Dlaczego ulepszenie cudownego zimowego domu mieszkalnego z poziomu 7 na poziom 8 kosztuje 4500 prezentow a nie tak jak jest w opisie 1000 prezentow
Wersja do druku
Dlaczego ulepszenie cudownego zimowego domu mieszkalnego z poziomu 7 na poziom 8 kosztuje 4500 prezentow a nie tak jak jest w opisie 1000 prezentow
Inflacja proszę Pana.
W opisie cudownego zimowego domu mamy ulepszenie na 8lvl za 1000 prezentów, ktoś omyłkowo wstawił 4500 prezentów, więc prosimy o sprostowanie ,bo cena ulepszenia jest przerażająco za wysoka.
Przypomnę tylko że w zeszłym 2020r ulepszenie tej samej rezydencji kosztowało 1000 prezentów.Więc jak widać jest to pomyłka, a poza tym trzymajmy się tego co jest w opisie ,a nie że kupujemy, potem wielkie zaskoczenie i rozczarowanie że ktoś wprowadził nas w błąd i budowla stoi bez ulepszeń.
Jest dokładnie tak:
BB mówi:
https://i.imgur.com/9YufoL6.png
Rzeczywistość:
https://i.imgur.com/d8Q69La.png
Chyba uwzględnili ceny prądu, gazu, inflację i inne plusy...
Cena ulepszenia wyższa niż cena budynku? Zróbcie aktualizację i zmieńcie to, może się uda 0:P
Nie tylko cena ulepszenia się nie zgadza ale też limit populacji, który miał na ósmym zwiększyć się o 650, a u mnie wychodzi, że jedynie o 400.
Witam!
Opisany problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Włąśnie kupiłem ten domek, dobrze ze przypadkiem zajrzałem na forum....
Tak przy okazji, to tam ogólnie jest błąd, bo z 7 na 8 jest: 4500 zaprawy i 4500 prezentów. A w poprzednich edycjach "domu" było 1000 zaprawy i 1000 prezentów. Więc to nie tylko błąd na prezenty ale także na zaprawę.
I... jeśli dostaniemy rekompensatę, za każdy zakupiony dom w postaci +3500 zaprawy i +3500 prezentów - to jest to OK.
Druga opcja, to poprawić to, zanim ktoś to ulepszy po tej cenie i zanim event się skończy. Ale wiadomo... będzie konserwacja, a to rodzi pewne problemy 0;)))
Cztery dni do końca eventu a cena ulepszenia cudownego domu mieszkalnego z 7 na 8 lvl nadal z kosmosu. Brak słów na określenie tej sytuacji.
nic nnie naprawia napisza ze tak mialo byc i tyle ... do bledu sie nigdy nie rpzyznaja
Witam!
Opisany problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Właśnie kupiłam 3 domki i dopiero znalazłam ten post jak zaczęłam je ulepszać. Czyli wygląda na to, że w tym evencie ich nie podniesiemy do 8 lvlu. No chyba, że komuś nie szkoda 4,5k prezentów na upgrade.
Prezenty można wydawać do końca 2 fazy eventu, czyli 14 stycznia do 10.00, jeśli nie wgrają poprawki do tej pory, pozostają dwa wyjścia albo ulepszacie, albo nie ulepszacie i czekacie do przyszłego roku.
czekamy:)
Ja ulepszyłem wszystkie trzy, bo nie po to je kupowałem, żeby się zatrzymać w połowie drogi. Niestety koszty były ogromne: cena zakupu 3x3495 plus 3x 4500 prezentów, to już nielichy koszt.
BB_Penelopa Kiedy, kiedy, kiedy ? to kiedy no ?
po nowym roku 2023
Event się kończy, a cena ulepszenia domu bez zmian (zarówno 4500 prezentów, jak i 4500 zaprawy). Czy to będzie jakoś rozwiązane?
Najgorsza informacja to brak informacji, Szanowna Pani Penelopo, czekamy na konkretną informacje, co mamy robić ?
Jest 19:45 dnia 6 stycznia 2022 roku. Za 14 godzin i 15 minut kończy się pierwsza, najważniejsza faza eventu.
Cudowny zimowy dom mieszkalny przy podniesieniu z poziomu 7 na 8 nadal kosztuje 4500 zaprawy i 4500 prezentów zamiast opisanych nawet w paczkach, 1000 zaprawy i 1000 prezentów.
Ja rozumiem, że jest jeszcze druga faza, ale dużo osób rezygnuje z zakupu tego budynku tylko dlatego, że cena jest błędem i dalsza rozbudowa jest nieopłacalna (chyba, że ktoś jest bogaty, to może to olać).
A zapowiedzi naprawy jak nie było, tak nie ma (np. konserwacja). Informacja, że pracujecie nad tym mało nam mówi. Bo może się okazać, że to naprawicie podczas Wielkanocy i co? Skąd weźmiemy wtedy prezenty?
A to tylko zmiana z 4500 na 1000...
Dokładnie. Szybki zwrot zaległych surowców i po sprawie
chyba w marzeniach:)
https://forum.thesettlersonline.nl/t...ll=1#post43100Cytat:
Quote Originally Posted by BB_Sious View Post
Dear players,
We understand that the level 8 upgrade cost of the Wonderous Winter Residence caused a lot of confusion. The cost has been updated this year. Sadly, the description in the event shop was not adjusted accordingly. Thus, there won't be any adjustments this year for the upgrade costs of this building.
Our apologies for the confusion. We will definitely take this into consideration in the future.
Regards,
BB_Sious
No to chyba nie poprawią ulepszenia tej rezydencji, a Penelopa nic jednak nie wie.
Szczerze mówiąc wątpię żeby to była prawda z tym niedostosowaniem opisu u kupca :) Brzmi to, niestety, jak dość kiepska wymówka na to, że jest błąd, i że nic z tym nie zrobili i nie zrobią.
Swoją drogą w pamiętniku też jest napisane, że na ulepszenie potrzeba 1000 prezentów :)
Ogólnie przekaz BB jest taki:
"Popełniliśmy błąd i źle przypisaliśmy wartości do rozbudowy na 8 lvl. Nie przejmujemy się tym jednak specjalnie, bo ci, którzy mają sporo prezentów i tak podniosą cudowne domy na wyższy poziom, a reszta obejdzie się smakiem, nie pierwszy raz. Jeśli jednak postanowimy zwrócić poniesione koszty, zrobimy to po zakończeniu eventu i zwrócimy je w monetach w stosunku 1:1"
Miłej gry!
czy nie wystarczy zmienic wartosci 4500 na 1000? skoro potrafili zle wpisac to chyba potrafia poprawic i to im zajmuje tyle czasu? tam naprawde ktos w ogole ma pojecie o tym co robi? a ona nam pisze ze planuja dalszy rozwoj gry itp itd... rozwoj? w ciagu roku cofneli sie do epoki kamienia.....
Drodzy Osadnicy,
widzimy Wasze uwagi dotyczące kosztów modernizacji Cudownego zimowego domu mieszkalnego.
Koszty ulepszenia dla Cudownego zimowego domu mieszkalnego, czyli 4500 prezentów i 4500 zaprawy, są zbilansowane zgodnie z planem dla tego wydarzenia. Jednak przeczytamy wszystkie Wasze opinie i weźmiemy je pod uwagę przy kolejny zbilansowaniu dla następnego wydarzenia.
Serdeczne pozdrowienia,
Wasz Zespół „The Settlers Online”
Penelopa Ty naprawde jestes taka ograniczona czy tylko taka udajesz?Przejrzyj pamietnik dewelopera i zobacz jaki tam jest koszt ulepszenia.To samo dotyczy sie paczek: radosnej i niegrzecznej. Sa to zupelnie dwie nowe paczki ale nie moge ich kupic bo limit jest jedna na osobe.To wyjasnij mi kiedy je kupilem jak sa one nowoscia na tym evencie? Posiadasz mozg i umiesz analizowac to co sama piszesz czy jenak tylko styropian jest?
Nie wiem co gorsze ... brak jakiejkolwiek kontroli nad tym co się dzieje w grze czy to tłumaczenie, które obraża inteligencję graczy.
Albo dobra, wiem ...
Bardzo zgrabne tłumaczenie. Wszystko działa tak jak trzeba, tylko my mamy nieuzasadnione pretensje.
Proponuję przygotować podobne tłumaczenie dla działających - naszym zdaniem nieprawidłowo - Rynku Bożonarodzeniowego, Wiosennego Parku, Obserwatorium itd itd. - "Obiekty te zostały zbilansowane po nowemu i działają prawidłowo. Jedynie zielony ptaszek pojawia się zbyt szybko, co może być pewną niedogodnością. Przy najbliższej konserwacji możemy tą niedogodność usunąć i w/w obiekty będą działać tak niezawodnie jak Targowisko Gildii".