O nagle się odzywa MOD a może jakaś rada na to żeby gra ruszyła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wersja do druku
O nagle się odzywa MOD a może jakaś rada na to żeby gra ruszyła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi też działa, dzięki :)
"Please start game from the website", a przy próbie zalogowania - The setlers......... (brak odpowiedzi). Tak kończy się 8-letnia przygoda.
Nie działa
DZIAŁA u mnie. spróbujcie kilka razy uruchomić, mi poszło za szóstym razem. może w trybie ciągłym coś zmieniają i dlatego poszło
Potwierdzam!!! Działa!!
TSO mialo byc gra przegladarkowa, i na raz zmienili wszystko, dodaja jakas aplikacje nie zwazajac ze nie kazdy moze sobie aplikacje instalowac. Nie po to zaczynalem gre w przegladarce by teraz przenosic sie na Aplikacje. Tyle czasu bylo aby cos z tym fantem zrobic a poszli po najmniejszej linii oporu. Tyle lat i wszystko poszlo w niwecz.
Chcemy spowrotem gre w przegladarce a nie w aplikacji.
działa znowu u mnie , anytvirus zblokował klienta, dodałam klienta jako wyjatek i działa
no w końcu gra mi ruszyła, pobrałem plik client, utworzyłem folder client bo go nie było, wkleiłem plik i poszło, tak jak screan na stronie 31, system win10
Pobrałem zainstalowałem kliknąłem to potwierdzenie o udostępnieniu aplikacji czy jakoś tak i tyle nic się nie dzieje dalej. Jak klikam "Graj" odświeża stronę na przeglądarce FireFox i to wszystko. Żadne okienko z Harmanem mi się nie pojawia. :C
gra nie działa przekierowuje, cały czas do pobraniA Klienta mimo, że zainstalowany.
Dzięki poszło.. reszta działu wdrożeń w Ubi bez premii świątecznej ;)
pojawił mi się pasek postępu,więc jest szansa. dzięki:)
Hej Z3,
wrzucałem tego *.swf ale dalej nic to nie daje. :mad::mad::mad:
Łażenie po folderach systemowych też nie dla każdego.
Wyjątki do zapory dodane.
Nie mam koncepcji, jak to przepchnąć.
PS Machnij tam jakie koszyki na wsypę :p
Jeśli ktoś nie może odnaleźć ścieżki: c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Client\ bo nie może odnaleźć folderu AppData to:
1. Wchodzimy do folderu c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\ .
2. Przechodzimy do paska na górze - narzędzia główne, udostępnianie, widok.
3. Wybieramy WIDOK.
4. Zaznaczamy "Ukryte elementy".
5. Dalej według poradnika z góry strony.
gra nie dziala, wywala ze to cos co zainstalowalem nie jest pod moj system (czyli win7 32bit) ????
nie działa i co dalej zrobic
Gra nie działa, kierując się wskazówkami,odinstalowanie a następnie zainstalowanie a następnie próbie zalogowania cały czas kieruje do zainstalowania ponownego i nic.
czy komuś poszlo na win7 32bit ?
a ja dalej w doopie, pobrałam wszystko robię jak opisane tylko nie wiem gdzie ten dodatkowy plik wkleić
Jadzia musisz miec lub sama stworzyc ten katalog \client - w folderze z grą , i do niego wkleic ten pilk sciagniety
1. Logujesz się.
2. Klikasz graj i pobierasz klienta.
3. Instalujesz klienta.
4. Pobierasz plik z pierwszego postu.
5. Wchodzisz w c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\
6. Tworzysz nowy folder o nazwie Client
7. Wklejasz pobrany plik.
8. Odświeżasz przeglądarkę, klikasz graj i czekasz aż się klient uruchomi.
gra się nie ładuje nie działa
Mnie zadziałało skopiowałam do istniejącego folderu ten plik
Mnie odpaliła po skopiowaniu tego pliku client.swf ale muli obłędnie i tkwię tuz przed samą grą na brązowym oknie
czyli mamy to o czym mówiliśmy. ech trz się pożegnać
Win 10 32bit nie działa.
Mogłby ktoś wrzucic filmik jak to zrobic ?:D Przepraszam ale farbowana bladynka jestem :D Na informartce się nie znam :P Dla mnie to czarna magia :* Dziekuje ;:)
BB żeby Wam się tak choinki złozyły i wszystkie bąbki potłukły :(
Ten nowy klient u mnie dziala bez zarzutu, ale wspolczuje tym ktorzy maja problemy. A wystarczylo przejsc na HTML5... Ech...
Poradnik dla graczy z systemem 64bit WIN7, WIN8, WIN10 (Raczej nie będzie działać na 32 bitach)
1. Logujesz się.
2. Klikasz graj i pobierasz klienta.
3. Instalujesz klienta. (bez zmiany lokalizacji instalacji)
4. Pobierasz plik z pierwszego postu. https://forum.thesettlersonline.pl/t...l=1#post291980
5. Wchodzisz w c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\
6. Tworzysz nowy folder o nazwie Client
7. Wklejasz pobrany plik.
8. Odświeżasz przeglądarkę, klikasz graj i czekasz aż się klient uruchomi. Może to długo potrwać, nawet kilkanaście minut. Może wyskakiwać problem że program nie odpowiada - ignorujemy to i czekamy. Kolejne uruchomienia będą już trwały chwilę.
Uwaga #1: Jeśli ktoś nie może odnaleźć ścieżki: c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Client\ bo nie może odnaleźć folderu AppData to dla Windows 10.
3. Wybieramy WIDOK.
5. Dalej według poradnika z góry posta.
Dla Windows 7:
1. Górny lewy róg kliknij "Organizuj"
2. Opcje folderów i wyszukiwania
3. Przejdź do zakładki Widok
4. Przejdź do "Ukryte pliki i foldery" i zaznacz "Pokaż ukryte" i zapisz zmiany.
Uwaga #2: Jeśli po kliknięciu "Graj" i odczekaniu 1min nie ładuje się klient to kliknij "Graj" ponownie.
Uwaga #3: Jeśli nadal nic się nie dzieje to spróbuj wyłączyć antywirusy podczas instalacji klienta.
Uwaga #4: Włącz obsługę ciasteczek na stronie głównej.
1. Obok adresu strony głównej kliknij "kłódkę"
2. Kliknij "Pliki cookie"
3. Dopuść pliki cookie z settlersów i kliknij gotowe.
Uwaga #5:Nie można uruchomić programu - na komputerze nie znaleziono api-ms-win-core-localization-l1-2-0.dll
1. Należy wejść na stronę helpx adobe i zainstalować "Aktualizację dla programu uniwersalnej obsługi C w systemie Windows firmy Microsoft". Rozwiązanie tutaj: helpx.adobe.com/pl/download-install/kb/error_on_launch.html
Uwaga #6: Do użytkowników MAC - wersja na ten system ma być wypuszczona na początku stycznia(źródło)
Uwaga #7: Sprawdzenie systemu 32 czy 64 bit.
1. Wchodzimy w "Mój komputer"
2. Klikamy w wolne pole prawym przyciskiem myszy
3. Klikamy właściwości.
4. Odczytujemy typ systemu (32/64)
dziekuje, u mnie zadziałało, jednym słowem BB jesteś cienka jak Bolek i cały twój zespół !!!!! :)
wszyściuteńko zrobiłam dokładnie krok po kroku i niestety lipa, mam win 7 64 bit
może namieszałam już konkretnie gdzie indziej, bo wszystkiego próbowałam, kazali usunąć flasha, usunęłam, kazali zainstalować unity to zainstalowałam, teraz próbuję to wszystko odwrócić
Dziękuje za pomoc. Udało się zalogować. :)
U mnie jest instalator, który po odpaleniu kieruje do deinstalacji gry z kompa. Gdy klikam w "Graj" na przeglądarce, wyskakuje jakiś błąd. Na tym koniec...
po GRAJ tylko mrugnie, ale jak klikam w folderze client to przynajmniej okno ładowania mi na 5 sec. pokazuje aq wcześniej jakieś pierdoły mi pisało
BRAVO, ROZSYŁAJ KOMU TYLKO MOZESZ, bo nim BB SIE RUSZY DO TEMATU. ..
bubel.
Joasia, prościej, jak to przedstawiłem i kolega lepszat , się tego nie da zrobić.
Jeśli ktoś nie może odnaleźć ścieżki:
c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Client\
bo nie może odnaleźć folderu AppData to:
3. Wybieramy WIDOK.
.
bo do 10min, bedzie BRAK ODPOWIEDZI
bo sie aktualizuje ,OW plik client.swf.
fake
2x
ROZSYŁAJCIE, PO ZNAJOMYCH, BO DZIAŁA:
https://forum.thesettlersonline.pl/t...ie-sie-udało-
Jeśli ktoś nie może odnaleźć ścieżki:
c:\Users\TWOJA-NAZWA-KOMPA\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Client\
bo nie może odnaleźć folderu AppData to:
3. Wybieramy WIDOK.