Łącza wszystkich komputerowców z wszystkich krajów łączcie się!!!!!
Pomożemy:)
Wersja do druku
Łącza wszystkich komputerowców z wszystkich krajów łączcie się!!!!!
Pomożemy:)
Jestem programistą i tworzę aplikacje internetowe. Nie wiem jak to robią w Niemczech, ale u nas w fazie testów aplikacja działa coraz lepiej, a tu odwrotnie
Kiedy wreszcie będzie można wejść do gry? Od pół godziny uruchamia mi się kolejka logowania.
Co jest z tymi serwerami, od dwóch dni mam ciągle problemy z wejściem do gry. Jak tak dalej pójdzie to podziękuję i dam sobie spokój z tą grą.
Z tymi słabymi łączami i komputerami to palnął jak łysy grzywką o kant kuli, bo problemy są na jednym serwerze, czyli wyszłoby że ludzie ze słabymi komputerami rejestrowali się tylko na tym jednym serwerze.
A co do logowania to dzisiaj nawet mi się udało za pierwszym razem, ale pograłam godzinkę i teraz wszystko stoi, budynki nie chcą się burzyć, geologi iść do pracy, więc ponownie ładuję grę i niestety czekam.
Moim zdaniem muszą podzielić ten świat na dwa, i to jak najszybciej, bo ja tracę cierpliwość. Za późno zamknęli świat, nie przewidzieli że ludziom będzie przybywać budynków i każde konto będzie coraz bardziej zasobochłonne
Już od wczoraj mam problemy. Albo zawiesza mi się w kolejce logowania, albo wywala mnie z gry z komunikatem "Połączenie z serwerem zostało zerwane".
Pisałam już wczoraj do supportu. Tak się nie da grać.
Osobom, które wydały realne pieniądze na pudełko z grą, na którym nie ma żadnej informacji o wersji beta gry i braku możliwości korzystania z gry polecam tę stronę:
http://www.uokik.gov.pl/sprawy_indywidualne.php
Niektórym firmom wydaje się chyba, źe mogą bezkarnie oszukiwać klientów i wyłudzać od nich pieniądze.
Niemniej zachowanie modów jest wszędzie takie samo. Jak pojawiają się problemy, to oni znikają. I oczywiście żadnych wyjaśnień co do natury powstałych problemów.
Ciekawe czy szefowie firmy wiedzą o nieudacznikach którzy dla nich pracują?
Szczerze mówiąc, mam dość. Próbuję się zalogować już od kilku godzin i raz tylko udało mi się wejść do gry na chwilę, po czym wszystko zamarło i znowu zrywa połączenie. Nic nie dają zabiegi typu czyszczenie przeglądarki. Po prostu kicha!
sądzę że problem leży w evencie - jak mądry ktoś obliczał obciążenie dla serwera to nie pomyślał że będą po dwie przygody dzienne, że ktoś będzie miał otworzoną misję eventową i jeszcze jedną - może nawet dwie przygody i teraz serwer nie daje rady z wszystkimi zapytaniami. A co do tego że jest to gra w fazie beta- to jest to bujda żeby gracze się nie wkurzali na jakość wykonania. Ja nie wiem jak w ebi i bb ale jak u nas jest faza beta to nie sprzedajemy tego oprogramowania w pudełku, i nie inkasujemy całości kasy, widać "zachodnie" standardy inne. Naprawdę zastanawiam się czy nie dało by się wziąć i wystąpić z pozwem zbiorowym - w końcu świadomie sprzedali nam produkt, który jest niedopracowany - co sami stwierdzają tym napisem "BETA" w trakcie logowania, na pudełku nie ma jakoś ostrzeżenia że produkt w wersji beta, że logować się można raz na 10-20 przypadków, jednym słowem zapłaciłeś to mamy cię w d****.
wersja beta to nie wersja testowa_zgodzilem sie,ze w wersji beta nie wszystko bedzie dostepne,ale nie na ciagle problemy z logowaniem czy wiecznymi lagami.A pierdzenie o slabych kompach i netach niech sobie wsadza ......
@Ligur: pozew zbiorowy jest zbędny, można to zgłaszać indywidualnie do Urzędu Ochrony Konsumentów i Konkurencji tutaj:
http://www.uokik.gov.pl/sprawy_indywidualne.php
Sprzedawanie gry i ukrywanie przed kupującymi (bo informacji o tym nie ma na pudełku), iż znajduje się ona w wersji beta a kupujący nie będą mogli korzystać z gry ponieważ uniemożliwiają to ciągłe usterki po stronie wydawcy gry - to jest naruszenie praw konsumenta i za to można się domagać odszkodowania.
Oczywiście dotyczy to tylko i wyłącznie osób, które zakupiły pudełko z grą.
no porażka, od 8 rano nie mogę wejść, raz się udało ale co z tego jeśli zaraz wyrzuciło. A budynków nie mogę nawet uśpić, czy bufnąć, masę strat będzie. Proszę support , zainwestujcie w większe serwery !
Nie moge wejsc na mape meczu
zaraz mnie trafi, od rana nie mogę się zalogować, a super mod_astari i tak pewnie stwierdzi jak ostatnio, że to wina mojego internetu.
dobre wysłałem zgłoszenie do supportu i mam automatyczną odpowiedź:
Dziękujemy za skontaktowanie się z Supportem gry The Settlers Online.
(...)
Nasze godziny otwarcia to 11:00- 20:00 GMT od poniedziałku do piątku.
Dobre sobie to mam czekać do poniedziałku do 11 aż ktoś łaskawie przeczyta moje zgłoszenie?
no adminom tez sie naleza dni wolne od pracy,ale jednak najbardziej newralgiczne dni wypadaja na weekend,wiec ktos powinien nad tym czuwac to po pierwsze a po drugie obecnie sa najwieksze problemy z gra to tez powinni zapomniec o dniach wolnych i sie zajmowac problemami non stop
od godziny nie mogę wejść na swoje konto a kopalnia złota na 5v1 bez buffa chodzi . Ciekawe kto mi straty pokryję .
a ja właśnie wysłałem wojsko żeby skonczyc pierwszą przygodę eventową... godzina mi została i myślałem, że zdążę... no i się grubo przeliczyłem widzę... I co będę teraz musiał pewnie wydac 100 sztuk złota, żeby kupic przygodę? Chyba mam gdzieś ten ich event...
rozumiem że należy się wolne, ale gra pracuje 24h więc nawet w domu jakiś cieć powinien mieć wgląd do tego co się dzieje 24h
Należy się wolne? To zamknijcie grę w weekendy. Jeśli gra działa, to powinien być ktoś odpowiedzialny za jej stan. Wolne może mieć w poniedziałek, kiedy pracuje ktoś inny. Właśnie dostałam automatyczną odpowiedź, że działają w poniedziałki od 11 i mi się ciśnienie podniosło. To znaczy, że do jutra nie dam rady grać? Hmm, ok, pa, hang on and thanks for all the fish ;)
o rany............. mam dzien wolny a tu.....
hej wam, ja równierz mam problemy z zalogowaniem sie- próbuje juz 2 godziny i nic. w tym momencie zazdroszcze tym co się zalogowali i wywaliło ich z przygody bo ja nie mogę nawet wejść do siebie na mape. i pytam się grzecznie kto mi zwróci surowce/zasoby z tych kopalń które mi w między czasie padły?? pół?? czy studnii?? mogłabym je postawić ale nie moge!! eh:(
Znowu nie działa!!!!! Wy k...y do miotły a nie do komputera! Jak się nie znacie to się zwolnijcie.
Od rana albo niemiłosierny lag albo wywala z komunikatem "Połączenie z serwerem zostało zerwane". Tak się nie da grać. W tego typu usługach powinna być przynajmniej jedna osoba pełniąca dyżur w weekend.
wczoraj wywalało, dzisiaj wywala, och!!! i jak tu żyć ??? ;)
mega problem z wejściem od 2 godzin - masakra
Potwierdzam znowu nie da się wejść do gry...a tam dogorywa mi kopalnia złota 5 lvl. Żądam zwrotu kasy za kupno wersji pudełkowej gry, jeżeli wypuszczacie coś na rynek za co trzeba płacić to pomyślcie o tym żeby to było dopracowane w 100 % a nie ludzi naciągneliście na kasę a teraz w czterech literach macie graczy...teraz żeby pokryc straty juz nie wystarczy że dacie nam po 20 piłeczek i koszyczek ...Mam juz dość tej niekompetencji załogi BB
Tak się zastanawiam czy będzie jakaś rekompensata w postaci koszyczka:)
za nasze nerwy rekompensata nie pomoze :) serwer jest przeciazony i jego rozbicie tylko pomoze
brak mi słów już albo inaczej przychodzą mi do głowy ale są dość niecenzuralne,w dodatku jutro pewnie znów przeczytam tekst "czy problem dalej występuje?" i "jaki serwer bo ja się zalogowałem bez problemu"
w sumie najgorsza jest ta olewka_serwer sie sypie,gracze w****ieni a admini sobie pewnie grilluja w najlepsze.Jutro przeczytamy od nich to samo co zwykle i gra muzyka...tyle naszego co sobie popiszemy na forum.Gdyby gra dzialala to bysmy grali nie pisali_a widzieliscie dzis jakiegos moda?wiem,ze mod nie odpowiada za gre,ale powinien o takiej sytuacji poinformowac adminow
to prawda, dziś też nie da się grać. nowa ziemia już nie jest nowa ;)
jeśli to faktycznie przeciążenie to nie wyobrażam sobie rozbicia serwera, bo jak? znajomi, którzy się tu specjalnie rejestrowali, gildie, itp..
moim zdaniem po usunięciu problemu cały serwer powinien dostać grube odszkodowania za przygody (zwykłe i eventowe), misje dzienne, zniszczone kopalnie na 5 poziomie, itp. To są tysiące monet, jeśli nie więcej na osobę :/ A z drugiej strony to też nie jest rozwiązanie..
przeniesienie na inny(nowy) serwer mozna zrobic oczywiscie jesli cala Gildia_napewno trzeba cos zrobic bo bedzie co raz gorzej_wiecej budynkow-wiecej buffow itd.Nie daj boze teraz wprowadzic PvP :)
Na pewno są wśród Was co znają język angielski lub niemiecki. Napiszmy jakiś wspólny list do ubisoftu czy do Blue Byte. Może wezmą za dupę odpowiedzialnych za ten bałagan.
moim skromnym zdaniem potrzebny jest admin na weekendy_zobaczy wtedy w czym problem
ale przecież problemy nie są tylko w weekendy a w tygodniu jakoś problemów nie rozwiązują więc może lepiej niech ich w weekend nie ma i przynajmniej przez dwa dnia nie będę czytać o ciasteczkach,pamięci podręcznej,słabym necie i kompie
najwieksze obciazenie serwerow wystepuje w weekendy stad moje spostrzezenie :)