https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...0_forum_en.jpg
Drodzy Gracze,
zapraszamy do podzielenia się opinią na temat wydarzenia: Koniec Świata 2021.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wersja do druku
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...0_forum_en.jpg
Drodzy Gracze,
zapraszamy do podzielenia się opinią na temat wydarzenia: Koniec Świata 2021.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Paczki za kryształy to chyba też "przeniosły się w czasie do sklepu, sprzed jego własnej osady".
Szkoda tylko, że nagrody to porażka. '1x Grim Reaper General' - co to jest? To jest polska wersja językowa forum, to nie można tego po polskiemu?
A jak nie osiągniemy żadnego celu to nastąpi koniec świata? i żadne Unity nie będzie już potrzebne?
rozumie ze te nagrody dostaniemy tak? :200% Trofeum (Złote trofeum Dnia Zagłady), 4x Rytuał Drzewa-Matki, 1x Ulepszone gospodarstwo, 1x Generał Ponury Żniwiarz, 1x Posiadłość piratów, 6x Mikstura słabego punktu, 3x Eliksir.
hehehe 4 rytualy plus posiadlosc piratow i general ktory do niczego sie nie nadaje... potraficie zaskoczyc ... nie ma co nawet tego ruszac
znowu zero inwencji odgrzewany kotlet ....
Nagrody słabe, różnica między 150% a 200% praktycznie żadna. Generał Ponury Żniwiarz w 2021 roku? A komu to potrzebne? Wróżę słabą grywalność - każdy wejdzie tylko i wykupi paczkę za rybki i to tyle z wydarzenia.
start eventu 10 00 , u mnie koniec ueventu 10 05 bo nic tam nie ma wartosciowego, skopiowali event ktory byl 9 lat temu i mamy wydarzenie niespodzianke ....
to jest nikomu niepotrzebny ŻNIWIARZ ale by wyglądało lepiej, to nie przetłumaczyli ;)
ogólnie event z przeszłości-tamten zapowiadał koniec świata a tan co, koniec TSO?
nagrody też jakby z przeszłości i ''nikt'' szanujący siebie i swój czas (nawet nałogowo dukający w settlersach) nie będzie tego robił, pomyśleć że event czarnych rycerzy był choćby śmieszny a to jest trochę straszne mocno smutne :mad:
jedyna zaleta tego kulfoniastego ''eventu'' to paczka za ryby, dzięki łaskawe BB :D :D :D :D
To będzie najszybszy event.
Instrukcja
- wejdź do gry
- kup paczkę za ryby
- odhacz event jako zaliczony
Taki mam plan :)
ktos sie natrudzil zeby zrobic kopiuj wklej
Tragedia i porażka w jednym ;-)
Większość graczy to już na tyle wysokie lewele, że sensu to nie ma żadnego ;)
Paczka za rybki i koniec ewentu, jak poprzednicy ;)
P.S. PENELOPA, "dziękuję" za całkowite ocenzurowanie mojego poprzedniego wpisu o Twoim analfabetyzmie, opis tego eventu znowu to potwierdza ;)
Może znowu zrobicie patcha "poprawiono tłumaczenie" hahah
no bo to ewent dla 26+ do 27+ hahaha :) pozdrawiam
Pyt. 1. Ile PD wpadnie z przygody?
Pyt. 2. Ile i jakie surowce wpadną z przygody?
Pyt. 3. Ile i jakiego wojska potrzeba do wykonania przygody?
Bez tych 3 informacji nawet 2-metrową tyczką nie tknę tego "eventu". Nie będę się wykrwawiał przed Wielkanocną, gdzie może będą "Cudowne jajeczne domy mieszkalne", w które warto zainwestować pisanki zdobyte z przygód.
"Nagrody" za zdobycie procentów pominę milczeniem. Inni skomentowali to lepiej.
A kto mi powie co to jest trofeum dnia zagłady do czego bedzie potrzebne
http://settlersonlinewiki.eu/przygod...koniec-swiata/
8k exp a nie 3x to cale 24k o jak dużo ;D za 350 rekrutów za 27 atakow... z powodou czasu to porażka
Krotos - masz 500% racji ile potrwa [TAJNE] ten event... a myślałem że nic nie przebije "Czarnych Rycerzy" ale BB potrafi [TAJNE] (albo jak w telewizji pipipi) cuda wyczyniać ;)
Lubię takie eventy, co trwają 5 minut. :D
Trofeum dnia zagłady... mam już jedno w menu gwiazdy. Może o jakimś dodatkowym miejscu pod budowę pomyślcie? Ja już nie mam miejsca żeby te wszystkie Wasze trofea i ozdoby stawiać (większość w menu gwiazdy siedzi). Dodatkowa wyspa w nagrodę za zrobienie eventu byłaby zachętą, żeby te przygody klepać. Za to co proponujecie to mogę wejść do gry co najwyżej po paczkę za ryby hahaha :D
Witaj!
Na chwilę obecną nie mamy takich planów. Dziękuję za przekazanie nam swoich uwag. Trafiły już do odpowiedniego działu, gdzie zostaną rozpatrzone. O ile nie każda z otrzymywanych sugestii doczekuje się indywidualnej odpowiedzi, każda z nich jest uważnie czytana i brana pod uwagę.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A wystarczyło dodać osadników do trofeum, podobnie jak do ekspedycyjnego zamku - 500 sztuk przy brązowym trofeum, 1000 przy srebrnym, 2000 przy złotym i już event zacząłby mieć jakikolwiek sens....
A tak, to tylko sens ma wydanie 89k rybek na paczkę z odkrywcą. Niestety, BB, niestety...
najbardziej ekscytujące bedzie to kto kupi te paczki za kleiki ????????????????
Pomijając ten okrutny żart. Zapytam, chociaż wiary brak. Czy przygoda została dostosowana do wyższych leveli poprzez zmiany składu na trudniejszych przeciwników? Tak aby gracze z poziomem 50+ mieli co robić w evencie...
Zeby te trofea miały jeszcze jakieś funkcje użytkowe - to jeszcze można by to stawiać. Ale w innym przypadku - zaśmiecają wyspę. Co do samego eventu - nic nowego. A gra prosi się o tyle zmian. Skoro to koniec świata - to dlaczego nagrodą nie jest np generał, którego można kupić za kryształy, itp.
Opinia może być tylko krótka - KPINA!!!!!!!
nie narzekajcie juz na ten event bo za kare zabiorą nam te paczke za ryby i co wtedy zrobimy
Jeżeli to będzie ta sama przygoda co poprzednio bez żadnych zmian w PD, dropie oraz składach wojska to posłużę się klasykiem "Niemiec płakał jak to implementował do gry...ale ze śmiechu". Event dla słabszych graczy może być atrakcyjny tylko pod względem PD oraz nagród które będą 3x. Generał jest tak słaby, że ich raczej nie skusi, a 1x gospodarstwo to ani to wyjątkowy budynek ani to aż tak drogie aby nawet tych "maluczkich" nie było na to stać. Nie wiem jak na innych serwerach ale na tym na którym ja się znajduje tych słabszych leveli jest jak na lekarstwo, a emeryci TSO na to się nie skuszą gdzie jest ich znaczna większość.
Teraz to już za późno ale proponuje przy następnym takim "TAJNYM" niespodziankowym evencie zrobić listę różnych pakietów z nagrodami na które gracze by oddawali głosy i w każdym z pakietów byłby jeden unikatowy budynek którym nie można handlować. Nasz czas, Wasz prezent i takie coś pokazałoby, że szanujecie graczy. Przy obecnym stanie nie dziwię się, że wszystko było owiane tajemnicą bo pewnie więcej postów byłoby na forum z negatywną opinią. Powodzenia dla mniejszych leveli jeżeli będą mieli chęć powalczyć to służę pomocą militarną i to będzie mój cały wkład w event, a i żeby nie było zaraz hejtu, że walczyć nie będę, a nagrodę przytulę to od razu napiszę tu oficjalnie, że oddam gospodę i to co się da z nagrody dla biorącego w tym udział młodzika. Pozdrawiam.
A co do pomysłów na sam event - który zapowiada się nudnnnnnnooooo. Oddaje pomysły za free - BTW Koniec świata.
1. Plagi. Biblijne plagi.
Atak szarańczy na wyspę, zmiana wody w studniach itd. Oczywiście by odwrócić plagę należy wykonać jakieś tam zadania np zamiana surowców w jakąś tam premię, która zatrzymuję plagę/ odwraca jej skutki), itp. Niech to nawet żre zasoby - ale do cholerci - niech nagroda będzie na wypasie. Np mega premia - którą stosuje się na magazynie by pomnożyć wybrany zasób razy 100 czyli zamiast 100 mieczy robi mi się 10000 mieczy). A nie badziew w postaci pomniczka, premii herbatki z cytryną czy jakieś tam manuskrypty.
2. Atak fal 5G
Na wyspie pojawiają się maszty 5G, które emitują "niebezpieczne" fale. Powodują one np śmierć osadników, pomór wśród żołnierzy, chorobę koni, itd. I jak wyżej - produkcja premii, które niwelują działanie fal, czy ustanowienie całego cyklu produkcyjnego, który szkoli techników, którzy demontują maszty ( budynek - szkoła czy tam politechnika dla mechaników, budynek - warsztat IT do produkcji kompletów narzędzi niezbędnych technikom - lapki, kable, przedłużacze, piły, liny, budynek - złomowisko gdzie się zwiezie resztki masztów i odzyska się z tego jakieś fajne surowce). Nagroda za ten event jak w punkcie 1. Na grubo!
3. Płaskoziemie
Mieszkańcy wyspy produkują super premię, która rozwiewa mgłę otaczającą wyspę. Okazuje się, że "ziemia" jest płaska. Rybacy spadają w "przepaść" na krawędzi/końcu ziemi, zapadają się budynki na obrzeżach wyspy. Mieszkańcy - by odwrócić sytuację - muszą zacząć się edukować. Można stawiać szkoły, muzea, szkolić nauczycieli, postawić wyższą uczelnię - która wyedukuje inżynierów (ci zaprojektują np wahadłowiec) potem wybudować Settlersowe NASA i wiuuu w kosmos. Finał - astronauci wykonują zdjęcie wyspy, które pokazuje, że ziemia jest okrągła i wszystko wraca do stanu pierwotnego.
I nagroda na wypasie.
Takie info Penelopa - róbcie mniej eventów ale na wypasie. Niech te nagrody będą wartościowe. I mówię poważnie - gównopremia w postaci ciasteczek czy badziewny generał - nie zachęcają do robienia eventu.
Co się martwicie :D ważne że będzie ze 2 x 100 procent promocja na Klejki :) wszak autorzy tego pomysłu muszą zarobić ;)
Ja nadal liczę, że ktoś pójdzie po rozum do głowy i jutro zmieni te nagrody za 200% celu i zamiast Żniwiarza doda tam Brodę lub MGG lub Borysa lub coś innego ciekawego typu poligon lub cudowny domek lub przepastny magazyn i więcej ludzi zainteresuje się wydarzeniem.
W tej formie bawić się można ale niech gracze coś z tego mają.
Edit: Gracze z innych wersji językowych także narzekają na nagrody.
No Ruda, dałaś do pieca!
To jest to czego brakuje w scenariuszach TSO... polotu, polotu, polotu.
A Niemiec płakał jak to czytał ;)
Pozdrawiam
xD
Ps.
co do nagród z tego "ewentu" to faktycznie: żenua.
Ps2.
ktoś pytał co my tu będziemy robić w czasie tego "ewentu"?
Jak to co? Najpewniej pykać w inne ciekawsze gierki.
Jak to wszystko przeczytałem to mówię sobie "Aaaaa [TAJNE] to! Już lepiej niech ten koniec świata nastąpi".
1. Naprawdę, po jasną cholerę mi Żniwiarz????
2. Paczki za klejki - nic ciekawego. Jedynie kupi się paczkę za śledziki, bo na to ludzi stać :D
3. Robienie tej przygody to też totalny bezsens. Drop nie jest adekwatny do czasu. Już [TAJNE] z tymi rekrutami jako straty... I tak klepać to do 15 marca? Ktoś tam chyba na łeb upadł, w sumie nie pierwszy raz.
4. Gracze oburzeni, nie dziwię się. Ale jak w trakcie eventu zostaną zmienione nagrody (w co bardzo wątpię) to sobie strzelicie porządnie w kolano.
5. Podziękowania dla Krotossa za wyczerpujący poradnik dotyczący tego eventu.
Nagrody trochę słabe jak na 9 lat rozwoju gry ale chociaż inne niż za pierwszym razem kiedy wydarzenie startowało w 2012.
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/26928
Jakby komuś się nie chce szukać to na stronie głównej w archiwum na stronie 114 i 115 znajdują się pierwsze wzmianki z tamtego eventu.
A tu jakie nagrody były rozsyłane :)
21.12.2012Koniec Świata - nagrody!
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...rds_eow_rw.jpg
Ale już pomijając cały ten jak to powiedziały osoby powyżej "żałosny event" to mnie cieszy i to bardzo jedna rzecz. Mianowicie iż BB wraca to korzeni i będzie rywalizacja między serwerami, która według mnie była czymś fajnym (chodzi mi o statystki).
O takie:
https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...otW_11_ska.jpg
Ktoś kilka dni temu wspominał czarnych rycerzy. Powinien więcej nie krakać, bo faktycznie jak już zostało napisane będzie to najszybciej zaliczone wydarzenie od lat.
Bylaby czyms fajnym gdyby sie z nia wstrzelic w ktorys okres gdy aktywnosc graczy na serwerach byla w miare ok, obecnie taka rywalizacja bedzie sluzyc tylko pokazaniu ktore ze starych serwerow sa najbardziej martwe.
W szczegolnosci jesli do rywalizacji ma 'zachecic' takie 'coś' :)
No powiem event tak porywający że strach pomyśleć co z tym zrobić. Odgrzewany kotlet i tyle w temacie. Kto chce niech robi ja palcem nie kiwnę.