tak gra nie chce mi się uruchomić więc jako fan settlersów od czasów Amigi jestem bardzo zawiedziony . Szkoda że nie potrafią podać normalnej procedury która zadziała w prosty sposób
u mnie dziala pokazuje sie okienko żeby znowu pobrać ale ja duszę na graj dwa razy i wczytuje sie nowe okno z grą używam win 10/64 i przeglądarkę ege może to komuś pomoże
nie znam sie na tym i niechce zwalic sobie systemu ..... mam win 7 , pomozesz z linkiem do pliku / instalki ?
Jak widzę problem nadal obecny, klient pobrany i kicha .. się naszukałem by odpalić grę a wystarczył lapek z win7 64bit ..po pobraniu klienta gry dokleić client.swf jak w tej instrukcji
forum.thesettlersonline.pl/threads/47562-Nowy-klient-do-pobrania-Dyskusja/page48
klient gry ładował się długo bardzo ale gra działa.. póki co ;)
Jedną z opcji jest aktualizacja systemu Windows 7. Odpalić update'a, zaintalować, zresetować i wtedy próbować. Może to coś da.
Kolejną opcją - aktualizacja na Windows 10 64-bit. Wtedy gracze mają mniej problemów. Czy to coś da? Ciężko powiedzieć.
Nie powinno mieć to wpływu, u mnie niby notatnikiem się otwiera a wszystko działa.
a z innej beczki, próbuję jeszcze na lapku win7 64, ale tu za to ten plik client.swf jakoś mi się zrobił, że uruchom za pomocą xxxxxxDDDD WINAMP, co mam zrobić, żeby jakoś normalnie się uruchamiał, na jaki program zmienić i jak to się stało
Na stacjonarnym z którego piszę, jest, że uruchamia go wspólna biblioteka dll, ale tego znaleźć nie mogłam na lapie
Ściągnąłem program, ściągnąłem plik clienta i działa.
gra nie działa po zainstalowaniu klienta i uruchomieniu w przeglądarce wyskakuje mi błąd "your client could not be updated"
Ciągle tylko każe mi pobrać i instalowac lub odinstalować nowego klienta - ciekawe czy do eventu odpali
Gra nie działa, po zainstalowaniu i zalogowaniu pojawia się błąd połączenia i od wczoraj nie można grać. Super pomysł, żeby zrobić coś takiego 2 dni przed eventem zamiast po nim. Na zdjęciu wspomniany błąd - https://imagizer.imageshack.com/img922/5355/pkZORE.jpghttps://imagizer.imageshack.com/img922/5355/pkZORE.jpg
Nie działa
Nie działa
a na win10 32 bit dal już ktoś rade się logować ?
wczoraj odpalił. dzisiaj nie działa
nadal nie działa chyba do widzenia a raczej żegnam
<sarkazm> Wy hejtujecie a ja się czuję jakby BB dało mi drugą młodość. Cofnęliśmy się w czasie do 2012. Jak uda Wam się wejść to zobaczycie jak to fajnie teraz hula jak 90% ludzi nie gra, serwery nie są przeciążone, nie zacina się, po prostu bajka :cool: </sarkazm>
nie działa niestety zawiesza sie i nie uruchamia sie przegladarka tudzież klient
problem jest 1- komputer ma swoje lata i 64 bit systemy potrzebuja 2razy wiecej pamieci i w rezultacie jakbym zmniejszal ilosc
2- mam full innych programow ktore uzywam i przeinst to wiele godzin siedzenia i w dodatku nie wiem czy sa w ogole 64b ich odpowiedniki
3-instalowanie czasowego klienta ktory widze ze to nic innego jak plik swf ??? swf??? przeciez to dalej flash i dziwi mnie to ze daja clienta do rak ludzia... sam robilem projekty we flashu i sa programy ktore ze skomplilowanego swfa tworza projekt i zaraz beda mieli problemy z wlamaniami jesli duzo umiescili w nim informacji...
4-ciekawe czy ten klient dziala bez zaint.flasha na kompie w co watpie wiec po co jakis klient tymczasowy?
5-niemozna uruchomic takiego samego kanalu grania dopoki nie powstanie calkowite rozwiazanie? nie kozna grac na mac z tego co pisza, na wszystkich wersjach windowsa, nie idzie mi na tablecie... pewnie na linuxa tez nie pojdzie... brawo!
Brawo za zmuszanie ludzi do instalowania windows 10, mnie to nie interesuje, po zainstalowaniu klienta, to cudo będzie zachowywać się jak wirus, czyli już go nie odinstalujecie. Świat oferuje tyle możliwości, że można żyć bez settlersów, staż na grze 27 lat. Dziękuję za te lata. Gra przeglądarkowa ma chodzić na przeglądarce, takiej jakiej ja chcę używać, tyle komentarza.